Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Στο έλεος θύελλας η Κωνσταντινούπολη, τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

 

AP Photo



Ισχυρή θύελλα με ανέμους και βροχόπτωση πλήττει την Κωνσταντινούπολη και άλλες περιοχές της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να φεύγουν από κομμάτια από στέγες δομικά υλικά από πολυκατοικίες. Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν κομμάτι στέγης που αποκολλήθηκε από κτίριο έπεσε πάνω της και στο παιδί της στη γειτονιά Εσενγιούρτ.

Σύμφωνα με το κυβερνείο της πόλης, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 4 και 19 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά. Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας ξένος πολίτης.

Το παιδί νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα.

Σε άλλα μέρη της μεγαλούπολης των 15 εκατομμυρίων ανθρώπων, οι άνεμοι ξήλωσαν έναν πύργο-ρολόι, ξερίζωσαν δέντρα, ανέτρεψαν φορτηγά. 

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να είναι προσεκτικοί, μπροστά στον κίνδυνο ανάλογων ατυχημάτων, με την «πτώση δέντρων και δοκαριών», που προκαλούν άνεμοι η ταχύτητα των οποίων φθάνει τα 130 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι αρχές έδωσαν εντολή να σταματήσουν τα δρομολόγια των φεριμπόουτ που συνδέουν διάφορες περιοχές της Πόλης μεταξύ τους, ενώ τουλάχιστον έξι πτήσεις των Τουρκικών Αερογραμμών που ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθούν στην Κωνσταντινούπολη, τελικά οδηγήθηκαν στην Άγκυρα και στη Σμύρνη.

Για προληπτικούς λόγους αναβλήθηκαν τα δρομολόγια των πλοίων που συνδέουν το Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) και την Ντάκτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...