Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ: Το φονικό όπλο του παγκόσμιου κατεστημένου

 ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ:

Το φονικό όπλο του παγκόσμιου κατεστημένο

Αρθρογράφος  Χαλδέζος Ιωάννης

Τι νιώθουμε όταν ακούμε τα ονόματα: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Νικηταράς ο Τουρκοφάγος, Ιωάννης Μακρυγιάννης, Ανδρέας Λόντος, Μαντώ Μαυρογένους, Οδυσσέας Ανδρούτσος, Πάνος Κολοκοτρώνης, Ιωάννης Καποδίστριας, Παναγιώτης Σέκερης, Σωκράτης, Αριστοτέλης, Αίσωπος, Πρωταγόρας, Παυσανίας, Θεμιστοκλής, Μιλτιάδης, Αριστείδης ο Δίκαιος, Περικλής, Δημοσθένης, Φειδίας, Ικτίνος, Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης, Ηρόδοτος, Θουκυδίδης, Πλάτωνας, Αριστοφάνης, Ισοκράτης, Αναξαγόρας, Πυθαγόρας, Ξενοφάνης, Ίππασος, Διογένης, Ζήνων ο Ελεάτης, Φιλόλαος, Σπεύσιππος, Καλλισθένης ο Ολύνθιος, Μενέδημος ο Ερετριεύς, Αρίσταρχος ο Σάμιος, Υπατία η Αλεξανδρινή.
Νιώθουμε απερίγραπτο θαυμασμό και φουσκώνουμε σαν τα παγώνια από υπερηφάνεια ως Έλληνες. Αυτό είναι το ελάχιστο που νιώθουμε.
Κι όμως όλοι αυτοί εκδιώχθηκαν, ή εξορίστηκαν, ή εξοστρακίστηκαν, ή δικάστηκαν, ή φονεύθηκαν, ή πέθαναν πάμφτωχοι, ή κοινωνικά απομονωμένοι και περιθωριοποιημένοι. Και δεν είναι μόνο αυτοί! Αυτοί είναι ένα ελάχιστο τμήμα από τον θλιβερό κατάλογο. Όμως, για αυτόν τον κατάλογο ευθύνεται αποκλειστικά αυτό που ονομάζουμε εγχώριο κατεστημένο.
Και υπάρχουν ανά τους αιώνες αμέτρητοι Κολοκοτρώνηδες και Σωκράτηδες σε όλες τις χώρες του κόσμου, που έχουν γραφτεί σε αντίστοιχους καταλόγους. Μπορεί όχι τόσο στα καράτια σαν τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη, αλλά στο πλήθος σίγουρα υπάρχουν. Αυτό είναι αρκετό για να καταλάβουμε ότι το φαινόμενο της εξόντωσης, όποιου αντιστέκεται στο κατεστημένο και μάχεται για το δίκαιο και την αλήθεια, είναι παγκόσμιο και ιστορικά περιοδικό.
Σ’ έναν κόσμο που όλα είναι ψεύτικα, όταν κάποιος μάχεται για το δίκαιο και την αλήθεια, τότε το λιγότερο που μπορεί να του συμβεί είναι να χαρακτηρισθεί «δημοκρατικά» από το κατεστημένο ως γραφικός, ή τρελός, ή «επικίνδυνος», ή ό,τι άλλο «αγαθό». Και το περισσότερο που μπορεί να του συμβεί είναι να έχει παρόμοιο τέλος με τον Σωκράτη, φυσικά σήμερα με πιο εξευγενισμένο τρόπο˙ υψηλής χειρουργικής θα έλεγα.
Αυτή είναι η ακλόνητη αλήθεια!
Τώρα, μπορούμε να πιστεύουμε ότι ήμασταν και είμαστε ελεύθεροι και να μιλούμε σήμερα για «ψεκασμένους» και συνομωσιολόγους.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κόσμος 09.05.2024 - 10:13 Το τέλος της Συμφωνίας των Πρεσπών - Σαρωτική νίκη των εθνικιστών του VMRO: Άνοιγουν το δρόμο στο σκέτο “Μακεδονία

Το VMRO – DPMNE είχε αντιταχθεί με σφοδρότητα στη Συμφωνία των Πρεσπών  - Παρακολουθεί η Αθήνα  Σ αρωτική νίκη, η οποία είναι πιθανό να το ο...