Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Πανδημία: Μπορεί να δούμε και στην Ελλάδα μείωση των χρονικών ορίων του PCR στις 24 ώρες;

 


ΕΟΔΥ - rapid test - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.11.2021
Βρείτε μας
Καθώς η πανδημία επελαύνει στη χώρα μας, αλλά και στον πλανήτη ειδικοί και υγειονομικές αρχές επιχειρούν να καταρτίσουν το πλάνο για την επόμενη αξιολόγηση των μέτρων που θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου.
Μέρα με τη μέρα προχωρούν στη χάραξη της στρατηγικής τους οι υγειονομικές αρχές της χώρας λαμβάνοντας υπόψιν τις καθημερινές αλλαγές σε διασωληνωμένους, θανάτους, μετρήσεις λυμάτων και τις νέες παραλλαγές του ιού.
Αν δεν υπάρξει κάποια δραματική διαφοροποίηση στον αριθμό των διασωληνωμένων, τα ισχύοντα μέτρα αναμένεται να επαναξιολογηθούν τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου, όπου θα φανεί αν βρισκόμαστε ή όχι στην κορύφωση του πανδημικού κύματος.
Καθώς η κυβέρνηση αποφεύγει οποιαδήποτε συζήτηση για lockdown, τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν τη συζήτηση επιπλέον μέτρων για τους ανεμβολίαστους.
Όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το Sputnik, είχε συζητηθεί η είσοδος με χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης ή αρνητικού rapid test ακόμα και για τα σούπερ μάρκετ, στο μοντέλο της Κύπρου

Μείωση των ωρών ισχύος του PCR;

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι το μοντέλο που αποφασίστηκε πρόσφατα για τη Γαλλία που μεταξύ άλλων η ισχύς των τεστ PCR μειώνεται από τις 72 στις 24 ώρες, έχει εξεταστεί επίσης από τους Έλληνες ειδικούς.Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε σχετική εισήγηση στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για τη μείωση των χρονικών ορίων των διαγνωστικών τεστ, χωρίς όμως να βρει πρόσφορο έδαφος κατά τη στιγμή που έγινε.
Ωστόσο οι εισηγητές της πρότασης, μας εξηγούν ότι θα επανέλθουν αν δουν ότι η κατάσταση «εκτροχιάζεται», όσον αφορά τους ημερήσιους δείκτες της πανδημίας, καθώς και τη διασπορά των νέων παραλλαγών στην κοινότητα και την κάλυψη των εμβολίων απέναντι στις μεταλλάξεις.

«PCR τεστ, το πιο αξιόπιστο»

«Σε κάθε περίπτωση το PCR τεστ είναι το πιο αξιόπιστο ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε και να περιορίσουμε τη μεταδοτικότητα του ιού», επισημαίνει στο Sputnik ο ομότιμος καθηγητής Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας, Χαρίλαος Κουτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της Χαμάς

  ΚΟΣΜΟΣ  / Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, 18:44:49 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον Τζο Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της...