Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Το Ισραήλ καταγράφει το πρώτο κρούσμα

 

AP PHOTO



Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εντόπισε το πρώτο κρούσμα στη χώρα μιας νέας παραλλαγής του κορονοϊού σε έναν ταξιδιώτη που επέστρεψε από το Μαλάουι.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο σημειώνει ότι ο ταξιδιώτης και δύο άλλα ύποπτα κρούσματα έχουν τεθεί σε απομόνωση. Προσθέτει ότι και οι τρεις είναι εμβολιασμένοι, αλλά ότι αυτή τη στιγμή εξετάζει την ακριβή κατάσταση εμβολιασμού τους.

Μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική, η οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες προκαλεί ανησυχία λόγω του μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων και της ταχείας εξάπλωσής της μεταξύ των νέων στο Γκαουτένγκ, την πολυπληθέστερη επαρχία της χώρας.

Αργά την Πέμπτη, η κυβέρνηση ανακήρυξε τη Νότια Αφρική και έξι άλλες αφρικανικές χώρες ως «κόκκινες χώρες» από τις οποίες απαγορεύεται σε ξένους υπηκόους να ταξιδεύουν στο Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί που επιστρέφουν από αυτές τις χώρες πρέπει να περάσουν μια περίοδο απομόνωσης.

Το Ισραήλ ξεκίνησε μια από τις πρώτες και πιο επιτυχημένες εκστρατείες εμβολιασμού στον κόσμο στα τέλη του περασμένου έτους, και σχεδόν ο μισός πληθυσμός έχει λάβει αναμνηστικό εμβόλιο. Πρόσφατα το Ισραήλ επέκτεινε την εκστρατεία για να συμπεριλάβει παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών. Ωστόσο, η χώρα εξακολουθούσε να καταγράφει ένα κύμα νέων κρουσμάτων τους τελευταίους μήνες, λόγω της παραλλαγής δέλτα, η οποία μόλις πρόσφατα τέθηκε υπό έλεγχο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...