Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Αναβλήθηκε η έναρξη εμβολιασμών με την 4η δόση στο Ισραήλ

 

Ισραήλ, εμβολιασμός κατά του κορονοϊού

AP Photo/Sebastian Scheiner



Δεύτερες σκέψεις φαίνεται πως κάνει το Ισραήλ, όσον αφορά στη χορήγηση της 4ης δόσης εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, μια επιτροπή ειδικών συνέστησε να προχωρήσουν σε εμβόλιο 4ης δόσης όλοι οι Ισραηλινοί πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρονών, καθώς επίσης οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Στο πλαίσιο αυτό, ορίστηκε η έναρξη των εμβολιασμών για αυτήν την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, με το Ισραήλ να γίνεται έτσι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εφαρμόσει την 4η δόση για συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.

Ωστόσο, το τοπικό ειδησεογραφικό Channel 13 ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας της χώρας ανέβαλε επ' αόριστον την απόφαση έναρξης των εμβολιασμών, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που έγινε για το θέμα αυτό. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Υπουργείο εξέτασε τα προκαταρκτικά δεδομένα έρευνας που κατέγραφαν ότι τα άτομα με τη νέα παραλλαγή Όμικρον έχουν 50-70% λιγότερες πιθανότητες να χρειαστούν νοσηλεία σε σχέση με εκείνους που μολύνθηκαν με το στέλεχος Δέλτα.

Σημειώνεται πως ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Νάκμαν Ας δεν έχει ακόμη εγκρίνει την εκστρατεία για την τέταρτη δόση, ενώ έχει εξετάσει τα δεδομένα από τη Βρετανία, που καταγράφουν επίσης ότι η Όμικρον προκαλεί ηπιότερη ασθένεια από άλλες παραλλαγές, αλλά εξαπλώνεται ταχύτερα και «αποφεύγει» καλύτερα τα εμβόλια.

Σύμφωνα με το Channel 13, εάν υπάρχουν περαιτέρω παρόμοια δεδομένα, ο Ας μπορεί να μην υποστηρίξει τη σύσταση που έκανε πρόσφατα η επιτροπή ειδικών για τις πρόσθετες ενισχυτικές λήψεις, αλλά να στείλει το θέμα πίσω, για περαιτέρω συζήτηση. Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan ανέφερε ότι ο Ας ενδεχομένως θα αποφασίσει για το εάν θα εγκρίνει την 4η δόση, μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...