Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Ευχές Πούτιν σε Μητσοτάκη-Η συνάντηση στο Σότσι επιβεβαίωσε τις προοπτικές των ελληνορωσικών σχέσεων

 


Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Βλαντίμιρ Πούτιν στο Σότσι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.12.2021
Βρείτε μας
«Οι πρόσφατες συνομιλίες στο Σότσι επιβεβαίωσαν ότι Ελλάδα και Ρωσία έχουν καλές προοπτικές για προώθηση της διμερούς συνεργασίας σε αρκετούς τομείς» τόνισε ο Πούτιν στο μήνυμά του προς τον Μητσοτάκη.
Στις προοπτικές ενίσχυσης των ελληνορωσικών σχέσεων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο πλαίσιο των ευχών που έστειλε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν στο μήνυμά του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας, η Ρωσίας και η Ελλάδα έχουν κάνει πολλά τελευταία για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.
Ο Ρώσος προέδρος αναφέρθηκε, επίσης, και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Σότσι, υπογραμμίζοντας ότι οι συνομιλίες τους επιβεβαίωσαν ότι Ελλάδα και Ρωσία έχουν καλές προοπτικές για προώθηση της διμερούς συνεργασίας σε αρκετούς τομείς, εκφράζοντας την ελπίδα για τη συνέχιση των κοινών προσπαθειών προς αυτήν την κατεύθυνση.
«Ιδιαίτερη σημασία είχε η επιτυχής εκκίνηση υπό την κοινή με εσάς αιγίδα του Έτους Ιστορίας Ελλάδας - Ρωσίας. Είναι συμβολικό ότι πολλές από τις εκδηλώσεις που έχουν προβλεφθεί στο ευρύτατο πρόγραμμά του, είναι αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την έναρξη του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού, στην επιτυχία του οποίου συνεισέφερε και η Ρωσία» ανέφερε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Σότσι, είχε μεταφέρει την άποψη των δύο πλευρών ότι «υπάρχουν και άλλοι τομείς στους οποίους μπορούμε να συγκλίνουμε».Στη συνάντησή του με τον Ρώσο Πρόεδρο είχε συζητηθεί μεταξύ άλλων το θέμα της ενέργειας, τονίζοντας ότι «η Ρωσία έχει αποδειχθεί ένας αξιόπιστος προμηθευτής φυσικού αερίου και η Ελλάδα αξιόπιστος εταίρος».
Από την πλευρά του ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι «και στο μέλλον θα συνεχίσουμε τις εγγυημένες, αδιάκοπες προμήθειες και είμαστε έτοιμοι να αναβαθμίσουμε τη συνεργασία στον τομέα αυτόν, λαμβάνοντας υπόψιν και τον αυξανόμενο ρόλο του φυσικού αερίου σαν καθαρού και φιλικού είδους καυσίμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αγωγές δισ. κατά των εταιρειών κατασκευής εμβολίων Covid-19: «Στο εδώλιο» AstraZeneca, Pfizer, Moderna & Johnson Πόσοι θάνατοι από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού καταγράφηκαν επίσημα στην ευρωπαϊκή υπηρεσία EudraVigilance 09.05.2024 | 11:46

  Μετά την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca φαίνεται πως έρχεται η σειρά των σκευασμάτων της Pfizer, της Moderna και της Johnson, να στ...