Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Θάνος Πλεύρης: Δεν αποκλείουμε περιοριστικά μέτρα στους αθλητικούς χώρου...

Δεύτερο «κύμα» μέτρων από τις 3 Ιανουαρίου - «Εμβολιάζονται ή μένουν εκτός ΕΣΥ οι υγειονομικοί»

Lockdown  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.12.2021
Βρείτε μας
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προχώρησε σε διευκρινίσεις αναφορικά με τα νέα μέτρα που έρχονται από τη νέα χρονιά.
Διευκρινίσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, όσον αφορά στα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τις αρχές Ιανουαρίου, αλλά και για το τι θα γίνει με τους εργαζομένους στο ΕΣΥ που παραμένουν σε αναστολή καθώς είναι ανεμβολίαστοι.
Ο υπουργός, σε πρωινή του συνέντευξη στο OPEN, ξεκαθάρισε πως από σήμερα η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους και παραμένει σε ισχύ το σχετικό πρόστιμο για τη μη χρήση της.
Όπως είπε, στα θέατρα και τα σινεμά τηρείται το μέτρο της μάσκας και άρα θα γίνει προσπάθεια να μην πάμε σε περιορισμούς σε αυτές τις δραστηριότητες.
Δεν είναι, όμως, ίδια η εικόνα στα γήπεδα όπου οι φίλαθλοι δεν κάνουν χρήση της μάσκας τους και άρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάμε σε καθολική απαγόρευση σε αγώνες με θεατές ή μεγάλο περιορισμό του αριθμού που θα τους παρακολουθεί.

Τι είπε για τα σχολεία

Όσον αφορά στα σχολεία και την πιθανότητα να μην ανοίξουν μετά τις γιορτές ή να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ξεκαθάρισε πως «στην παρούσα φάση φαίνεται ότι δεν έχουμε στοιχεία που να δείχνουν ότι δεν λειτουργεί το πρωτόκολλο των σχολείων».
Τα κρούσματα είναι «λιγότερα απ' ό,τι περιμέναμε» συνέχισε και ξεκαθάρισε: «Σίγουρα θα είναι ανοιχτά και δεν φαίνεται ότι θα χρειαστούν παρεμβάσεις», αλλά συμπλήρωσε πως τα στοιχεία εξετάζονται συνεχώς και θα υπάρξουν αλλαγές όπου χρειαστεί.

Μέτρα στα κέντρα για 15 μέρες

Αναφέρθηκε και στη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων, προαναγγέλλοντας πως θα πάμε είτε σε αλλαγή όσον αφορά στο ωράριο είτε όσον αφορά στους όρθιους πελάτες.
Τα μέτρα θα ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου και θα έχουν 15θήμερη ισχύ, πριν υπάρξει αναθεώρησή τους.
«Δεν έχουμε δει ότι το πρόβλημα είναι άλλες μορφές διασκέδασης όπως εστιατόρια, θέατρα, σινεμά…» εξήγησε και τόνισε πως γίνεται λόγος για μπαρ και βραδινά μαγαζιά.
«Πιστεύουμε ότι θα είναι ήπιες παρέμβασης. Προσπαθούμε να γίνουν σε χρονικό πλαίσιο που είναι πιο ανώδυνο» είπε για το ίδιο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της Χαμάς

  ΚΟΣΜΟΣ  / Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, 18:44:49 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον Τζο Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της...