Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Η Ρωσία δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει

 


Κάτοικος της περιοχής κατά την ψηφοφορία σε εκλογικό κέντρο εξόδου στο χωριό Orekhovo στο LPR - RIA Novosti, 1920, 28/09/2022
Κάτοικος της περιοχής κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας σε εκλογικό τμήμα εξόδου στο χωριό Orekhovo στο LPR
Διαβάστε το ria.ru στο
Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, καθώς και στις περιοχές Ζαπορόζιε και Χερσώνα, τα δημοψηφίσματα ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη μέρα και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι τα ιστορικά ρωσικά εδάφη επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Αλλά ο Θεός να την έχει καλά, με τη γη, όπου πιο σημαντικοί είναι οι άνθρωποι που δεν φοβήθηκαν να κάνουν αυτή την επιλογή. Οι άνθρωποί μας.
Γιατί μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων έγινε όχι μόνο δυνατή, αλλά και αναπόφευκτη;
Κρατική σημαία των ΗΠΑ στην πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο - RIA Novosti, 1920, 14/02/2022
Οι ΗΠΑ σέρνουν την Ουκρανία σε πόλεμο
Για να κατανοήσετε τις πραγματικότητες του σήμερα, μερικές φορές είναι χρήσιμο να κοιτάξετε λίγο πίσω και να αναλύσετε ορισμένες λεπτομέρειες. Ποια ήταν η κατάσταση μέχρι το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου;
  • Τον Δεκέμβριο , οι αρχές του Κιέβου τράβηξαν περίπου 125.000 στρατιωτικό προσωπικό στις ελεγχόμενες περιοχές του Ντονμπάς - το ήμισυ της δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εκείνη την εποχή.
  • Στις 20 Φεβρουαρίου, ο Volodymyr Zelensky , στην ομιλία του στη Διάσκεψη του Μονάχου, μίλησε ανοιχτά για σχέδια αποχώρησης από το Μνημόνιο της Βουδαπέστης, το οποίο εξασφάλιζε το καθεστώς της Ουκρανίας χωρίς πυρηνικά. Ταυτόχρονα, το Κίεβο διέθετε τόσο τις εγκαταστάσεις παραγωγής όσο και τους ειδικούς που απαιτούνται για τη δημιουργία πυρηνικών όπλων .
  • Οι ουκρανικές αρχές έχουν επανειλημμένα ανακοινώσει σχέδια για την επιστροφή του Ντονμπάς και της Κριμαίας.
  • Το Κίεβο σαμποτάρει την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ με κάθε δυνατό τρόπο, συνεχίζοντας να πυροβολεί κατά του DPR και του LPR. Επιπλέον, ήδη μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης των ρωσικών στρατευμάτων, ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο επιβεβαίωσε ότι οι αρχές του Κιέβου δεν επρόκειτο αρχικά να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους: οι συμφωνίες χρειάζονταν μόνο για να επιτραπεί η εκπαίδευση του στρατού.
Ουκρανικός στρατός στη γραμμή επαφής στην περιοχή του Ντόνετσκ - RIA Novosti, 1920, 27/01/2022
Ποιος μπορεί να προκαλέσει πόλεμο στην Ουκρανία
Συνοψίζοντας όλες αυτές τις συνθήκες, είμαστε αναγκασμένοι να καταλήξουμε σε ένα λογικό συμπέρασμα: η Ρωσία δεν επέλεξε μεταξύ ειρήνης και πολέμου. Η Ρωσία επέλεξε πού και πότε θα ξεκινήσει η σύγκρουση.
Αυτό επιβεβαιώνεται από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων της Κωνσταντινούπολης - μόλις υπήρχαν τουλάχιστον κάποιες προοπτικές για μια διπλωματική λύση στις αντιθέσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, η ουκρανική αντιπροσωπεία αποχώρησε από αυτές. Το αν το Κίεβο πήρε αυτή την απόφαση μόνο του ή όχι είναι ένα μάλλον ρητορικό ερώτημα.
Και επειδή δεν υπάρχει επιλογή μεταξύ πολέμου και ειρήνης, είναι καλύτερο να ξεκινήσει η αντιπαράθεση με ευνοϊκούς όρους - όσο το δυνατόν περισσότερο όταν πρόκειται για τη Ρωσία και τη συλλογική Δύση - συνθήκες. Τέτοιες συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας ήταν πάντα και παραμένουν όχι μόνο μια δοκιμασία δύναμης, αλλά και ένας αγώνας αντοχής: φυσικά, στη δεύτερη περίπτωση, αφορά περισσότερο την οικονομία και τη δημόσια διάθεση παρά για τον στρατό.
Αυτή η πτυχή αξίζει ιδιαίτερης προσοχής.
Ρώσοι στρατιωτικοί σε μια στήλη στρατιωτικού εξοπλισμού - RIA Novosti, 1920, 03/01/2022
Ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία: Η Ρωσία απάντησε σε μια θανάσιμη απειλή
Ο πρώην αρχηγός πληροφοριών του Πενταγώνου , Ντέιβιντ Σεντ, στο άρθρο του για το Politico, μίλησε για ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να διεξάγουν πόλεμο πληροφοριών εναντίον της Ρωσίας.
Ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών ισχυρίζεται ότι οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον να πουλήσει την ιδέα του αμερικανικού τρόπου ζωής στους Ρώσους - «τα πλεονεκτήματα του Λέβις και του Χόλιγουντ» - δεν αποδίδουν. Το κύριο ιδεολογικό πλήγμα θα πρέπει να στοχεύει στην τροφοδότηση του εθνοτικού εθνικισμού και στις προσπάθειες να στερηθεί ο ρωσικός λαός από την υπερηφάνεια για την ιστορία του.
Και αυτό είναι το βασικό σημείο για να κατανοήσουμε γιατί η Ρωσία πρέπει να κερδίσει.
Τους τελευταίους επτά μήνες, το όριο «εμείς - αυτοί» έχει χαραχτεί ξεκάθαρα. Δεν ήταν τόσο προφανές από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και τώρα, περισσότερα από 30 χρόνια αργότερα, το θυμόμαστε ξανά.
Η Ουκρανία λαμβάνει κολοσσιαία ποσότητα όπλων από τη Δύση, ξένοι εκπαιδευτές συμμετέχουν στην εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και ο ίδιος ο ουκρανικός στρατός είναι καλά αραιωμένος με μισθοφόρους από διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ .
Το εμπόριο του «αμερικανικού ονείρου» έδωσε σχεδόν σε μια ολόκληρη γενιά Ρώσων -στην πραγματικότητα, ένα σημαντικό μέρος της- την ψευδαίσθηση ενός ενιαίου κόσμου που δεν έχει σύνορα και είναι ανοιχτός σε όλους. Φυσικά, το Ιράκ , η Γιουγκοσλαβία , το Αφγανιστάν , και πάλι το Ιράκ, η Λιβύη , η Συρία έλαβαν χώρα κάπου στο παρασκήνιο , ωστόσο, για πολλούς -όχι για όλους, αλλά παρόλα αυτά- τέτοια γεγονότα έμοιαζαν να είναι κάτι μακριά και απολύτως όχι από τον κόσμο της νίκης στο Instagram. *, βίζες Σένγκεν και ένα φραπουτσίνο από τα Starbucks.
Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν - RIA Novosti, 1920, 30/06/2022
Στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε πώς ο Πούτιν μπορεί να διαταράξει το σχέδιο της Δύσης κατά της Ρωσίας
Και τώρα παρόμοια γεγονότα εκτυλίσσονται στα ρωσικά σύνορα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία βιώνει μια τέτοια εμπειρία - οποιαδήποτε αποδυνάμωσή της συνοδεύτηκε από αιματηρές συγκρούσεις στα σύνορά της: υπήρξαν τουλάχιστον δύο τέτοια παραδείγματα μόνο τον περασμένο αιώνα. Την Οκτωβριανή Επανάσταση, για παράδειγμα, ακολούθησαν παρεμβάσεις των Κεντρικών Δυνάμεων και των χθεσινών συμμάχων της Αντάντ. Αν και, φυσικά, οι συνέπειές τους σβήνουν με φόντο τον Εμφύλιο.
Αλλά η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης έδειξε τι είναι γεμάτο για τους λαούς που κατοικούν σε ένα τόσο ισχυρό, αλλά ετερογενές κράτος, η πτώση του. Η δεκαετία του '90 έφερε πολέμους στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες στο Καραμπάχ, τη Νότια Οσετία , την Αμπχαζία και την Υπερδνειστερία, το Τατζικιστάν και την Τσετσενία. Όλα αυτά τα γεγονότα στοίχισαν δεκάδες χιλιάδες ζωές και για πολλούς λαούς που συμμετείχαν σε αυτά, αυτές οι απώλειες - για να μην αναφέρουμε τις οικονομικές συνέπειες των πολέμων - έγιναν ανεπανόρθωτη απώλεια.
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι σε κάθε ευκαιρία - όταν αυτές οι συγκρούσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν άμεσο κακό στη Ρωσία - η Δύση γινόταν ενεργός συμμετέχων σε αυτήν.
Ένας Ουκρανός στρατιώτης κάθεται σε ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού στο δρόμο κοντά στο Slovyansk, Ουκρανία - RIA Novosti, 1920, 13/05/2022
Η Δύση έχει δημιουργήσει έναν στρατιωτικό τιτάνα στην Ουκρανία που θα την καταστρέψει
Στα «καλοταϊσμένα» μηδενικά χρόνια, η μνήμη αυτού είχε εξαντληθεί - αν και, δυστυχώς, υπήρχαν αρκετές αιματηρές υπενθυμίσεις για αυτό. Αλλά το πιο ξεκάθαρο μήνυμα ήταν τα γεγονότα του 2008, όταν η Ρωσία έπρεπε για πρώτη φορά να χρησιμοποιήσει βία για να σώσει τις ζωές χιλιάδων Οσετών και να εξασφαλίσει σταθερότητα στα σύνορά της. Εκείνος ο Αύγουστος έγινε το σημείο των προσπαθειών ενσωμάτωσης στον δυτικό κόσμο και στην πραγματικότητα επιβεβαίωσε τις κύριες θέσεις της ομιλίας του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Μόναχο .
Και με τον προφανή διαχωρισμό «φίλων και εχθρών», τόσο απαραίτητος σε κάθε αντιπαράθεση, και ακόμη περισσότερο πόλεμο - τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στον χώρο της ενημέρωσης, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όσοι ψήφισαν τις τελευταίες ημέρες στα δημοψηφίσματα για το επιστρέψουν στη σύνθεση της Ρωσίας - αυτά είναι δικά τους. Για κάθε πολίτη της Ρωσίας, δεν έχει σημασία σε ποια πόλη, περιοχή, περιοχή ή δημοκρατία ζει.
Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τώρα είναι οι πιο δύσκολοι από όλους. Αλλά την ίδια στιγμή, η εμπειρία που δόθηκε στους λαούς της πρώην ΕΣΣΔ με μεγάλη αιματοχυσία υποδηλώνει ότι οι κάτοικοι οποιουδήποτε άλλου μέρους της Ρωσίας μπορεί να βρεθούν στην ίδια κατάσταση: η ήττα καταδικάζει τη χώρα σε περαιτέρω αποδυνάμωση, η οποία θα συνοδεύεται από την αύξηση των εθνικιστικών συναισθημάτων τόσο στο κέντρο όσο και στα σύνορα .
Ο Λευκός Οίκος στην Ουάσιγκτον - RIA Novosti, 1920, 27/06/2022
Στις Ηνωμένες Πολιτείες ονομάζεται ο απώτερος στόχος του παιχνιδιού εναντίον της Ρωσίας
Και η Δύση θα είναι πάντα στην ευχάριστη θέση να τους αιματοχυσιάζει: μπορείτε ακόμη και να υποστηρίξετε και τις δύο πλευρές - με αυτόν τον τρόπο η πιθανότητα να αποκτήσετε τον πλήρη έλεγχο των πόρων είναι πολύ μεγαλύτερη.
Γι' αυτό δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε. Το θέμα δεν είναι αν θα παλέψουμε για το μέλλον μας. Είναι διαφορετικά: θα παλέψουμε μαζί για το μέλλον μας ή θα πεθάνουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας για το παρόν μας;
* Η δραστηριότητα του Meta (κοινωνικά δίκτυα Facebook και Instagram) απαγορεύεται στη Ρωσία ως εξτρεμιστική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...