Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Ρέντη: Στη φυλακή άλλα πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

 Κάποιοι εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση του Ρέντη προσάγονται στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων

Κάποιοι εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση του Ρέντη προσάγονται στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων / φωτό αρχείου | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

 UPD

Μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί τουλάχιστον 12 άτομα για εμπλοκή στην δολοφονική επίθεση και άλλοι τρεις φερόμενα μέλη της οργάνωσης για ναρκωτικά. Ανάμεσα τους και ο φερόμενος αρχηγός.

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά την απολογία τους σήμερα ενώπιον του ανακριτή άλλα πέντε άτομα που φέρονται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορείται για την δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικού στο γήπεδο του Ρέντη, τον περασμένο Δεκέμβριο. Ανάμεσα τους και δύο φερόμενα αρχηγικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορείται για την δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικού στο γήπεδο του Ρέντη, τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Ο ένας εκ των δύο είναι γνωστός ως «Κοντός». Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι βρισκόταν στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και συνομιλούσε με παράγοντες και αστυνομικούς, ακόμη και όταν έμαθε ότι ξέσπασαν επεισόδια. 

Ακολούθως, προφυλακιστέος κρίθηκε άλλος ένας 22χρονος, κατηγορούμενος για ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση και για ηθική αυτουργία στην δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.Σύμφωνα με την δικογραφία είχε ενεργό ρόλο στα επεισόδια έξω από το γήπεδο στο Ρέντη, όπου χτυπήθηκε θανάσιμα με ναυτική φωτοβολίδα ο αστυνομικός των ΜΑΤ. Στα στοιχεία που έχει στην διάθεση του ο ανακριτής, περιγράφεται πως ο κατηγορούμενος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα, έδρασε και ως φυσικός αυτουργός, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των δραστών «και από κοινού διενεργήσαν επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών της ΥΑΤ με τον ίδιο να κρατάει αυτοσχέδιο εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό και πέτρες κατευθυνόμενος προς τις αστυνομικές δυνάμεις, συμμετέχοντας στις επιθέσεις».

Ο 22χρονος επίσης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «συμμετείχε στην οργάνωση και σχεδιασμό των προπαρασκευαστικών ενεργειών και στη μεταφορά των “πολεμοφόδιων” στο γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη"».Σύμφωνα με την δικογραφία είχε ενεργό ρόλο στα επεισόδια έξω από το γήπεδο στο Ρέντη, όπου χτυπήθηκε θανάσιμα με ναυτική φωτοβολίδα ο αστυνομικός των ΜΑΤ. Στα στοιχεία που έχει στην διάθεση του ο ανακριτής, περιγράφεται πως ο κατηγορούμενος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα, έδρασε και ως φυσικός αυτουργός, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των δραστών «και από κοινού διενεργήσαν επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών της ΥΑΤ με τον ίδιο να κρατάει αυτοσχέδιο εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό και πέτρες κατευθυνόμενος προς τις αστυνομικές δυνάμεις, συμμετέχοντας στις επιθέσεις».

Ο 22χρονος επίσης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «συμμετείχε στην οργάνωση και σχεδιασμό των προπαρασκευαστικών ενεργειών και στη μεταφορά των “πολεμοφόδιων” στο γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη"».

Τέλος, του αποδίδεται πως από κοινού με συνομήλικο συγκατηγορούμενό του «μετάφεραν το σήμα έναρξης των επιθέσεων στους δράστες που βρίσκονταν εντός του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρέντη “Μελίνα Μερκούρη”, προτρέποντάς τους να εξέλθουν του γηπέδου».

Στο υλικό που έχουν στην διάθεση τους οι αρχές, προκύπτει, όπως περιγράφεται, πως ο 22χρονος μπήκε εντός του γηπέδου κατά την διάρκεια του πρώτου σετ και πήγε «προς ομάδα οπαδών που βρίσκονταν όρθιοι, στο κάγκελο όπου ήταν αναρτημένα πανό που ανέγραφαν “ΝΕΑ 7 LIOSIA” και “KAMATERO” και μετά από ελαχίστων δευτερολέπτων, φράσεων-προτροπών και ωθήσεων των χεριών του στην ομάδα ατόμων που απευθύνθηκε, τα άτομα αμέσως τον ακολούθησαν με ταχύ βήμα προς την έξοδο του γηπέδου». 

Οι απολογίες συνεχίζονται, καθώς λίγο πριν τις εννέα το πρωί έφτασαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι από τους συνολικά 67 που συνελήφθησαν για την υπόθεση.

Χθες, Σάββατο, απολογήθηκαν τριάντα ένας. Επτά προφυλακίστηκαν και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους την εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα και την απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών αγώνων.

Μεταξύ άλλων, προφυλακιστέος κρίθηκε ο 31χρονος που είναι γνωστός στις αρχές ως «Κοκός». Σύμφωνα με τις αρχές, φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν. Μάλιστα ο 31χρονος, όταν άκουσε πως κρίθηκε προφυλακιστέος, επιχείρησε να αυτοτραυματιστεί στο χέρι.

Επίσης προφυλακίστηκε 33χρονος κάτοικος Γερμανίας κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ηθική αυτουργία στη δολοφονία. Αρνείται κατηγορηματικά ότι συμμετείχε στην επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ απορρίπτει μετ’ επιτάσεως την κατηγορία ότι είναι ένας εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Λυγγερίδη. 

Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες είναι και μάνατζερ γνωστού τράπερ που αρνείται όσα του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», η ογκωδέστατη δικογραφία περιλαμβάνει ανατριχιαστικούς διαλόγους ανάμεσα σε κατηγορούμενους που επιχαίρουν με άκρως κυνικό τρόπο για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη και αναφέρονται στις δολοφονίες Φιλόπουλου και Κατσούρη αλλά και στη δράση του δολοφονημένου Βασίλη Ρουμπέτη (που συνδέεται με την greek mafia) στο οπαδικό κίνημα.

Επίσης, οι φερόμενοι ως ηγέτες της εγκληματικής οργάνωσης κέρδιζαν χρήματα από τους μικροπωλητές γύρω από το γήπεδο Καραϊσκάκη, με πρακτικές που παραπέμπουν σε μαφιόζικου τύπου «προστασία». Προστατευόμενος μάρτυρας περιγράφει την δράση ενός εξ αυτών που φέρεται να χρησιμοποιούσε για τη συλλογή των χρημάτων, νεότερα μέλη, δίνοντας τους ένα μικρό χαρτζιλίκι. Καταθέτοντας συγκεκριμένα για τον φερόμενο ως αρχηγό της «Θύρας 7» και βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση, υποστήριξε ότι είναι αυτός που είχε το απόλυτο πρόσταγμα και δε δίσταζε να κινηθεί εναντίον όσων τον αμφισβητούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T6mBsV