Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Τι συμβουλεύει το υπουργείο Υγείας για την αφρικανική σκόνη

 Αφρικανική Σκονή

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)


Πόσο επικίνδυνο είναι το φαινόμενο που έκανε τη χώρα να σαστίσει.

Αποχωρεί σταδιακά η αφρικανική σκόνη από τη χώρα, με τις εικόνες που καταγράφηκαν χθες στην Αθήνα και άλλες περιοχές να είναι απόκοσμες και να προκαλούν σάστισμα στους κατοίκους.

Το φαινόμενο θα αρχίσει να εξασθενεί από το απόγευμα, ωστόσο, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση προειδοποιώντας για τις σημαντικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει για την υγεία των  πωλητών Το υπουργείο συστήνει τις ακόλουθες οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης ως εξής:

Α. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου

  • Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα
  • Καρδιοπαθείς
  • παιδιά καθώς και
  • τα άτομα άνω των 65 ετών

θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

  • Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Β. Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό

Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Κατά την παραμονή του σε εσωτερικούς χώρους να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Άγιο Φως: Σε λίγη ώρα φθάνει στην Ελλάδα - Πώς θα μεταφερθεί σε ολόκληρη τη χώρα

  Newsroom   Σάββατο, 04 Μαϊος 2024 16:12 8 SHARES ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ /EUROKINISSI Στις 19:30 το απόγευμα σήμερα Μεγάλο Σάββατο η άφιξη του  Αγί...