Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Ukraine's deteriorating position (Η επιδείνωση της θέσης της Ουκρανίας)Καθημερινή ενημέρωση

 Ukraine's deteriorating position (Η επιδείνωση της θέσης της Ουκρανίας)

Reuters Reuters

Καθημερινή ενημέρωση

Ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ βρίσκονται στη Μέση Ανατολή επιδιώκοντας να αμβλύνουν τον πόλεμο στη Γάζα με μια διπλωματική ώθηση η Ουκρανία υποχωρεί στο ανατολικό μέτωπο και οι κινεζικές εταιρείες «υπογειώνονται» στις πληρωμές της Ρωσίας.

Επιπλέον, ορίστε τι μπορεί και τι όχι να σας πουν οι δημοσκοπήσεις .

Της Kate Turton

Τα κορυφαία νέα της ημέρας

Ο Blinken παρευρίσκεται σε Κοινή Υπουργική Σύνοδο της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης ΣΣΚ-ΗΠΑ. Σαουδική Αραβία, 29 Απριλίου 2024. REUTERS/Evelyn Hockstein/Pool

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΕΑ

  • Ο ανώτατος διοικητής της Ουκρανίας είπε ότι οι υπεράριθμοι στρατιώτες του Κιέβου έπεσαν πίσω σε νέες θέσεις δυτικά τριών χωριών στο ανατολικό μέτωπο, όπου η Ρωσία έχει συγκεντρώσει σημαντικές δυνάμεις σε διάφορες τοποθεσίες.
  • Η Ουκρανία είπε ότι η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram είχε αποκαταστήσει την πρόσβαση σε διάφορα chatbots που χρησιμοποιούνται από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας μετά την ενδιάμεση αναστολή των υπηρεσιών.
  • Ο πρώτος υπουργός της Σκωτίας Humza Yousaf παραιτήθηκε . Η κρίση στο Εθνικό του Κόμμα της Σκωτίας ανοίγει την πόρτα στο αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα να ανακτήσει έδαφος στις πρώην εστίες της Σκωτίας πριν από τις εθνικές εκλογές.
  • Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε ότι αποφάσισε να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του , λίγες μέρες αφότου ανακοίνωσε ξαφνικά ότι σκέφτεται το μέλλον του μετά την έναρξη έρευνας για διαφθορά κατά της συζύγου του.
  • Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στην περιοχή Mai Mahiu της κεντρικής Κένυας και η αστυνομία προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί μετά από έκρηξη φράγματος, μετέδωσε το Citizen Television.

Επιχειρήσεις & Αγορές

«Το να κάνεις προβλέψεις είναι δύσκολο, ειδικά για το μέλλον»

Στις 5 Νοεμβρίου, οι εκλογικοί αξιωματούχοι σε όλη την Αμερική θα μετρήσουν περισσότερα από 150 εκατομμύρια ψηφοδέλτια για να απαντήσουν σε ένα φλέγον πολιτικό ερώτημα: Ποιος θα είναι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών; Μέχρι τότε, τα καλύτερα μηνύματα που μπορούμε να πάρουμε θα προέρχονται κυρίως από δημοσκοπήσεις, που θα αποτελέσουν το καύσιμο ατελείωτης συζήτησης για το ποιος έχει το προβάδισμα, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν ή ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ. Τι πραγματικά μας λένε όμως οι δημοσκοπήσεις; Όπως μια εικόνα από έναν μετεωρολογικό δορυφόρο, μια δημοσκόπηση μπορεί να είναι πολύ καλή στο να σας πει τι σκέφτονται οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ πιο δύσκολο να πούμε τι θα κάνουν οι άνθρωποι σε εβδομάδες ή μήνες από τώρα.

Και τελικά...

Η μακρινή πλευρά του φεγγαριού φαίνεται σε αυτή την εικόνα από το Lunar Reconnaissance Orbiter από το 2010. REUTERS/NASA/Goddard/Φυλλάδιο

Η Κίνα θα στείλει ένα ρομποτικό διαστημόπλοιο τις επόμενες ημέρες σε ένα ταξίδι μετ' επιστροφής στην μακρινή πλευρά της Σελήνης στην πρώτη από τις τρεις τεχνικά απαιτητικές αποστολές που θα ανοίξουν το δρόμο για μια εναρκτήρια προσγείωση κινεζικού πληρώματος και μια βάση στον σεληνιακό νότιο πόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T71tHk