Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Trump hush-money trial kicks off (Ξεκινά η δίκη του Τραμπ για σιωπή χρήματα) Reuters World News

 Trump hush-money trial kicks off (Ξεκινά η δίκη του Τραμπ για σιωπή χρήματα)



Reuters Reuters

Καθημερινή ενημέρωση

Το πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ είναι δυνητικά μια αλλαγή παιχνιδιών στην Ουκρανία, η δοκιμή του Τραμπ για σιωπή-χρήματα ξεκινά στη Νέα Υόρκη και η Tesla μειώνει τις τιμές σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, μια ειδική αναφορά πηγαίνει στα παρασκήνια σε μια συγκέντρωση Τραμπ.

Της Kate Turton

Τα κορυφαία νέα της ημέρας

Στρατιώτες της 1148ης χωριστής ταξιαρχίας πυροβολικού των στρατευμάτων αεροπορικής επίθεσης της Ουκρανίας πυροβολούν ένα οβιδοβόλο M777. Radio Free Europe/Radio Liberty/Serhii Nuzhnenko μέσω REUTERS/File Photo

  • Για τον ουκρανικό στρατό, το πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ που αναμένεται να περάσει αυτή την εβδομάδα είναι σανίδα σωτηρίας και, ενδεχομένως, αλλαγή παιχνιδιού. Ο συντάκτης εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ Don Durfee συμμετέχει στο podcast του Reuters World News για να εξηγήσει πώς θα λειτουργήσει το πακέτο βοήθειας.
  • Τα πυρηνικά όπλα δεν έχουν θέση στο πυρηνικό δόγμα του Ιράν, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, ημέρες αφότου ένας διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποίησε ότι η Τεχεράνη ενδέχεται να αλλάξει την πυρηνική της πολιτική εάν πιεστεί από τις ισραηλινές απειλές.
  • Σε ψεύτικα βίντεο που έχουν γίνει viral στο Διαδίκτυο, φαίνονται δύο από τους ηθοποιούς της Ινδίας A-lister του Bollywood να επικρίνουν τον πρωθυπουργό Narendra Modi και να ζητούν από τον κόσμο να ψηφίσει για το κόμμα του Κογκρέσου. Η εξάπλωσή τους υπογραμμίζει τον πιθανό ρόλο που μπορεί να παίξει αυτό το περιεχόμενο που δημιουργείται από AI στις εκλογές-μαμούθ στην Ινδία που ξεκίνησαν την Παρασκευή.

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Επιχειρήσεις & Αγορές

  • Η Tesla μείωσε τις τιμές σε μια σειρά από τις μεγάλες αγορές της, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Γερμανίας, μετά από μειώσεις τιμών στις ΗΠΑ, καθώς αντιμετωπίζει πτώση των πωλήσεων και εντεινόμενο πόλεμο τιμών για τα ηλεκτρικά οχήματα, ειδικά κατά των κινεζικών EV.
  • Η πρώτη απότομη οπισθοδρόμηση για τις αμερικανικές μετοχές σε μισό χρόνο αφήνει τους επενδυτές να αναρωτιούνται εάν θα αγοράσουν την πτώση ή αν θα επιμείνουν για περισσότερες πτώσεις.
  • Η εφαρμογή γνωριμιών για ομοφυλόφιλους Grindr αντιμετωπίζει μαζική μήνυση για την προστασία των δεδομένων στο Λονδίνο από εκατοντάδες χρήστες που φέρεται να είχαν κοινοποιήσει τα προσωπικά τους στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης του HIV, σε τρίτους χωρίς συναίνεση, δήλωσε δικηγορικό γραφείο.
  • Η βρετανική Thames Water είπε ότι θα ξοδέψει επιπλέον 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση των διαρροών λυμάτων και τη διόρθωση διαρροών, προκειμένου να πείσει τη ρυθμιστική αρχή να της επιτρέψει να αυξήσει τους λογαριασμούς κατά 40% .
  • Το τσιπ που τροφοδοτεί το τηλέφωνο Mate 60 Pro της κινεζικής εταιρείας Huawei δεν είναι τόσο προηγμένο όσο τα αμερικανικά τσιπ, δήλωσε η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο, υποστηρίζοντας ότι δείχνει ότι οι περιορισμοί των ΗΠΑ στις αποστολές στον κολοσσό τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού λειτουργούν.
  • Μια μολυσμένη παρτίδα παιδιατρικού σιροπιού Benylin δεν είναι πλέον διαθέσιμη στις αφρικανικές χώρες όπου πουλήθηκε, δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η ανακληθείσα παρτίδα σιροπιού παρασκευάστηκε από την Johnson & Johnson στη Νότια Αφρική τον Μάιο του 2021.

Αποδομώντας το θέαμα και το σκηνικό μιας συγκέντρωσης του Ντόναλντ Τραμπ

Η Sharon Anderson έμεινε πάνω από 13 ώρες στο δρόμο και πέρασε τη νύχτα στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό της για να κερδίσει μια θέση στην πρώτη σειρά. Ήταν η 51η συγκέντρωση Τραμπ. REUTERS/Μπράιαν Σνάιντερ

Οι συγκεντρώσεις του Τραμπ είναι ένα καθοριστικό χαρακτηριστικό των προεδρικών εκστρατειών του: ολοήμερα θεάματα που συνδυάζουν ευαγγελική αναβιωτική συνάντηση και καρναβάλι, σχεδιασμένα να προσφέρουν μια συναισθηματική εμπειρία στη βάση του και να φέρουν νέους υποστηρικτές στο μαντρί, είπε ένας βοηθός της εκστρατείας.

Το Reuters παρευρέθηκε στη συγκέντρωση του Τραμπ στο Green Bay στις 2 Απριλίου και πήρε συνεντεύξεις από τέσσερις δωδεκάδες παρευρισκόμενους και μίλησε επίσης με δύο στελέχη της εκστρατείας.

Και τελικά...

Ένας αστυνομικός περπατά δίπλα σε μια είσοδο του Αιγυπτιακού Μουσείου στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, Κάιρο, στην Αίγυπτο. REUTERS/Amr Abdallah Dalsh/Φωτογραφία αρχείου

Η Αίγυπτος υποδέχτηκε στην πατρίδα του ένα άγαλμα 3.400 ετών που απεικονίζει το κεφάλι του βασιλιά Ραμσή Β' μετά την κλοπή και τη λαθραία μεταφορά του από τη χώρα πριν από περισσότερες από τρεις δεκαετίες, ανακοίνωσε το υπουργείο Αρχαιοτήτων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βερολίνο: Φωτιά σε εργοστάσιο που κατασκευάζονται συστήματα αεράμυνας – Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα Ανησυχίες για το τοξικό νέφος

  03.05.2024 | 20:53 Σε προάστιο του Βερολίνου ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο σιδήρου, με τους ειδικούς να εκφράζουν ανησυχίες για το το...