Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Ενημέρωση Σαββατοκύριακου Από την καθημερινή ενημέρωση του Reuter

 

Reuters Reuters

s

Από τον Robert MacMillan, συντάκτης του Reuters.com Weekend

Ευχαριστούμε που διαβάσατε την ενημέρωση του Σαββατοκύριακου. Έχουμε μια εξαιρετική ιστορία σήμερα σχετικά με τα ηλιακά πάνελ και πώς η έκρηξη της ανανεώσιμης ενέργειας θέτει σε κίνδυνο μερικά από τα πιο πολύτιμα γεωργικά εδάφη των ΗΠΑ . Ο δημοσιογράφος PJ Huffstutter συμμετέχει στο podcast μας World News για να μιλήσει για την επέκταση της ηλιακής ενέργειας στην αγροτική καρδιά της Αμερικής.

Φοιτητές διαμαρτύρονται στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Κολούμπια, στη Νέα Υόρκη. REUTERS/Caitlin Ochs

Η επιτροπή σχολής επιπλήττει την ηγεσία της Κολούμπια για την καταστολή των διαδηλωτών από την αστυνομία

Η υπόθεση της ανατροπής των εκλογών Τραμπ έχει βαλτώσει

  • Καθυστέρηση του παιχνιδιού: Ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε άλλο ένα διάλειμμα όταν το Ανώτατο Δικαστήριο σηματοδότησε κάποια υποστήριξη για το αίτημα ασυλίας του , ακόμη και όταν περισσότεροι από τους συμμάχους του αντιμετώπισαν δίωξη για τις προσπάθειές του να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές του 2020. Και ο πρώην εκδότης του National Enquirer, Ντέιβιντ Πέκερ , κατέθεσε στη δίκη του Τραμπ ότι απέστειλε μια υποτιθέμενη σχέση για να βοηθήσει την προσφορά του πρώην προέδρου στο Λευκό Οίκο το 2016, παρόλο που θα είχε αυξήσει τις πωλήσεις εφημερίδων. Συνιστώ επίσης αυτήν την ιστορία για τη δοκιμή των ορίων του παλιού ρητού από τον Τραμπ ότι δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα.
  • Πενσυλβάνια μεταθανάτιος: Η ψηφοφορία στην πολιτεία του πεδίου μάχης ανέδειξε τις αδυναμίες του Προέδρου Μπάιντεν και του Τραμπ στις υποψηφιότητες τους στον Λευκό Οίκο. Ο Μπάιντεν αγωνίστηκε με την προσέλευση των ψηφοφόρων και το παλαιστινιακό κίνημα διαμαρτυρίας και πολλοί Ρεπουμπλικάνοι υποστήριξαν την πρώην υποψήφια για την προεδρία Νίκι Χέιλι. Η πολιτεία αντιπροσωπεύει 19 ψήφους του Εκλογικού Κολλεγίου προς τις 270 που απαιτούνται για τη νίκη, και είναι μια ανατροπή μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Οι λομπίστες του πετρελαίου, της χημικής βιομηχανίας έχουν σκέψεις για τη ρύπανση από πλαστικά

Ο Ναρέντρα Μόντι και οι μουσουλμάνοι «εισβολείς»

  • Τι είπε? Ο Ινδός πρωθυπουργός σε ομιλία του το περασμένο Σαββατοκύριακο είπε ότι το αντίπαλο Κόμμα του Κογκρέσου θα μπορούσε να κατασχέσει και να αναδιανείμει τον ινδικό πλούτο σε «εισβολείς» που έχουν «περισσότερα παιδιά». Τα σχόλια αναφέρονται στους μουσουλμάνους , τη μεγαλύτερη θρησκευτική μειονότητα της Ινδίας. Το BJP και οι θυγατρικές του συχνά επικρίνουν τους μουσουλμάνους για τα υψηλά ποσοστά γεννήσεων και επικαλούνται φόβους ότι ο πληθυσμός του θα μπορούσε να ξεπεράσει αυτόν της πλειοψηφίας των Ινδουιστών.
  • Μιλήστε για μια μεγάλη δουλειά: Καθώς οι μαζικές εκλογές στην Ινδία συνεχίζονται και ο ρητορικός καύσωνας ανεβαίνει , ομάδες όπως αυτή στη Μπενγκαλόρ παρακολουθούν τη διάδοση παραπληροφόρησης σε συντονισμό με την εκλογική επιτροπή της χώρας.

Πριν ξεχάσω…

Ο βασιλιάς Κάρολος θα επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα για πρώτη φορά από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο. Σημειώνει πρόοδο μετά τη θεραπεία και την ανάρρωση, ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η Πορτογαλία ήταν υπεύθυνη για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της υπερατλαντικής σκλαβιάς και της εποχής της αποικιοκρατίας, είπε ο πρόεδρός της , υποδηλώνοντας ότι υπάρχει ανάγκη για αποζημιώσεις. Αυτό έρχεται αφότου η Αϊτή ζήτησε αποζημιώσεις από τη Γαλλία και αυξάνεται η υποστήριξη μεταξύ των χωρών της Αφρικής και της Καραϊβικής για ένα δικαστήριο για τις φρικαλεότητες της δουλείας .

Το σχέδιο του Ηνωμένου Βασιλείου για απέλαση αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα είναι επίσημο. Ο πρόεδρος αυτού του έθνους είπε ότι θα χρειαστούν όσοι μετανάστες θα στείλει η Βρετανία και προέτρεψε τους «φωνάζοντας» επικριτές να αφήσουν το σχέδιο να προχωρήσει.

Οι τράπεζες και οι χρηματιστηριακές εταιρείες της Wall Street συχνά δημοσιεύουν σημειώσεις από αναλυτές μετοχών σχετικά με εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο. Γιατί μένουν μακριά από το Trump Media & Technology Group;

Μην κοιτάτε τώρα*: Το νέο τουριστικό τέλος της Βενετίας είχε σκοπό να αποτρέψει την υπέρβαση των πιο γραφικών συνοικιών της φημισμένης πόλης, αλλά ορισμένοι ντόπιοι λένε ότι δεν τους αρέσει. (Ο ξάδερφός μου πλήρωσε το τέλος, μετά κάποιοι γλάροι έκλεψαν το κανόλι του φιστικιού του. Δεν χρειάστηκε να πληρώσει επιπλέον για αυτό το προνόμιο.)

Αν διαβάσατε μόνο μία ιστορία σνούκερ στη ζωή σας, κάντε την αυτή για το θρυλικό Crucible Theatre στο Σέφιλντ , το οποίο ένας Ιρανός παίκτης είπε ότι «μυρίζει πολύ άσχημα».

* Τζούλι Κρίστι, το διαβάζεις αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Συνάντηση Στ. Κασσελάκη με την ηγεσία της «ΔΕΕΕΜ - ΟΜΟΝΟΙΑ»

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, 20:08:37 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Συνάντηση με τον πρόεδρο της ‘'ΔΕΕΕΜ - ΟΜΟΝΟΙΑ'' κ. Βασίλειο Κάγ...