Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Επανέρχονται κατά Ανδρουλάκη Γερουλάνος -Καστανίδης

 Παύλος Γερουλάνος, Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Καστανίδης

EUROKINISSI


Επικαλούμενοι δεσμεύσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ. περί δεύτερης θέσης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι δύο πρώην υπουργοί συντηρούν το αρνητικό κλίμα σε βάρος του Νίκου ΑνδρουλάκηΓια την εκλογική «ήττα» της τρίτης θέσης και για την επόμενη μέρα μίλησε ο Παύλος Γερουλάνος στο OPEN, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στόχος μας ήταν να γίνουμε δεύτερο κόμμα. Αυτό το είχε θέσει ο πρόεδρος που είχε πει ότι αν είμαστε τρίτο κόμμα θα είναι πολιτική ήττα». Διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν το χαρακτηρίζει ως ήττα απαραίτητα αλλά «εκεί που θέλαμε να είμαστε δεν είμαστε».Αναφερόμενος στα ποσοστά αποχής, επεσήμανε ότι «ήταν η μεγάλη είδηση των ευρωεκλογών» και μάλιστα τόνισε ότι αυτό κόστισε αρκετά στη Νέα Δημοκρατία. Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το «life style politics του κ. Κασσελάκη έχει κάποια όρια».

«Δεν είναι τίποτα στο απυρόβλητο όλα πρέπει να μπουν στο τραπέζι», σημείωσε όταν η κουβέντα ήρθε στο πολιτικό του σπίτι και συμπλήρωσε ότι «έχουμε τρία χρόνια να ανασκουμπωθούμε και να πάμε μπροστά»»

Καλά κρατεί το κλίμα αμφισβήτησης προς το πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη, μετά τις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, με κάποιες από τις φωνές που πρώτες υψώθηκαν θέτοντας θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, να επανέρχονται και εμμέσως πλην σαφώς να τον καλούν να παραιτηθεί από την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.Έχοντας εκφράσει άλλωστε από την πρώτη στιγμή τις διαφωνίες του αναφορικά με την ανάλυση του αποτελέσματος και τη σύγκριση Αττικής και Περιφέρειας με ανάρτησή του στα social media, σχολίασε επιπλέον: «Δεν μπορούσα να συνεχίσω να ακούω τρεις μέρες να λένε ότι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι η Αττική, ανέκαθεν είναι η Αττική και κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με τα ποσοστά» και εξήγησε ότι στην Αττική και την Αθήνα τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ ανέβηκαν συγκριτικά με τις άλλες εκλογικές αναμετρήσεις. «Αυτό χαίρει μία διαδικασία αποτύπωσης του αποτελέσματος που πρέπει να γίνει σε κλειστά όργανα και συντεταγμένα».

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος επιθυμεί να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εάν τεθεί θέμα ηγεσίας, ο κ. Γερουλάνος απάντησε ότι «δεν είναι ώρα για υποψηφιότητες» και πως είναι το τελευταίο πράγμα που τον απασχολεί. «Δεν είναι η ώρα να κάνουμε κυνήγι μαγισσών, αλλά είναι η ώρα να γίνει συντεταγμένος απολογισμός για να δούμε τι πήγε λάθος», τόνισε και πρόσθεσε ότι πρέπει να συζητηθούν τα θέματα στα όργανα του κόμματος.

 

Αιχμές Καστανίδη για το... «φιλότιμο» Ανδρουλάκη

«Όταν αποτυγχάνει ένας αρχηγός, πρέπει να έχει ο ίδιος τη φιλοτιμία να υποβάλει την παραίτησή του. Εάν δεν το κάνει, τότε είναι προφανές ότι θα τεθεί από άλλους το θέμα και καλώς τίθεται», επισήμανε ο Χάρης Καστανίδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο οποίος, μετά τις εθνικές εκλογές του 2023, επέλεξε να κρατήσει την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης, αφήνοντας εκτός Βουλής τον πρώην υπουργό.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί να έρθει νωρίτερα η εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καστανίδης απάντησε: «Εφόσον τίθεται θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, νομίζω ότι αυτή η εκκρεμότητα πρέπει γρήγορα να εκκαθαριστεί, γιατί το μείζον ζήτημα είναι η ανασύνθεση συνολικά του προοδευτικού χώρου».

Κάνοντας έναν εκλογικό απολογισμό, σημείωσε: «Έχουμε μια δραματική αύξηση της αποχής. Αυτό συμπαρασύρει και το ΠΑΣΟΚ και οδηγεί σε μείον 100 χιλιάδες ψηφοφόρους, 350 χιλιάδες στο ΣΥΡΙΖΑ και ένα εκατομμύριο στη Ν.Δ. Άρα, μιλάμε για ένα πολιτικό σύστημα που έχει απονομιμοποιηθεί και στα μάτια του κόσμου έχει καταπέσει, άρα είναι καθήκον να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Και την ίδια ώρα που χάνεις ψηφοφόρους, ψελλίζεις μερικά ρητά άρρητα, για το ότι σε μερικές περιοχές πήγαμε καλά, όταν ο στόχος τον οποίο έθεσες είναι να είσαι αξιωματική αντιπολίτευση, δεύτερο κόμμα και στις επόμενες εθνικές εκλογές "θα διεκδικήσω τη διακυβέρνηση της χώρας". Τίποτα από αυτά δε συνέβη και βρίσκεται στον Ψηλορείτη των εκλογικών επιδόσεων του 12,7%. Θα πρέπει να έχεις την ευαισθησία να πεις "δεν τα κατάφερα σε αυτά που εστόχευσα, ελάτε να αναλάβει κάποιος άλλος"».

Αναφορικά με την πρόταση των κ. Ραγκούση και Θεοχαρόπουλου για εσωτερικό δημοψήφισμα, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει πρωτοβουλία για ενιαίο κόμμα στην Κεντροαριστερά, σχολίασε: «Νομίζω ότι είναι πολύ καλή ιδέα σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί καταλαβαίνω ότι ο άλλος μεγάλος ηγέτης του χώρου, ο κ. Κασσελάκης θα κάνει ότι μπορεί για να φθείρει οποιαδήποτε προσπάθεια να συσπειρωθούν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. Ότι είπα για τον κ. Ανδρουλάκη, ισχύει και για τον κ. Κασσελάκη. Δε θα αναλάβει κάποια ευθύνη; Γιατί οι αρχηγοί, οι οποίοι δηλώνουν τους στόχους τους και τελικά αποτυγχάνουν δεν αναλαμβάνουν καμία πρωτοβουλία που αφορά την προσωπική τους τύχη;».

«Γνωρίζω ότι υπάρχει ένας αριθμός σοβαρών στελεχών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που θέτουν το θέμα της σύμπλευσης όλων των δυνάμεων, όπως και στη Νέα Αριστερά το ίδιο συμβαίνει. Θέλουν οι δυνάμεις αυτές να συναντηθούν σε έναν δημόσιο διάλογο, ο οποίος θα καταλήγει σε μικρό χρονικό διάστημα σε αποτέλεσμα. Άρα, ο κ. Ραγκούσης και ο κ. Θεοχαρόπουλος προτείνουν το δημοψήφισμα γιατί γνωρίζουν ότι η εκλογική βάση των προοδευτικών κομμάτων το θέλει αυτό και προφανώς έτσι θα υπερκεράσουν οποιεσδήποτε πιθανές εσωτερικές αντιδράσεις, άρα ορθά το επισημαίνουν και παίρνουν την πρωτοβουλία όσον αφορά το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T8rrx1