Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Βγαίνει μπροστά ο Χάρης Δούκας για την ηγεσία σε ΠΑΣΟΚ και Κεντροαριστερά

 ο Χάρης Δούκας

EUROKINISSI

Βγαίνει μπροστά ο Χάρης Δούκας για την ηγεσία σε ΠΑΣΟΚ και Κεντροαριστερά

«Θέλω το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη να κερδίσει το στοίχημα, τώρα. Και θα κάνω ό,τι μπορώ γι' αυτό». 

«Παρών» στις εξελίξεις που θα οδηγήσουν στην επόμενη ημέρα το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε πρόσφατα ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Σε επόμενη τοποθέτησή του (από τη Διάσκεψη του Ινστιτούτου Τσίπρα) έστειλε μήνυμα προς την ηγεσία του κόμματος και τον Νίκο Ανδρουλάκη, μιλώντας μεταξύ άλλων για προοδευτικές συγκλίσεις, θέτοντας και την έννοια της άμεσης δράσης. «Τώρα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές», δήλωσε μεταξύ άλλων. 

Σήμερα, ο Χάρης Δούκας, κατά την ομιλία του (στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σιακανταρη) έκανε ένα βήμα παραπάνω, καθώς δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο ίδιος θα προβεί σε άμεσες πρωτοβουλίες τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη. Παράλληλα, μίλησε για συγκλίσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς που δεν θα γίνουν σε επίπεδο ηγεσιών, αλλά κόσμου. «Οι συγκλίσεις για την Κεντροαριστερά γίνονται στις γειτονιές, όπως συνηθίζω να λέω», ανέφερε.

Υπογράμμισε με σαφήνεια ότι η δημοτική παράταξη μέσω της οποίας επικράτησε στις εκλογές της Αθήνας, μπορεί να έχει κορμό το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη δυνατή συνύπαρξη δυνάμεων. Όπως τόνισε, «δεν επικράτησε απλώς εκλογικά, ευκαιριακά, αλλά είναι μια στρατηγική συνεργασία που συνεχίζεται και μετά, στην οποία ενώνονται οι κύριες κατευθύνσεις πολιτικής εφαρμογής στον δήμο, διατηρώντας ταυτόχρονα την αυτονομία τους».

Αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχεται ο ίδιος, καθώς και στην αποφασιστικότητά του να προχωρήσει: «Αυτή η προσπάθεια δεν είναι χωρίς κόστος.  Έγινα και παραμένω στόχος επιθέσεων. Όμως δεν με πτοούν. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Δεν υποχωρώ». 

Έθεσε το θέμα της άμεσης δράσης και τόνισε την αναγκαιότητα να γίνει «ένα άλμα γρηγορότερο από τη φθορά», λέγοντας: «Θέλω ο χώρος στον οποίο πάντα ανήκω, θέλω το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη να μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα, τώρα. Και θα κάνω ό,τι μπορώ γι' αυτό... Ο χρόνος των εξελίξεων δεν είναι ευθύγραμμος, στατικός χώρος, απεριόριστος. Μου λένε ορισμένοι. Ας αφήσουμε τα πράγματα να ωριμάζουν σιγά-σιγά, ας υπομένουμε  αυτή τη διαδικασία στασιμότητας. Άφησε τη σήψη να εξελίσσεται. Κάθισε στο γραφείο σου αναπαυτικά και μην ασχολείσαι. Μου επιτέθηκαν μάλιστα επειδή τολμάω ακόμα και να αγωνιώ... Απέναντι σε αυτές τις απόψεις, υποστηρίζω μια διαφορετική κλίμακα χρόνου. Η ιστορία γράφεται με ασυνέχειες και τομές που αλλάζουν τον ρουν των εξελίξεων.  Χρειάζεται ένα άλμα γρηγορότερο από τη φθορά, που λέει και ο Ελύτης».

→ Υπενθυμίζεται ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε η κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν μια πρώτη ευκαιρία να διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο πρόεδρος του κόμματος και οι αμφισβητίες του. Το τοπίο στο ΠΑΣΟΚ θα ξεκαθαρίσει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου θα δώσει το «παρών» κι ο Χάρης Δούκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T8rrx1