ΦΟΡΤΩΣΗ
Ήταν αστυνομικός.
Ήταν 
15
11
13
16
14
15
χρονών.
Την γνώρισε 
σε πάρκο της γειτονιάς
στο δημοτικό της σχολείο
όταν έφυγε τρέχοντας
όταν την τράβηξαν
όταν κάλεσε σε βοήθεια
σε πάρκο της γειτονιάς
.
Στη συνέχεια, την κακοποίησε σεξουαλικά.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ

Κατάχρηση από το σήμα

Μια έρευνα της Washington Post διαπίστωσε ότι εκατοντάδες αξιωματικοί επιβολής του νόμου στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκμεταλλευτεί σεξουαλικά παιδιά. Πολλοί αποφεύγουν τη φυλάκιση.

12 Ιουνίου 2024 στις 8:00 π.μ

Υπηρέτησαν σε αστυνομικά τμήματα μεγάλα και μικρά. Ήταν νεοσύλλεκτοι και έμπειροι βετεράνοι, περιπολικοί και αρχηγοί της αστυνομίας. Καταλάβαιναν τη δύναμη των όπλων και των σημάτων τους. Σε πολλές περιπτώσεις, χρησιμοποίησαν αυτήν ακριβώς τη δύναμη για να βρουν και να φιμώσουν τα θύματά τους.

Μια έρευνα της Washington Post διαπίστωσε ότι τις τελευταίες δύο δεκαετίες, εκατοντάδες αξιωματικοί επιβολής του νόμου στις Ηνωμένες Πολιτείες κακοποίησαν σεξουαλικά παιδιά, ενώ αξιωματούχοι σε όλα τα επίπεδα του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης απέτυχαν να προστατεύσουν τα παιδιά, να τιμωρήσουν τους κακοποιούς και να αποτρέψουν πρόσθετα εγκλήματα.

Η αστυνομία και τα τμήματα του σερίφη έχουν επιτρέψει στους αρπακτικούς να παραβιάζουν τους ελέγχους ιστορικού, να αγνοούν τις κόκκινες σημαίες και να χειρίζονται λάθος τις έρευνες. Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί έχουν χρησιμοποιήσει τις γνώσεις τους για το νομικό σύστημα για να σταματήσουν υποθέσεις, να μειώσουν τις κατηγορίες ή να αποφύγουν τις καταδίκες. Οι εισαγγελείς έδωσαν γενναιόδωρες συμφωνίες σε αξιωματικούς που παραδέχθηκαν ότι βίασαν και χαϊδέψουν ανηλίκους. Οι δικαστές επέτρεψαν σε πολλούς καταδικασμένους αξιωματικούς να αποφύγουν τη φυλάκιση .

Όλο αυτό το διάστημα, τα παιδιά σε κάθε πολιτεία και την περιφέρεια της Κολούμπια συνέχισαν να γίνονται στόχοι, να περιποιούνται και να παραβιάζονται από αξιωματικούς που έχουν ορκιστεί να τα κρατήσουν ασφαλή.

Τζέιμς Πολ Μπλερ

Ο Τζέιμς Μπλερ, αστυνομικός του Λόουελ, NC, συνάντησε ένα 13χρονο κορίτσι που έφυγε τρέχοντας από το σπίτι. Προσφέρθηκε να τη βοηθήσει με τις σχολικές της εργασίες και παρουσιάστηκε ως μέντορας. Μήνες αργότερα, όπως δείχνουν τα δικαστικά αρχεία, έμεινε έγκυος το κορίτσι.

Καταδικάστηκε το 2017

Neil David Kimball

Ο Neil Kimball, αναπληρωτής του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες, κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση μιας γυναίκας αφού τη σταμάτησε κοντά σε ξενοδοχείο. Οι εισαγγελείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για την άσκηση ποινικής δίωξης. Ο Kimball είχε ακόμα το δικαίωμα να γίνει ντετέκτιβ του γραφείου ειδικών θυμάτων. Στη συνέχεια κακοποίησε σεξουαλικά ένα 15χρονο κορίτσι της οποίας την υπόθεση είχε ανατεθεί να ερευνήσει.

Καταδικάστηκε το 2019

Μπράιαν Χάνσεν

Ο Brian Hansen , ένας αστυνομικός στη Νεβάδα, Mo., έφερε ένα 16χρονο κορίτσι που ενδιαφερόταν να γίνει αστυνομικός σε βόλτα. Σύμφωνα με κρατικούς ερευνητές, την κακοποίησε σεξουαλικά στο περιπολικό του και σε ένα πεδίο βολής της αστυνομίας. Όταν ο Χάνσεν ομολόγησε την ενοχή του για σοδομισμό, καταδικάστηκε σε αναστολή.

Καταδικάστηκε το 2022

Τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι μοναδικές. Η Post εντόπισε τουλάχιστον 1.800 κρατικούς και τοπικούς αξιωματικούς επιβολής του νόμου που κατηγορήθηκαν για εγκλήματα που αφορούσαν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από το 2005 έως το 2022.

Οι δημοσιογράφοι πέρασαν περισσότερο από ένα χρόνο ανακαλύπτοντας χιλιάδες δικαστικές καταθέσεις, αστυνομικά αρχεία και άλλα έγγραφα για να καταλάβουν ποιοι είναι αυτοί οι αστυνομικοί, πώς αποκτούν πρόσβαση στα παιδιά και τι γίνεται - και τι δεν γίνεται - για να τα σταματήσουν.

Η Post διεξήγαγε επίσης μια αποκλειστική ανάλυση της πιο ολοκληρωμένης βάσης δεδομένων της χώρας για τις αστυνομικές συλλήψεις.

Πατήστε Enter για μετάβαση στο τέλος του καρουζέλ
Καταμέτρηση αστυνομικών εγκλημάτων
Η σειρά Abused by the Badge εξετάζει αστυνομικούς που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και τις συστημικές αποτυχίες που επιτρέπουν να συμβούν αυτά τα εγκλήματα. Τα δεδομένα της Post για τουλάχιστον 1.800 αξιωματικούς κατασκευάστηκαν και αναλύθηκαν σε συνεργασία με τη Βάση Δεδομένων Εγκλημάτων της Αστυνομίας του Bowling Green State University Henry A. Wallace.
Δεν δημοσιοποιούνται όλες οι καταγγελίες για κακή συμπεριφορά της αστυνομίας. Τα σεξουαλικά εγκλήματα, ειδικά εκείνα που αφορούν παιδιά, πιστεύεται ευρέως ότι υποδηλώνονται. Τα παιδιά μπορεί να φοβούνται περισσότερο να βγουν μπροστά. τα δικαστήρια μπορεί να είναι πιο πιθανό να σφραγίσουν αρχεία που αφορούν ανήλικους. και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου δεν επιτρέπεται να κοινοποιούν πληροφορίες σχετικά με τις συλλήψεις στα μέσα ενημέρωσης.

1/2

Τέλος καρουζέλ

Αυτή η βάση δεδομένων, που διαχειρίζεται το Bowling Green State University, παρακολουθεί ειδήσεις για συλλήψεις αστυνομικών. Από τις εκατοντάδες χιλιάδες ορκωτούς αξιωματικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, μόνο ένα μικρό κλάσμα κατηγορείται ποτέ για εγκλήματα. Και δεν αναφέρονται όλες οι συλλήψεις στα μέσα ενημέρωσης. Αλλά από το 2005 έως το 2022, ο Μπόουλινγκ Γκριν εντόπισε περίπου 17.700 πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματικούς που κατηγορήθηκαν για εγκλήματα, όπως σωματική επίθεση, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και αδικήματα για ναρκωτικά.

Η Post διαπίστωσε ότι 1 στους 10 από αυτούς τους αστυνομικούς κατηγορήθηκαν για έγκλημα που αφορούσε σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Αυτός ο τύπος αστυνομικής ανάρμοστης συμπεριφοράς δεν έχει αναγνωριστεί σε μεγάλο βαθμό από το κοινό και δεν έχει αντιμετωπιστεί εντός του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης. Όταν πιέστηκαν από το The Post, ορισμένοι αστυνομικοί, εισαγγελείς και δικαστές παραδέχτηκαν ότι θα μπορούσαν να είχαν κάνει περισσότερα για να θέσουν τους αξιωματικούς υπεύθυνους στις υποθέσεις που χειρίστηκαν. Ωστόσο, σε εθνικό επίπεδο, έχει γίνει ελάχιστος υπολογισμός για τους κακοποιούς παιδιών στις τάξεις των αρχών επιβολής του νόμου.

"Πρόκειται για ειδεχθή συμπεριφορά που δεν μπορούμε να ανεχτούμε", είπε η Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Κρίστεν Κλαρκ, η οποία ηγείται του τμήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης που διώκει αξιωματικούς που κατηγορούνται για παραβιάσεις των πολιτικών δικαιωμάτων. Μέλη της επιβολής του νόμου που έχουν εκμεταλλευτεί τις θέσεις εξουσίας τους, είπε , έχουν αφήσει τα παιδιά-θύματα με «καμία προσφυγή και κανέναν άλλον να τα προστατεύσει».

Ποιοι είναι οι 1.800 αξιωματικοί;

Οι αστυνομικοί που κατηγορούνταν για σεξουαλικά εγκλήματα παιδιών εργάστηκαν σε όλα τα επίπεδα επιβολής του νόμου, σε δυνάμεις τόσο μεγάλες όσο το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης με περίπου 33.600 αστυνομικούς και τόσο μικρές όσο μια υπηρεσία δύο αξιωματικών στο Gauley Bridge, W.Va.

Οι αστυνομικοί που απεικονίζονται εδώ είναι μεταξύ εκείνων που καταδικάστηκαν για σοβαρά εγκλήματα που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, όπως βιασμό, σεξουαλική επίθεση και παιδική κακοποίηση, μεταξύ άλλων κατηγοριών.

Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τις εικόνες με ένα 

 εικονίδιο για να διαβάσετε τι λένε τα αστυνομικά αρχεία και τα δικαστικά έγγραφα για αυτούς τους αξιωματικούς.

Μάικλ Γουίλσον
Ο Γουίλιαμ Άρνολντ Τζούνιορ
Τζέιμς Πολ Μπλερ
Τζερόμ Χερντ
Γκλεν Μπρουνέ
Ντόναλντ Χένρι
Jeffery McCarty
Πάτρικ Έρον
Βίκτορ Θερβάντες
Μαρκ Ντόντι
Μάθιου Λίντεν
Μπράιαν Χάνσεν
Τζέρικ Γκίλμπερτ
Felix Sanchez-Savaria
Joshua Carrier
Κέβιν Κόφι
Μαρκ Τζόζεφ
Μάθιου Σκαγκς
Στίβεν Μπέρτζες
Ίθαν Φέργκιουσον
Neil Kimball
Ντέιβιντ Φράνκο
Χόρχε Μπαστίδα
Τζάστιν Ντίκινσον
Aaron Barnes
Μάθιου Γκάθρι
Ρόμπερτ Πάβλοβιτς
Τίμοθι Μπάρμπερ
Rodney Vicknair
Ράντι Βελέζ
Νιλ Ντόλαν
Κένεθ Μπετς
Πάτρικ Ρόουζ
Τζέιμς Κάρεϊ
Μάθιου Πρίμπε
Τέρι Τενάρντ
Άνταμ Πέλτον
Μπραντ Σούμαν
99%οι συλληφθέντες ήταν άνδρες.
66%των συλληφθέντων αξιωματικών είχαν περισσότερα από πέντε χρόνια υπηρεσίας.
47από τους συλληφθέντες ήταν αρχηγοί της αστυνομίας, ανώτατοι σερίφηδες ή επικεφαλής άλλων υπηρεσιών.
Σχεδόν 40%των καταδικασθέντων αξιωματικών δεν καταδικάστηκαν σε φυλάκιση.

Πώς στοχοποιούνται τα παιδιά;

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των παιδιών στην ανάλυση της The Post ήταν έφηβοι. Οι αξιωματικοί σπάνια είχαν σχέση με τα παιδιά που κατηγορούνταν ότι βίασαν, χάιδευαν ή εκμεταλλεύονταν.

Διάγραμμα που δείχνει την κατανομή των ηλικιών και των φύλων των θυμάτων. Τα περισσότερα θύματα ήταν κορίτσια και η διάμεση ηλικία ήταν τα 14 έτη.

Έγγραφα της αστυνομίας και του δικαστηρίου δείχνουν ότι οι κακοποιοί συχνά περνούσαν μήνες φιλικά και περιποιώντας παιδιά . Πολλοί χρησιμοποίησαν την απειλή σύλληψης ή σωματικής βλάβης για να κάνουν τα θύματά τους να συμμορφωθούν.

Αφού κατηγορήθηκαν αστυνομικοί για σεξουαλικά εγκλήματα παιδιών, ορισμένες υπηρεσίες προσπάθησαν να αποστασιοποιηθούν στις ειδήσεις λέγοντας ότι η υποτιθέμενη παράβαση συνέβη ενώ οι αστυνομικοί ήταν εκτός υπηρεσίας.

Αλλά δεν πιστεύουν όλοι οι ηγέτες επιβολής του νόμου ότι η διάκριση έχει σημασία. Στο Lake Wales της Φλόριντα, όπου τρεις αστυνομικοί έχουν κατηγορηθεί για εγκλήματα που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από το 2005, ο αρχηγός της αστυνομίας Chris Velasquez είπε ότι αυτού του είδους οι κατηγορίες πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, ανεξάρτητα από το πότε και πού συνέβη το φερόμενο παράπτωμα.

«Πρέπει να είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού», είπε ο Velasquez. «Οι άνθρωποι μας βλέπουν ως επιβολή του νόμου ανεξάρτητα από το αν βρισκόμαστε σε υπηρεσία ή εκτός υπηρεσίας».

Ωστόσο, η The Post διαπίστωσε ότι σε περιπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ακόμη και αν η κακοποίηση συνέβη ενώ οι αξιωματικοί ήταν εκτός υπηρεσίας, συναντούσαν τακτικά τα θύματά τους μέσω της εργασίας τους.

Πώς οι αστυνομικοί συναντούσαν τα θύματα μέσω της δουλειάς τους

Σε περιπολία:

  • Εισιτήρια ταχύτητας
  • Κλήσεις ενδοοικογενειακής βίας
  • Έρευνες για βιασμό
  • Απόπειρες αυτοκτονίας
  • Επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας
  • Παράπονο θορύβου
  • Εύρεση φυγάδων
  • Κάνοντας συλλήψεις
  • Μάρτυρες εγκλημάτων

Εργασίες με επίκεντρο τους νέους:

  • Σχολικοί Πόροι
  • Αστυνομικοί Εξερευνητές Προσκόπων
  • Δόκιμοι νέων
  • Εκπαίδευση Αντίστασης στην Κατάχρηση Ναρκωτικών (DARE)
  • Βόλτα
  • Αστυνομικός Αθλητικός Σύνδεσμος
  • Χρέος διάβασης πεζών

Ενίσχυση της κοινότητας:

  • Έρανος
  • ΚΕΝΤΡΟ της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
  • Εστιατόρια
  • Περίπατος της γειτονιάς
  • Ένα παγοδρόμιο
  • Ενα στοιχειωμένο σπίτι

Οι αστυνομικοί κατηγορήθηκαν για μια μεγάλη ποικιλία εγκλημάτων που αφορούσαν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Ορισμένοι αστυνομικοί αντιμετώπισαν κατηγορίες σχετικά με την κατοχή, παραγωγή ή διανομή φωτογραφιών ή βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Αν και τα συγκεκριμένα ονόματα των κατηγοριών μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των πολιτειών, η πλειονότητα των συλληφθέντων αξιωματικών κατηγορήθηκαν για εγκλήματα που αφορούσαν την άμεση κακοποίηση παιδιών, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού και της βίαιης χαϊδεύσεως. Διαβάστε τη μεθοδολογία μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο κατηγοριοποίησης των αδικημάτων.

Διάγραμμα με ανάλυση των αδικημάτων για τα οποία κατηγορήθηκαν οι αξιωματικοί. Το 39% των αστυνομικών κατηγορήθηκαν για αδικήματα βιασμού, το 20% κατηγορήθηκαν για υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, το 19% κατηγορήθηκαν για βίαια χάδια, το 7% κατηγορήθηκαν για διαδικτυακή παρότρυνση και το 14% για άλλα εγκλήματα.
ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΦΗΒΩΝ ΠΡΟΔΟΜΕΝΩΝ

Οι καταγγελίες για έναν σχολικό αστυνομικό αγνοήθηκαν .Τότε μια 15χρονη έμεινε έγκυος .

Όταν η Αλέξις έμαθε ότι ήταν έγκυος στο δεύτερο έτος της, η 15χρονη ρώτησε τον υπεύθυνο πόρων του γυμνασίου της, Ντέιβιντ Χάγκινς, τι να κάνει. Εμπιστεύτηκε τις συμβουλές του ως αυθεντία στο σχολείο της και στην κοινότητά της στο Κάνσας. Και, ήξερε, το μωρό ήταν δικό του.

Ο Χάγκινς είναι ένας από τους δεκάδες αστυνομικούς που κατηγορούνται για εγκλήματα σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που εργάζονταν κυρίως σε σχολεία και συχνά έβρισκαν τα θύματά τους εκεί. Η έρευνα της Post αποκάλυψε ότι οι σχολικοί πόροι έχουν απαράμιλλη πρόσβαση στα παιδιά, συχνά με πολύ μικρή επίβλεψη. 

Ένας αστυνομικός επιτέθηκε σε μια κοπέλα στην κάμερα σε αστυνομικό τμήμα .Η τιμωρία του: Δύο εβδομάδες φυλάκιση .

«Δεν πρόκειται να σε σκοτώσω», είπε ο αστυνομικός Alec Veatch σε ένα 15χρονο κορίτσι ξαπλωμένο στο πάτωμα, καρφωμένο στο σώμα του.

Ήταν γύρω στις 2 τα ξημερώματα της 12ης Νοεμβρίου 2021 και η κοπέλα, που μόλις είχε κάνει βόλτα μαζί με τον 24χρονο Veatch, βρισκόταν τώρα στο αστυνομικό τμήμα Pleasantville της Αϊόβα μαζί του, μόνη της.

Μέσα σε μια αίθουσα συνεντεύξεων, ο Veatch κράτησε τον έφηβο κάτω. Την απείλησε με τέιζερ. Τύλιξε το χέρι του γύρω από το λαιμό της μέχρι που λιποθύμησε. Μια κάμερα στη γωνία του δωματίου τα κατέγραψε όλα. 

Πόσοι αξιωματικοί αποφεύγουν τη φυλακή;

Τα σεξουαλικά εγκλήματα παιδιών είναι από τις πιο δύσκολες υποθέσεις για διερεύνηση και δίωξη. Τα παιδιά συχνά φοβούνται και ντρέπονται. Μπορεί να έχουν καλλωπιστεί για να αισθάνονται προστατευμένοι απέναντι σε όσους κατηγορούνται ότι τους εκμεταλλεύονται — ή μπορεί να φοβούνται για την ασφάλειά τους αν παραδεχτούν τι έχει συμβεί. Τα εμπόδια είναι ακόμη μεγαλύτερα όταν οι κακοποιοί είναι μέλη των αρχών επιβολής του νόμου που χρησιμοποιούν τη δύναμη των σημάτων και των όπλων τους.

Η Post εντόπισε δεκάδες αξιωματικούς που κατηγορήθηκαν ότι προσπάθησαν να ματαιώσουν τις έρευνες, να καταστρέψουν στοιχεία ή να εκφοβίσουν τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Πατήστε Enter για μετάβαση στο τέλος του καρουζέλ
Παρακολούθηση ποινικών υποθέσεων
Οι ποινικές υποθέσεις μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να εξελιχθούν στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης. Η Post χρησιμοποίησε δεδομένα από τη βάση δεδομένων αστυνομικών εγκλημάτων του Bowling Green και χιλιάδες δικαστικά αρχεία για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα για περίπου 1.500 αστυνομικούς που κατηγορήθηκαν για εγκλήματα που αφορούσαν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από το 2005 έως το 2020, πριν η πανδημία προκαλέσει καθυστερήσεις και καθυστερήσεις στα δικαστήρια.
Ορισμένες υποθέσεις ήταν αδύνατο να εντοπιστούν, επειδή οι εισαγγελείς συνήψαν συμφωνίες που επέτρεπαν στους αξιωματικούς να αναλάβουν την ευθύνη για τα εγκλήματά τους χωρίς να καταγραφεί η καταδίκη τους. Σε άλλους επετράπη να σφραγιστεί το ποινικό τους μητρώο αφού πληρούσαν ορισμένες προϋποθέσεις.

1/2

Τέλος καρουζέλ

Μερικές φορές οι περιπτώσεις κατέρρεαν όταν τα παιδιά φοβήθηκαν πολύ για να συνεργαστούν. Σε άλλες περιπτώσεις, οι εισαγγελείς ήταν απρόθυμοι ή αντιμετώπισαν αντίσταση για να ασκήσουν επιθετικά κατηγορίες εναντίον των συναδέλφων τους στην επιβολή του νόμου με τους οποίους συνεργάζονται στενά και βασίζονται για έρευνες. Η Post έφερε στην επιφάνεια περιπτώσεις στις οποίες αστυνομικοί κατηγορήθηκαν σε αναφορές της αστυνομίας για σεξουαλική επαφή με ανηλίκους, αλλά κατηγορήθηκαν μόνο για μη σεξουαλικά εγκλήματα, όπως απλή επίθεση ή υπηρεσιακό παράπτωμα.

Οι εισαγγελείς έχουν ευρεία διακριτική ευχέρεια ως προς το είδος των κατηγοριών που ασκούν, τις συμφωνίες που προσφέρουν και τις υποθέσεις που είναι διατεθειμένοι να παραπέμψουν σε δίκη. Οι δικαστές διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στις ακροάσεις της ποινής για τον καθορισμό του τι αξίζουν οι αξιωματικοί τιμωρίας.

Οι συνέπειες: Σχεδόν το 40 τοις εκατό των καταδικασθέντων αξιωματικών απέφυγε τις ποινές φυλάκισης.

Η Post ανέλυσε τα αποτελέσματα για περίπου 1.500 αξιωματικούς που κατηγορούνται για εγκλήματα που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από το 2005 έως το 2020, πριν η πανδημία προκαλέσει καθυστερήσεις και καθυστερήσεις στα δικαστήρια.

Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε

Δείτε τι συνέβη σε αυτούς τους αξιωματικούς στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης:

Το 83 τοις εκατό των αξιωματικών καταδικάστηκαν μέσω δικαστή, ενόρκων ή συμφωνίας.

Το 17 τοις εκατό των αξιωματικών δεν καταδικάστηκαν . Μπορεί να έχουν αθωωθεί από ενόρκους, να έχουν απορριφθεί οι υποθέσεις τους από τους εισαγγελείς ή να έχουν συνάψει συμφωνία για την απόρριψη των κατηγοριών τους αφού πληρούσαν ορισμένες προϋποθέσεις.

Από τους αξιωματικούς που καταδικάστηκαν, το 61 τοις εκατό καταδικάστηκε σε φυλάκιση σε κρατικές ή ομοσπονδιακές φυλακές και το 15 τοις εκατό καταδικάστηκε σε φυλάκιση σε τοπικές φυλακές .

Το 24 τοις εκατό έλαβε δοκιμαστική περίοδο, πρόστιμα ή κοινωφελή εργασία .

Από αυτούς που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση ή φυλάκιση, το 52 τοις εκατό καταδικάστηκαν σε 5 χρόνια ή λιγότερο .

Το 26 τοις εκατό καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 5 έως 15 ετών .

Μόλις το 21 τοις εκατό καταδικάστηκαν σε περισσότερα από 15 χρόνια .

Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε

Οι αξιωματικοί συχνά δεν εξέτισαν ολόκληρη την ποινή τους. Για τους εκατοντάδες αξιωματικούς των οποίων οι ημερομηνίες φυλάκισης μπορούσαν να ληφθούν από το The Post, εξέτισαν κατά μέσο όρο περίπου το 63 τοις εκατό των ποινών τους πριν αφεθούν ελεύθεροι.

Κάποιοι βγήκαν και νωρίτερα.

Ο Marc Dody εξέτισε μόλις δύο χρόνια από την ποινή φυλάκισης έξι ετών για τον εκ του νόμου βιασμό ενός 15χρονου κοριτσιού ενώ ήταν αστυνομικός στην Τροία της Μο. Μέσα σε τρεις μήνες από την αποφυλάκισή του το 2020, κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ενός άλλου παιδιού. Καταδικάστηκε το 2023 και αφέθηκε ξανά ελεύθερος τον Μάιο.

Γιατί συνεχίζεται η κακοποίηση;

Ο αριθμός των εφήβων που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από αξιωματικούς επιβολής του νόμου δεν εκπλήσσει πλέον τον Philip Stinson, έναν πρώην αστυνομικό του Νιου Χάμσαϊρ που δημιούργησε την πιο ολοκληρωμένη βάση δεδομένων συλλήψεων αξιωματικών στη χώρα .

"Αυτό συμβαίνει σε κοινότητες σε όλη τη χώρα, αλλά δεν είναι στο ραντάρ των ανθρώπων", είπε ο Stinson, καθηγητής ποινικής δικαιοσύνης στο Bowling Green. "Και μετά, οι αρχηγοί της αστυνομίας τηρούν τη θεωρία των κακών μήλων, όπου λένε, "Δεν υπάρχει τίποτα να δεις Εδώ, ξεφορτωθήκαμε αυτό το πρόβλημα όταν τους απολύσαμε».

Πολλά ιδρύματα που μπορούν να εκμεταλλευτούν αρπακτικά - συμπεριλαμβανομένων σχολείων, εκκλησιών και προγραμμάτων για τη νεολαία - αντιμετωπίζουν τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών ως έναν πάντα παρόντα κίνδυνο που απαιτεί συγκεκριμένες προσπάθειες πρόληψης, όπως ο περιορισμός των αλληλεπιδράσεων μεταξύ παιδιών και ενηλίκων.

Αλλά η The Post διαπίστωσε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλη τη χώρα έχουν κάνει ελάχιστα για να αντιμετωπίσουν άμεσα την εκμετάλλευση παιδιών στις πρακτικές πρόσληψης, τις πολιτικές που διέπουν τη συμπεριφορά των αξιωματικών και τις απαντήσεις σε καταγγελίες. Οι ειδικοί στην πρόληψη της κακοποίησης παιδιών λένε ότι χωρίς σαφή μηνύματα ότι η ανάρμοστη συμπεριφορά με τα παιδιά δεν γίνεται ανεκτή, οι εργοδότες θα μπορούσαν να αφήσουν τους πιθανούς παραβάτες πιστεύοντας ότι δεν θα συλληφθούν.

Προσλήψεις και έλεγχος

Σε μια εποχή που τα αστυνομικά τμήματα σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού και θέλουν απεγνωσμένα να προσλάβουν, δεν υπάρχουν καθολικές απαιτήσεις για έλεγχο για πιθανούς δράστες. Δεν υπάρχει εθνικό σύστημα παρακολούθησης για αστυνομικούς που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Έλεγχοι ιστορικού: Τα τμήματα προσέλαβαν αξιωματικούς που είχαν κατηγορηθεί —ή μερικές φορές καταδικάστηκαν— για κακοποίηση παιδιών, ενδοοικογενειακή βία και άλλα σοβαρά εγκλήματα.

Κρυφές προηγούμενες πράξεις: Αφού κατηγορήθηκαν για ανάρμοστη συμπεριφορά με παιδιά, ορισμένοι αξιωματικοί παραιτήθηκαν πριν ολοκληρωθούν οι εσωτερικές έρευνες. Στη συνέχεια έκαναν αίτηση σε άλλα τμήματα. Οι προηγούμενοι εργοδότες τους δεν αποκάλυπταν πάντα τον λόγο που έφευγαν.

Διατήρηση προβληματικών αξιωματικών: Σε ορισμένες περιπτώσεις, αξιωματικοί που απολύθηκαν για τη συμπεριφορά τους άσκησαν έφεση για την απόλυση τους μέσω της προστασίας των αστυνομικών συνδικάτων τους, κέρδισαν τις δουλειές τους πίσω και στη συνέχεια καταδικάστηκαν για κακοποίηση παιδιών.

Επίβλεψη και εκπαίδευση

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου διδάσκουν πλέον τους αξιωματικούς να παρεμβαίνουν όταν βλέπουν ανάρμοστη συμπεριφορά, όπως υπερβολική βία. Ωστόσο, η εκπαίδευση και τα πρωτόκολλα που στοχεύουν ρητά στην πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής παρενόχλησης από αστυνομικούς είναι σπάνια, σύμφωνα με την ιδρύτρια του Strategies for Youth Lisa Thurau, η οργάνωση της οποίας επικεντρώνεται στη μεταχείριση των ανηλίκων από την επιβολή του νόμου. Σε ορισμένες περιπτώσεις που εντοπίστηκαν από το The Post , οι ανάρμοστες ενέργειες των αξιωματικών έγιναν μάρτυρες από τους συναδέλφους τους, αλλά δεν αναφέρθηκαν ποτέ στους επόπτες. Σε άλλες, οι καταγγελίες για τη συμπεριφορά ενός αστυνομικού με παιδιά απορρίφθηκαν, μόνο για να εμφανιστούν επιπλέον θύματα.

Μηνύματα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Σε αντίθεση με πολλά σχολεία, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου συνήθως δεν έχουν συγκεκριμένες πολιτικές που να διέπουν τον τρόπο με τον οποίο οι αστυνομικοί μπορούν να αλληλεπιδρούν με τα παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι οι αξιωματικοί μπορούν να στείλουν μηνύματα, να καλέσουν και να στείλουν μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με παιδιά που έχουν γνωρίσει στη δουλειά χωρίς να παραβιάζουν κανέναν κανόνα.

Εργασία μόνοι: Σε τμήματα όλων των μεγεθών, οι αξιωματικοί εργάζονται συνήθως μόνοι. Οι κακοποιοί αστυνομικοί εκμεταλλεύονταν συχνά την έλλειψη επιτήρησης για να παραβιάσουν τα παιδιά ενώ βρίσκονταν στην υπηρεσία.

Καλλωπισμός εν ώρα υπηρεσίας: Παρά το GPS και τις κάμερες σώματος, τα μοτίβα των υβριστικών αξιωματικών – που επανειλημμένα επέστρεφαν στο σπίτι ενός παιδιού, δίνουν βόλτες στα παιδιά ή φέρνουν παιδιά στα αστυνομικά τμήματα – μερικές φορές παρέμεναν απαρατήρητα για εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια.

ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΦΗΒΩΝ ΠΡΟΔΟΜΕΝΩΝ

Ένας αξιωματικός που κατηγορείται για κακοποίηση ενός εφήβου τέθηκε υπό αναστολή .Τώρα το θύμα προσπαθεί να αλλάξει το νόμο .

Η έφηβη προσπάθησε να αγνοήσει τη ναυτία της καθώς περνούσε τις πόρτες του Καπιτωλίου της Πενσυλβάνια τον Φεβρουάριο. Προσπάθησε να σταματήσει να τρέμουν τα χέρια της στις συναντήσεις με βουλευτές. Προσπάθησε να κρατήσει τη φωνή της σταθερή καθώς εξήγησε γιατί είχε έρθει:

Ένας αστυνομικός της Υόρκης κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν 15 ετών. Καταδικάστηκε μόνο σε προφυλακιστέο.

Οι εισαγγελείς επέτρεψαν στον αστυνομικό να δηλώσει ένοχος για ένα πλημμέλημα: διαφθορά ανηλίκων. Στην Πενσυλβάνια, τουλάχιστον έξι άλλοι αξιωματικοί επιβολής του νόμου που κατηγορούνται για εγκλήματα που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών έχουν λάβει παρόμοιες συμφωνίες από το 2008. Επίσης, καταδικάστηκαν μόνο σε αναστολή. 

Δύο κορίτσια ανέφεραν κακοποίηση από τον ίδιο αστυνομικό .Περίμεναν 10 χρόνια για μια δίκη που δεν έγινε ποτέ .

Τον Δεκέμβριο του 2012, ένας αστυνομικός της Αλαμπάμα κατηγορήθηκε ότι βίασε επανειλημμένα ένα 15χρονο κορίτσι. Λιγότερο από ένα μήνα αργότερα, μια άλλη έφηβη εμφανίστηκε με μια εντυπωσιακά παρόμοια ιστορία: ο ίδιος αστυνομικός του Tuskegee, ο Levy Kelly Jr., είχε υποσχεθεί στη μητέρα της ότι θα την προσέχει και στη συνέχεια, όπως είπε, την επιτέθηκε σεξουαλικά όταν ήταν μόνοι.

Κατηγορούμενος για περισσότερες από δώδεκα κατηγορίες βιασμού και δελεασμού παιδιών σε δύο κομητείες, η Kelly αντιμετώπιζε έως και ισόβια κάθειρξη. Στη συνέχεια, όμως, οι δικαστικές διαδικασίες επαναπρογραμματίστηκαν — περισσότερες από 10 φορές.

Μέχρι το 2022, 10 χρόνια μετά τη σύλληψή του, δεν είχε ακόμη γίνει δίκη. Η Κέλι παρέμεινε ελεύθερη με εγγύηση. Και σύντομα, οι κατηγορίες εναντίον του θα εξαφανίζονταν οριστικά. 

Οι διαρκείς επιπτώσεις

Εφιάλτες. Αναδρομές. Φόβος για τα περιπολικά. Τα παιδιά που κακοποιούνται σεξουαλικά από αστυνομικούς που έχουν ορκιστεί ότι θα τα προστατεύουν αντιμετωπίζουν ισόβιες συνέπειες. Η Post εξέτασε δεκάδες δηλώσεις αντίκτυπου που δόθηκαν από τα θύματα και τις οικογένειές τους στις ακροάσεις καταδίκης των καταχρηστικών αξιωματικών. Περιγράφουν πώς ήταν να σε προδώσει κάποιος με σήμα — και πώς τους άλλαξε για πάντα.

«Φοβόμουν για τη ζωή μου γιατί ήταν αστυνομικός. Υποτίθεται ότι ήταν ο νόμος».

Κορίτσι κακοποιήθηκε στο Κεντάκι

«Κοίταξα αυτή τη συνάντηση ως έναν τρόπο να βάλω το πόδι μου στην πόρτα της αστυνόμευσης. Έμαθα με τον δύσκολο τρόπο ότι χτυπούσα τη λάθος πόρτα».

Κορίτσι κακοποιήθηκε στο Μίσιγκαν

«Δεν έκανε τίποτα στα δυνατά κορίτσια, μόνο σε εκείνα που ήταν ήδη λίγο μπερδεμένα για να τα πάρει ως «κόρες» του… κάτι που, αν μπορώ να προσθέσω, είναι ακόμα πιο αηδιαστικό - και σπάσε τα».

Κορίτσι κακοποιήθηκε στη Μινεσότα

«Ποτέ δεν έκανα τίποτα για τη σωματική κακοποίηση γιατί τον αγαπούσα. Είχε τον απόλυτο έλεγχο πάνω μου. Ό,τι ήθελε, το έκανα».

Κορίτσι κακοποιήθηκε στη Λουιζιάνα

«Αν προσπαθούσα να του πω ότι δεν ήθελα να τον δω πια, θα με απειλούσε λέγοντας: «Μην με αφήσεις να σε πιάσω να οδηγείς… γιατί θα σε σταματήσω και θα σου δώσω εισιτήριο».

Κορίτσι κακοποιήθηκε στην Καλιφόρνια

«Δήλωσε ότι είχε ανθρώπους να οδηγούν δίπλα από το σπίτι μου και να παρακολουθούν εμένα, την οικογένειά μου και τους φίλους μου».

Κορίτσι κακοποιήθηκε στη Μασαχουσέτη

«Έχασα ό,τι είχα, τους στόχους μου, το μέλλον μου, τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου… Πρέπει να ζω με αυτό κάθε μέρα και φοβάμαι διαρκώς τα αντίποινα από αυτόν τον άνθρωπο».

Κορίτσι κακοποιήθηκε στο Κεντάκι

«Δεν ανέλαβες την ευθύνη. Δεν ομολόγησες. Και τώρα μετά από όλα αυτά τα ψέματα, θα ζητήσετε από τον δικαστή να σας εμπιστευτεί και να μην σας βάλει φυλακή».

Κορίτσι κακοποιήθηκε στην Ιντιάνα

«Ο γιος μας ήταν, όλα αυτά τα χρόνια, αυτοκτονικός. ... Έχει διαγνωστεί με PTSD από αυτό. Και πιστεύουμε ότι η δοκιμασία δεν αρκεί».

Μητέρα ενός αγοριού που κακοποιήθηκε στην Αριζόνα

«Οι αστυνομικοί υποτίθεται ότι είναι εκεί για να σας βοηθήσουν και να σας παρηγορήσουν... Αντίθετα, όταν βλέπω έναν αστυνομικό, παθαίνω κρίση πανικού».

Κορίτσι κακοποιήθηκε στην Πενσυλβάνια

«Οι αληθινοί ήρωες σήμερα είναι τα θύματα που εμφανίστηκαν. … Έχουν σώσει άλλα παιδιά που θα μπορούσαν να γίνουν το επόμενο θύμα. Είναι ένας σκληρός κόσμος για τα παιδιά όταν όχι μόνο πρέπει να αντισταθούν σε έναν ενήλικα αλλά και σε έναν αξιωματικό του νόμου».

Μητέρα ενός αγοριού που κακοποιήθηκε στη Μινεσότα

«Ήσουν ένα αρπακτικό με σήμα. Νόμιζες ότι ήσουν υπεράνω του νόμου».

Πατέρας ενός κοριτσιού που κακοποιήθηκε στην Καλιφόρνια