Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

«Θα καταρρεύσει οριστικά το σενάριο της αριστερής παρένθεσης»

«Θα καταρρεύσει οριστικά το σενάριο της αριστερής παρένθεσης»

tzanakopoulos.jpg

Δημήτρης ΤζανακόπουλοςΟ υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος | EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών απορρίπτει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστηρίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός, που μας εμπιστεύτηκε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, μπορεί να συγχωρέσει λάθη, αλλά δεν θα μπορούσε να συγχωρέσει την παραίτηση από την ευθύνη μας».
Σε συνέντευξη στη «Αυγή» σημείωσε ότι «η βασική μας στοχοθεσία αυτή τη στιγμή είναι να έχουμε μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου». 
«Θεωρούμε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες, οι προϋποθέσεις αλλά και η βούληση να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση στην ώρα της» υπογράμμισε για να ισχυριστεί ότι οι περισσότεροι εκ των θεσμών βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση με την κυβέρνηση και πως «πρέπει όμως και το ΔΝΤ να πάρει επιτέλους σαφείς αποφάσεις σε ό,τι αφορά τη θέση του στο ελληνικό πρόγραμμα». 
Στο προσεχές Eurogroup θα πρέπει επομένως να τηρηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί και να ληφθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, κάτι που έχει αποδεχθεί με δημόσιες δηλώσεις του και ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε.
Επισήμανε τα «εξαιρετικά ουσιαστικά αποτελέσματα» από την επίσκεψη Ομπάμα «στη στήριξη της μεγάλης προσπάθειας για τη ρύθμιση του χρέους» και αρέπεμψε σε τελευταίες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων και αρχηγών, για να τονίσει ότι διαμορφώνεται κλίμα πολύ διαφορετικό σε σχέση με πριν από δύο χρόνια, που «ήμασταν απολύτως μόνοι στην κριτική απέναντι στη λιτότητα».

Σκληρή κριτική στη Ν.Δ.

Ο κ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της, στον οποίο καταλογίζει διαρκή υπονόμευση της προσπάθειας της κυβέρνησης για ρύθμιση του χρέους σήμερα, ώστε να χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ τη σκληρή λιτότητα που σχεδιάζει και να την προσφέρει ως αντάλλαγμα για μία ρύθμιση του ελληνικού χρέους. 
Τόνισε ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και οι θετικές ειδήσεις για το χρέος θα σημάνουν την οριστική κατάρρευση του σεναρίου της «αριστερής παρένθεσης» του σχεδίου του κ. Μητσοτάκη.
«Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε διαρκή πολιτική αμηχανία βλέποντας ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη ρύθμιση του χρέους» είπε για να προσθέσει ότι ότι σήμερα παρατηρούμε την τρίτη πράξη του δράματος της «αριστερής παρένθεσης».
Τέλος, επανέλαβε ότι «θα περάσουμε τη δύσκολη φάση της δεύτερης αξιολόγησης χωρίς υποχωρήσεις αρχών, θα πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T776F2