Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Δύο Συριακά L-39ZA Albatros βομβάρδισαν Τουρκική μονάδα στην βόρεια Συρία με 3 νεκρούς και 10 τραυματίες

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Δύο Συριακά L-39ZA Albatros βομβάρδισαν Τουρκική μονάδα στην βόρεια Συρία με 3 νεκρούς και 10 τραυματίες

syaaf-l-39
Σε μια νέα φάση εισέρχεται η επιχείρηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην βόρεια Συρία μετά από το βομβαρδισμό τουρκικής μονάδας από την Συριακή Αεροπορία πλησίον της Al-Bab στις 03.30 τοπική ώρα σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες μέχρι σήμερα πληροφορίες οι Τουρκικές δυνάμεις επλήγησαν στην περιοχή του χωριού Kufayr δυτικά της πόλης Al Bab εντός περιοχής που ελέγχει ο Τουρκικός Στρατός  από δύο συριακά αεροσκάφη τύπου L-39ZA Albatros με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρείς Τούρκοι στρατιωτικοί και πιο συγκεκριμένα, ο Υπολοχαγός Zafer Er, ο Λοχίας Erdal Bolat, και ο Λοχίας Melih Özcan.
Εκτός από τα παραπάνω θύματα 10 ακόμη Τούρκοι στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην αεροπορική επίθεση εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Κατά άλλες πηγές οι νεκροί είναι 5 και οι τραυματίες 16.
Η επίθεση έγινε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες από ένα αεροσκάφος του οποίου πρωτεύοντας ρόλος είναι η εκπαίδευση νέων πιλότων και δευτερευόντως η εγγύς υποστήριξη.
Η Συριακή Αεροπορία χρησιμοποιεί την έκδοση ελαφράς επίθεσης  L-39ZA το οποίο μπορεί να φέρει πολεμικό φορτίο βάρους 500 κιλών. Στην συγκεκριμένη επίθεση τα δύο συριακά αεροσκάφη χρησιμοποίησαν ρουκέτες των 57 χλστ και ατρακτίδια τύπου GSh-23L των 23 χλστ
Το L-39ZA χρησιμοποιείται εκτεταμένα σε αποστολές βομβαρδισμού από την Συριακή Αεροπορία λόγω της μικρής του ταχύτητας της ευελιξίας του της ευκολίας χρήσης και συντήρησης καθώς και του ικανοποιητικού πολεμικού φορτίου που μπορεί να φέρει.
Με βάση πληροφορίες που πρόσφατα δημοσιεύτηκαν τα L-39ZA εντοπίστηκαν να πραγματοποιούν νυχτερινές αποστολές στην ευρύτερη περιοχή του Χαλεπίου.
Τα αεροσκάφη εξορμούν από την αεροπορική βάση Kuweires, η οποία βρίσκεται ανατολικά του Χαλεπίου και μόλις 23 χλμ από την πόλη Al Bab δυτικά της οποίας έλαβε χώρα το περιστατικό, γεγονός που επιτρέπει στο αεροσκάφος να μεταφέρει μικρή ποσότητα καυσίμων.
Οι τραυματίες της επίθεσης μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην πόλη Ντιαρμπεκίρ, μερικές ώρες μετα την συριακή επίθεση τουρκικά F-16 επιτέθηκαν στις περιοχές των πόλεων Qabasin, Al Bab, Sab Wiran, Arimah και δυτικά της πόλης Manbij.
Μετά και από αυτή την επίθεση ο Τουρκιός Στρατός μετρά 16 νεκρούς στρατιωτικούς στις επιχειρήσεις του στην βόρεια Συρία, εκ των οποίων οι 12 σκοτώθηκαν από το ISIS, 3 σκοτώθηκαν απο την Συριακή Αεροπορία και ένας σε ατύχημα.

http://www.viadiplomacy.gr/dio-siriaka-l-39za-albatros-vomvardisan-tourkiki-monada-stin-voria-siria-3-nekrous-ke-10-travmaties/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Φορολογικές δηλώσεις: Δείτε ποια είναι τα εισοδήματα που απαλλάσσονται ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο Η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος να πρέπει να καταβληθεί μέχρι και τέλος Ιουλίου 02.05.2024 | 09:56

  Στις 26 Ιουλίου «εκπνέει» η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, με την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος να πρέπει να καταβ...