Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Πρωτοβουλία συνένωσης της Κεντροαριστεράς

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΛΑΣ
Μια ύστατη προσπάθεια συνένωσης του πολιτικού χώρου ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ετοιμάζεται και κείμενο στο οποίο η κ. Φώφη Γεννηματά και ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης θα καλούνται να διαλύσουν τα κόμματά τους.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Οι «εκπτώσεις» των Ευρωπαίων και οι πιέσεις

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΡΑΣΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ
Διατεθειμένη να προχωρήσει σε «εκπτώσεις» αναφορικά με το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους εμφανίζεται η Ευρώπη, ασκώντας όμως παράλληλα πιέσεις προς την Αθήνα να προχωρήσει κι εκείνη σε υποχωρήσεις έναντι των θέσεών της για σημαντικά ζητήματα της αξιολόγησης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Χαμηλά επιτόκια για πολλές δεκαετίες, η λύση

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΩΚΟΥ
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Εν αναμονή των νέων προτάσεων των Ευρωπαίων για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έχει αναπτύξει τις δικές του ιδέες με τις οποίες θα προσέλθει στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας, την περασμένη Τετάρτη ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να δεχθεί νέα μέτρα, «ειδικά εάν αφορούν τα έτη μετά τη λήξη του προγράμματος», δηλαδή πέραν του 2018.

Φόβοι για νέα μέτρα και σενάρια εκλογών

ΚΩΣΤΗΣ Π. ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ
O φόβος ότι ο συμβιβασμός στον οποίο θα καταλήξουν Βερολίνο και ΔΝΤ για την παραμονή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα θα οδηγεί σε ένα «παράλληλο μνημόνιο» με πρόσθετα μέτρα όχι μόνον για το 2018, αλλά και για τα επόμενα χρόνια, πλανάται πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να έχει βγάλει από το συρτάρι το σενάριο των πρόωρων εκλογών. 
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Οι ΗΠΑ χρειάζονται μεγάλες επενδύσεις σε υποδομές, αλλά όχι νέες πηγές διαφθοράς...

PAUL KRUGMAN / THE NEW YORK TIMES
Ο Στιβ Μπάνον, κορυφαίο στέλεχος στρατηγικής του Ντόναλντ Τραμπ, είναι ένας λευκός πολιτικός ακραίων πεποιθήσεων, o oποίος αρέσκεται να διαδίδει ψευδείς ειδήσεις. .
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Ξέφρενο «ράλι» ναυτιλιακών μετοχών σε Wall και Nasdaq

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ
Η πρώτη διεθνής χρηματιστηριακή αντίδραση από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ εντοπίστηκε στις ελληνικές μετοχές της ποντοπόρου ναυτιλίας στους αμερικανικούς δείκτες της Wall Street και στο Χρηματιστήριο του Nasdaq.  ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα

  Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα 3' 54" χρόνος ανάγνωσης Ακούστε το άρθρο ΙΝΤΙΜΕ Newsroom 01.05.2024 • 17:54 Κοινοποίηση...