Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΕΥΡΩΠΗ Αέρας νίκης για τον Φιγιόν

Αέρας νίκης για τον Φιγιόν

fillon.jpg

Φρανσουά ΦιγιόνΣύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αναμένεται να κερδίσει συγκεντρώνοντας το 65% των ψήφων | AP Photo/Thibault Camus
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει το χρίσμα των «Ρεπουμπλικάνων» (Les Républicains, LR) και μάλιστα με άνεση σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop-Fiducial που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη ενόψει του δεύτερου γύρου της εσωκομματικής διαδικασίας, η οποία διεξάγεται την Κυριακή.
Ο 62χρονος Φρανσουά Φιγιόν κατά δήλωσή του θαυμαστής της Μάργκαρετ Θάτσερ, αναδείχθηκε νικητής του πρώτου γύρου της προκριματικής διαδικασίας, την περασμένη Κυριακή.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αναμένεται να κερδίσει συγκεντρώνοντας το 65% των ψήφων που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία στο «Les Républicains», ενώ ο Αλέν Ζιπέ, περιορίζεται στο 35%.
Με δεδομένες τις διαιρέσεις στην γαλλική κεντροαριστερά και το γεγονός πως η δημοτικότητα του προέδρου Φρανσουά Ολάντ έχει σχεδόν εκμηδενιστεί, ο νικητής της εσωκομματικής διαδικασίας στο κόμμα της κεντροδεξιάς έχει κατά πολλούς τις μεγαλύτερες πιθανότητες να αναδειχθεί πρόεδρος τον Μάιο.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων θα ψηφίσουν τον Φιγιόν, ενώ το 84% όσων δηλώνουν οπαδοί του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (Front National, FN) και σκοπεύουν να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία στο LR επίσης θα ψηφίσουν τον Φιγιόν.
Ο Ζιπέ αναμένεται από την πλευρά του να λάβει το 83% των ψήφων των υποστηρικτών της αριστεράς και της κεντροαριστεράς και το 66% των ψήφων των υποστηρικτών κεντρώων κομμάτων, σύμφωνα μην έρευνα της Ifop-Fiducial.
Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 6.901 προσώπων την 21η ως την 23η Νοεμβρίου για το τηλεοπτικό δίκτυο i>Τélé, το περιοδικό Paris Match και το ραδιοφωνικό δίκτυο Sud Radio. Ωστόσο τα αποτελέσματά της παίρνουν υπόψη μόνο τους 619 πολίτες που δήλωσαν πως θα πάνε οπωσδήποτε να ψηφίσουν την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα

  Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα 3' 54" χρόνος ανάγνωσης Ακούστε το άρθρο ΙΝΤΙΜΕ Newsroom 01.05.2024 • 17:54 Κοινοποίηση...