Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Η ανταμοιβή είναι προ των πυλών» Μοσκοβισί: Το ελληνικό πρόγραμμα εισέρχεται σε φάση επιτυχίας

«Η ανταμοιβή είναι προ των πυλών»

Μοσκοβισί: Το ελληνικό πρόγραμμα εισέρχεται σε φάση επιτυχίας

Μοσκοβισί: Το ελληνικό πρόγραμμα εισέρχεται σε φάση επιτυχίας
  (Φωτογραφία:  Reuters )
  • 0
Αθήνα
Την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, διατύπωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί σε αποκλειστική του συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Λίγο πριν από την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο κ. Μοσκοβισί δηλώνει οι συζητήσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση πηγαίνουν «αρκετά σε θετική κατεύθυνση» και ότι σε αυτή τη βάση η εμπιστοσύνη μπορεί να επιστρέψει στην ελληνική οικονομία –μαζί της οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας.

«Είμαι αρκετά πεπεισμένος ότι εισερχόμαστε σε μία νέα φάση του ελληνικού προγράμματος, που είναι η φάση της επιτυχίας» πρόσθεσε.

«Γνωρίζω ότι αυτό απαιτεί προσπάθειες από τον ελληνικό λαό, έχω πλήρη συναίσθηση αυτού, αλλά νομίζω ότι η ανταμοιβή -μέσω της ανάπτυξης, της εμπιστοσύνης, των θέσεων εργασίας και ελπίζω μίας συμφωνίας για το χρέος- είναι προ των πυλών» πρόσθεσε.

Ειδικά για το θέμα του χρέους, ο επίτροπος τονίζει ότι «αν οι ελληνικές Αρχές αναλάβουν τις ευθύνες τους -και φαίνεται ότι τείνουν να το κάνουν- τότε πρέπει και εμείς να αναλάβουμε τις δικές μας».

«Νομίζω ότι αυτό πρέπει να είναι το πνεύμα με το οποίο πρέπει να εισέλθουμε στην προοπτική των μελλοντικών συνομιλιών για την αναδιάρθρωση του χρέους. Εγώ υποστηρίζω μία συνολική συμφωνία έως το τέλος αυτού του χρόνου. Γνωρίζω ότι το μονοπάτι είναι στενό, αλλά νομίζω ότι υπάρχει τρόπος για την επιτυχία» τόνισε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα

  Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα 3' 54" χρόνος ανάγνωσης Ακούστε το άρθρο ΙΝΤΙΜΕ Newsroom 01.05.2024 • 17:54 Κοινοποίηση...