Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Αλυσίδες στην ενημέρωση


Αλυσίδες στην ενημέρωση
Δεν το περίμενα. Την περασμένη Πέμπτη ψήφισαν τροπολογία για να περιορίσουν τα τηλεοπτικά κανάλια σε τέσσερα. Χωρίς να διευκρινίζουν αν ανάμεσα σε αυτά είναι και η κρατική τηλεόραση.
Προχθές αναφέρθηκα στις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, που προανήγγειλε τον περιορισμό των ραδιοφωνικών σταθμών. Σχολιάζοντας τες είχα προαναγγείλει, ότι η επόμενη κίνηση τους θα ήταν η επέμβαση στα διαδικτυακή ενημέρωση. Δεν είχα καμιά ξεχωριστή ενημέρωση γι΄ αυτό. Ούτε διαθέτω κάποιο ένστικτο ανακάλυψης της αλήθειας. Απλώς διαβάζω τα κείμενά τους.
Η προχθεσινή προαναγγελία μετατράπηκε σε χθεσινή είδηση. Κάποιος άλλος αρμόδιος υπουργός αγανάκτησε. Δεν αντέχει ούτε καν την ελευθερία του διαδικτύου και επιχείρησε να το δικαιολογήσει φιλοσοφικά. Η «ανεξαρτησία των ΜΜΕ είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία». Τάδε έφη Χριστόφορος Βερναδάκης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Δημόσια Διοίκηση, τη Δικαιοσύνη και τη Δημόσια Τάξη.
Ο υπουργός πιστεύει, ότι η αυτονομία των ΜΜΕ είναι μία βασική παθογένεια της Δημοκρατίας. Στην Ελλάδα! Στην Αμερική! Και την Ευρώπη!
Ιδού οι άνθρωποι.
Νέα Κρήτη, τα Καθημερινά, Τετάρτη 17.2.2016
‪#‎Greece‬ ‪#‎Ierapetra‬ ‪#‎Sitia‬ ‪#‎Agios‬ Nikolaos ‪#‎Lasithi‬ ‪#‎Heraklion‬

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου