Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Οδός Δραχμής: «Σκοτώνουν» με τις αυξήσεις φόρων τους χαμηλόμισθο...

Οδός Δραχμής: «Σκοτώνουν» με τις αυξήσεις φόρων τους χαμηλόμισθο...: Σε περαιτέρω μείωση και έμμεση κατάργηση του αφορολογήτου για τους μη έχοντες, οδηγεί η εμμονή της κυβέρνησης να αυξήσει τον ΦΠΑ και δεκά...

30 Μαΐ 2016

«Σκοτώνουν» με τις αυξήσεις φόρων τους χαμηλόμισθους

Σε περαιτέρω μείωση και έμμεση κατάργηση του αφορολογήτου για τους μη έχοντες, οδηγεί η εμμονή της κυβέρνησης να αυξήσει τον ΦΠΑ και δεκάδες έμμεσους και ειδικούς φόρους, από 1ης Ιουνίου και μετά.
Και ενώ αν η κυβέρνηση μείωνε απευθείας μισθούς ή συντάξεις, χιλιάδες εργαζόμενοι θα γλίτωναν φόρους και εισφορές λόγω μικρότερου εισοδήματος ή θα έμεναν αφορολόγητοι και θα δικαιούντο προνοιακά επιδόματα ή άλλες απαλλαγές και εκπτώσεις (από αναστολή είσπραξης των φόρων μέχρι τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ή ΕΚΑΣ κλπ), από την έμμεση φορολογία δεν γλιτώνουν ούτε καν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Οι χαμηλόμισθοι των 400-800 ευρώ είναι τα πραγματικά θύματα των νέων μέτρων.
Μετατρέποντας τους μπακάληδες και τους καφετζήδες και του τελευταίου χωριού της Ελλάδας σε ... φοροεισπράκτορες, η κυβέρνηση στερεί από τα νοικοκυριά περισσότερα, ακόμα και από το αν μείωνε το αφορολόγητο στα 8.182 ευρώ (που θα ισοδυναμούσε με ετήσια επιβάρυνση 100-200 ευρώ το πολύ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Στη διαβούλευση το ν/σ ΥΠΕΘΑ: Δεν αναφέρει συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ–Τι προβλέπει για Εφάπαξ-Μεταθέσεις-Πλεύσιμα

  - Τετάρτη, Μαΐου 01, 2024 Το Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ 2024 βγήκε τη νύχτα στη διαβούλευση – ΔΕΝ προβλέπει τίποτα για το συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ - Η δι...