Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Τροπολογία «παγώνει» τις προαγωγές στα ειδικά μισθολόγια

enstoloi-misthologio.jpg

Ένστολη διαμαρτυρίαΑπό παλαιότερη διαμαρτυρία για το ασφαλιστικό των ενστόλων, που είναι μεταξύ αυτών που θίγονται από την τροπολογία | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Αναστολή κάθε μισθολογικής ωρίμανσης και προαγωγής των δημοσίων υπαλλήλων που υπάγονται στο καθεστώς των ειδικών μισθολογίων έως το 2018, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την Κυριακή. 
«Λόγω δημοσιονομικής προσαρμογής», όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση, «παγώνει» η μισθολογική εξέλιξη δικαστικών λειτουργών, ιατρών, μελών ΔΕΠ ΑΕΙ, διπλωματών, ενστόλων κ.λπ. 
Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η ρύθμιση αυτή συνεπάγεται εξοικονόμηση δαπανών 118 εκατ. ευρώ τη διετία 2017 - 2018, όσο δηλαδή θα διαρκέσει η αναστολή.
Ανάλογο «πάγωμα» στις μισθολογικές ωριμάνσεις δημοσίων υπαλλήλων προέβλεπε και το νέο μισθολόγιο (για τη διετία 2016 - 2017). 
Ουσιαστικά, με την τροπολογία, επεκτείνεται μια από τις αντιφάσεις του νέου συστήματος αμοιβών στο δημόσιο: ενώ οι μισθολογικές ωριμάνσεις «ξεπάγωναν» μετά από 5 χρόνια -οδηγώντας σε ονομαστικές αυξήσεις- ξαναπάγωναν στη συνέχεια για την επόμενη διετία, ακυρώνοντας ουσιαστικά όποια μισθολογικά οφέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα

  Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα 3' 54" χρόνος ανάγνωσης Ακούστε το άρθρο ΙΝΤΙΜΕ Newsroom 01.05.2024 • 17:54 Κοινοποίηση...