Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις (LIVE)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Απόπειρα πραξικοπήματος βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες μερίδα του τουρκικού στρατού έχει καταλάβει το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ενώ έχει αποκλειστεί η γέφυρα του Βοσπόρου.
Οπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αυτή τη στιγμή κρατείται όμηρος ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων ενώ απαγόρευση κυκλοφορίας έχει επιβληθεί σε όλη τη χώρα.
Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις.

 Ενημέρωση
είδος από :
  Πρώτες αντιδράσεις από Ουάσιγκτον, Μόσχα και Παρίσι
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε ότι ελπίζει πως θα υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα και πολιτική συνέχεια στην Τουρκία.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε να αποφευχθεί η αιματοχυσία στην Τουρκία και τα όποια πολιτικά ζητήματα υπάρχουν να διευθετηθούν εντός του πλαισίου του Συντάγματος της χώρας.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας προέτρεψε τους γάλλους υπηκόους στην Τουρκία να μην κυκλοφορούν στους δρόμους εξαιτίας της σοβαρής κατάστασης στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή προσκείμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία μοιάζει σοβαρή και ότι το κίνημα του στρατού δεν αποτελείται «από απλά μερικούς συνταγματάρχες».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή που πρόσκειται στην ΕΕ, ο στρατός έχει καταλάβει τον έλεγχο των αεροδρομίων και σημείων στρατηγικής σημασίας στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μπάιντεν για θάνατο Νασράλα: «Δικαιοσύνη για χιλιάδες Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Λιβανέζους»

  Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 20:14 REUTERS/Mike Segar Τι δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν Share: Share via Facebook   Share via ...