Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Τέτοιο άγχος οι καναλάρχες, «καρφώνονται» μόνοι τους

tileoraseis.jpg

Κόσμος περνάει μπροστά από τηλεόραση σε κατάστημα της ΑθήναςEUROKINISSI/ΙΑΣΩΝΑΣ ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ
Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Καθημερινής για την ανταλλαγή επιστολών μεταξύΚομισιόν και Νίκου Παππά δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες. Έχει σχέση πιθανότατα με τη «χειραγώγηση της ανεξάρτητης αρχής που ρυθμίζει την τηλεοπτική αγορά» ή με τη «δημοπράτηση του φάσματος» αλλά όχι με τις άδειες.
Άλλωστε και η εφημερίδα κάνει λόγο για «Επιστολή – κόλαφο από Κομισιόν για το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο». Μόνο κάπου στο ρεπορτάζ της μέσα λέει πως, «η επιστολή θεωρείται ενδεικτική προθέσεων της Κομισιόν και για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών». Δικό της το συμπέρασμα. δημοσιογραφικό. Αυθαίρετο κατά τη γνώμη μας, αλλά θεμιτό. Αυτή είναι η δουλειά μας άλλωστε, να βγάζουμε δημοσιογραφικά συμπεράσματα.
Όπως το ΒΗΜΑ που έχει ως τίτλο το εξής παραπειστικό: «Ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες». Ή, το Πρώτο Θέμα που επίσης έχει τον ίδιο τίτλο, λέξη προς λέξη: «Ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες».  
Η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) όμως έδωσε τα ρέστα της μετά τη δημοσίευση. Πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων, ανακοινώσεις από την Ένωση, δημοσιεύματα στα δικά τους ΜΜΕ κ.ο.κ. 
Ποιος ο λόγος για αυτή την πρεμούρα των καναλιών; Η αυριανή συνεδρίαση του ΣτΕγια τις προσφυγές τους για τις άδειες. Δεν το κρύβουν άλλωστε, στην ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ σημειώνεται ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας ασφαλώς και προφανώς θα συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα και θα προασπίσει το Σύνταγμα, το κοινοτικό κεκτημένο και τις αρχές που διέπουν μια ευνομούμενη πολιτεία».
Καταλάβατε λοιπόν γιατί τόσο άγχος
Αλλά και αυτό το πάθος των καναλιών να μην δοθούν τηλεοπτικές άδειες, νισάφι. Τόσα χρόνια παίρνουν τζάμπα τις συχνότητες, ας πληρώσουν και αυτοί κάτι.
Ες αύριον τα σπουδαία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ζητάει την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού για το Δημόσιο

  Δεν υπάρχει λόγος κατάργησης των επιδομάτων από τη στιγμή που η χώρα έχει περάσει στην μεταμνημονιακή εποχή. Αίτημα-βόμβα από την Έν...