Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Έντιμοι, αξιότιμοι, εκλεγμένοι και μη

Έντιμοι, αξιότιμοι, εκλεγμένοι και μη…

Βαρεθήκαμε και ταυτόχρονα απελπιστήκαμε ακούγοντας και διαβάζοντας καθημερινά, για τα συνεχώς αποκαλυπτόμενα εγκλήματα διαπλοκών, διαφθοράς, ανηθικότητας, ατιμίας, κλοπών και διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Παντού υπάρχει βρωμιά και σαπίλα και κινδυνεύουμε να πνιγούμε από δυσωδία, αφού δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα τιμιότητας.
Ο τόπος κατάντησε χώρος λυμάτων όπου ούτε ο μεγαλύτερος ποταμός του κόσμου μπορεί να τα καθαρίσει. Δεν έμεινε δημοτικός, δημόσιος ή ημιδημόσιος τομέας που να μην αναδύει βρωμιά και δυσωδία. Όπου αγγίζουμε θα λερωθούμε κι’ όποια πέτρα σηκώσουμε θα βρούμε σαπίλα και σκουλήκια.
Οι λέξεις έντιμε, αξιότιμε, που εκφωνούνται στην προσφώνηση εκλεγμένων και άλλων όπως υπουργών, βουλευτών, δημάρχων, δημοτικών συμβούλων κ.λπ., κατάντησαν να χρησιμοποιούνται με κάθε επιφύλαξη. Αυτοί που προσφωνούν αυτούς τους ανθρώπους μ’ αυτούς τους χαρακτηρισμούς άρχισαν να τους βλέπουν στα μάτια με αμφιβολία και επιφύλαξη μήπως τη πατήσουν με κάποιον απ’ αυτούς. Είναι γεγονός πλέον ότι και στο τόπο μας ζούμε σήμερα τη βρωμιά και δυσωδία της ατιμίας και της διαφθοράς που ακούγαμε για άλλες χώρες, παραξενεύοντας μας. Λέγαμε τότε ότι επειδή σ’ αυτές τις χώρες τα εισοδήματα των αξιωματούχων δεν ήσαν ικανοποιητικά, οδηγούντο γι’ αυτό το λόγο στη διαφθορά και την ατιμία, φροντίζοντας εμείς να τους δίνουμε αρκετά εισοδήματα από τη προσφερόμενη απ’ αυτούς δουλειά ή λειτούργημα. Αλλά πού, δεν υπολογίσαμε την απληστία, τον κακό και άτιμο χαρακτήρα κάποιων.
Στις διάφορες εκλογές παρασύρονται οι περισσότεροι από τα ψεύτικα και υποκριτικά χαμόγελα, τους θεατρινισμούς και τα καραγκιοζλίκια, τις χειραψίες και τους εναγκαλισμούς, τις φήμες και τους παρασυρμούς των κουρδισμένων κραχτών, τα διπλώματα και τις δήθεν κορυφαίες μορφώσεις, χωρίς να ενδιαφερθεί να μάθει κάποιος τι μυαλό κουβαλά και τι μπορεί να προσφέρει με τιμιότητα και ανθρωπισμό, ψηφίζοντας τους απροβλημάτιστα, διότι του τον υπέδειξε ακόμη και το κόμμα του.
Να τα αποτελέσματα που εσείς προκαλέσατε αγαπητοί ψηφοφόροι, και μην αιτιάστε άλλους. Φροντίστε επιτέλους με τη ψήφο σας, που δικαίως χαρακτηρίζεται ιερή, να αναδεικνύετε στα αξιώματα σωστούς και τίμιους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Η συμμορία της μιζέριας» απαντάει στα «ασύστολα ψεύδη» του Άδωνη

  Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας | ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ ΥΓΕΙΑ 15.10.24 19:07 efsyn.gr Κραυγή αγωνίας από το υγε...