Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Λεπέν: «Το ευρώ πέθανε πρέπει να γυρίσουμε στο φράγκο»

Λεπέν: «Το ευρώ πέθανε πρέπει να γυρίσουμε στο φράγκο»


Η υποψήφια πρόεδρος παρουσίασε σχέδιο επιστροφής στα εθνικά νομίσματα μέσα σε 1,5 χρόνο

Le pen


Την επιστροφή της Γαλλίας στο φράγκο, προανήγγειλε η υποψήφια πρόεδρος της χώρας, Μαρίν Λεπέν, στη περίπτωση που εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα της Γαλλικής Δημοκρατίας την επόμενη Κυριακή.
«Το ευρώ πέθανε» δήλωσε χαρακτηριστικά η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά το ευρώ θα πρέπει να διατηρηθεί μόνο για το διεθνές εμπόριο, ενώ η Γαλλία θα πρέπει να επιστρέψει στο φράγκο.
Σε συνέντευξη της στη Le Parisien η Λεπέν επισήμανε: «Πρέπει να ελέγξουμε το νόμισμα, να το προσαρμόσουμε στην οικονομία, γιατί σήμερα το ενιαίο νόμισμα είναι βάρος. Το ευρώ πέθανε».
Και πρόσθεσε: «Θα έχουμε εθνικό νόμισμα, όπως όλες οι άλλες χώρες και θα έχουμε ένα κοινό νόμισμα μαζί».
Η κ. Λεπέν εξήγησε ότι το ευρώ θα πρέπει να γίνει το νόμισμα που θα χρησιμοποιείται μόνο από μεγάλες εταιρείες που συναλλάσσονται διεθνώς.
Να σημειωθεί ότι η Λεπέν σε άλλη συνέντευξη της, στην εφημερίδα Sud Quest, επισήμανε για το θέμα του ευρώ: «Αν όλοι συμφωνήσουν, μπορούμε να κάνουμε 1-1,5 χρόνο για να οργανώσουμε μία συντονισμένη επιστροφή στα εθνικά νομίσματα».
Πρέπει να τονιστεί πάντως ότι έως πρόσφατα η Λεπέν έλεγε πως αν εκλεγεί θα διεκδικήσει ριζικό χαλάρωμα της δομής της ΕΕ και ότι θα προκηρύξει δημοψήφισμα για ενδεχόμενο Frexit μέσα σε έξι μήνες, αν δεν γίνονταν δεκτοί οι όροι της.@ependitislive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T73JHc