Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Ημέρα απεργίας και μνήμης

Ημέρα απεργίας και μνήμης UPD

vouli-pame-630.jpg

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ | ΕUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Συνδικάτα, φορείς και συλλογικότητες τίμησαν τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, με τα συλλαλητήρια να χαρακτηρίζονται από πολυδιάσπαση και μικρότερη προσέλευση από άλλες χρονιές.
Μαζική συμμετοχή στην πορεία του ΠΑΜΕ, μικρή στις συγκεντρώσεις ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Εντυπωσιακή η παρουσία προσφύγων από τα καμπ Μαλακάσας - Ελληνικού και από το City Plaza. 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Με συγκέντρωση έξω από την αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώθηκε το μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.
Όπως δήλωσε νωρίτερα από το Σύνταγμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «η Πρωτομαγιά του 2017 να αποτελέσει πραγματική αφετηρία νέων μεγάλων δυναμικών εργατικών - λαϊκών αγώνων ανασύνταξης του κινήματος, για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν την περίοδο της κρίσης».

Μόνο έτσι, πρόσθεσε ο γ.γ. της Κ.Ε. της ΚΚΕ, θα υπάρξει ευημερία του λαού μας πραγματικά «ενάντια σε πολέμους, με ειρήνη, με την εργατική τάξη, το λαό στην εξουσία. Αυτός ο δρόμος και μπορεί και πρέπει να ανοίξει από δω και σήμερα, από δω και πέρα, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Αυτό είναι το κάλεσμα του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό».
Μικρή συμμετοχή στις συγκεντρώσεις ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και ΕΚΑ με κεντρικό σύνθημα ενάντια στην καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων και τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, όπου οι διαδηλωτές έμειναν για λίγη ώρα φωνάζοντας συνθήματα.
ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Λαϊκή Ενότητα, Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής, ΚΕΕΡΦΑ, πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν στο Μουσείο και, κατακερματισμένη η πορεία, κατευθύνθηκε στη Βουλή.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ / ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΖΙΑΝΤΖΗ
Σωματεία και οργανώσεις συνέχισαν στα γραφεία της Ε.Ε., στο «Hilton» όπου έχει καταλύσει η τρόικα, και στην αμερικανική πρεσβεία. Άλλοι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την ισραηλινή πρεσβεία.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ / ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΖΙΑΝΤΖΗ
Πολύ εντυπωσιακή η παρουσία προσφύγων από τα καμπ σε Μαλακάσα και Ελληνικό, που είχαν δυνατό παλμό στο Μουσείο βροντοφωνάζοντας «open the borders, open the cities».
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ / ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΖΙΑΝΤΖΗ
Μεγάλη και μαχητική αντιπροσωπεία από την κατάληψη του City Plaza:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ / ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΖΙΑΝΤΖΗ
Γκρουπ τουριστών φωτογραφίζονται μπροστά από το πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ / ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΖΙΑΝΤΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βία στο Διαδίκτυο: Αποκαλυπτικά στοιχεία - Το 49% έχει υπάρξει παρατηρητής, το 13% έχει πέσει θύμα

  Βία στο Διαδίκτυο: Αποκαλυπτικά στοιχεία - Το 49% έχει υπάρξει παρατηρητής, το 13% έχει πέσει θύμα Newsroom  Ανανεώθηκε:  Παρασκευή, 12 Απ...