Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Μηνύματα προς Παρίσι Σόιμπλε: Ο Μακρόν ενώπιον «τρομερά δύσκολων» προκλήσεων

Μηνύματα προς Παρίσι

Σόιμπλε: Ο Μακρόν ενώπιον «τρομερά δύσκολων» προκλήσεων

Σόιμπλε: Ο Μακρόν ενώπιον «τρομερά δύσκολων» προκλήσεων
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
  • 0
Φρανκφούρτη
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος της Γαλλίας είναι αντιμέτωπος με «τρομερά δύσκολες» προκλήσεις, ενώ επανέλαβε ότι προτάσεις του, όπως αυτή περί κοινού προϋπολογισμού και υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης, θα προϋπέθεταν αλλαγές στις ευρωπαϊκές Συνθήκες.

Για τον Σόιμπλε, οι προτάσεις του Μακρόν για το διορισμό ενός υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα διαχειρίζεται έναν κοινό προϋπολογισμό σημαίνουν πως θα πρέπει να αλλάξουν οι συνθήκες της ΕΕ.

Αντ' αυτού ο Σόιμπλε δήλωσε ότι δεύτερη καλύτερη επιλογή θα ήταν η μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) στο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Στρεφόμενος στη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο Σόιμπλε ανέφερε: «Σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα της γερμανικής οικονομίας, η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ είναι πιθανόν λίγο υπερβολικά χαλαρή. Για άλλες χώρες μέλη της Ευρωζώνης, δεν είναι».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Περικύκλωση των Ουκρανών και στο Τορέτσκ – Οι Ρώσοι κατέλαβαν τα κέντρα διοίκησης της πόλης «Εξαρθρώθηκε η ουκρανική άμυνα και οι δυνάμεις τους βρίσκονται σε αποσύνθεση» λένε οι Ρώσοι

  Τα στρατεύματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέλαβαν τις τελευταίες ώρες όλα τα διοικητικά κτίρια του Τορέτσκ στο κέντρο της πόλης και έχουν...