Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Ώρα μηδέν για τα ελληνικά κοιτάσματα σε Ιόνιο και Κρήτη

Ώρα μηδέν για τα ελληνικά κοιτάσματα σε Ιόνιο και Κρήτη

    Κυριακή, 04 Ιούνιος 2017 14:12
    Ώρα μηδέν για τα ελληνικά κοιτάσματα σε Ιόνιο και Κρήτη

    Πόσο κοντά βρίσκεται η πρώτη εξόρυξη;

    Το κοίτασμα ΕΨΙΛΟΝ στον Πρίνο φαίνεται πως θα είναι το πρώτο στο οποίο θα μπει το πρώτο τρυπάνι εντός ελληνικής επικράτειας, προκειμένου και επίσημα να αρχίσουν οι ήδη καθυστερημένες γεωτρήσεις.
    Οι μελέτες έχουν προχωρήσει αρκετά, τόσο ώστε να δίνεται το "πράσινο φως" στις αρμόδιες εταιρείες που θα αναλάβουν τις εξορύξεις, σε πρώτη φάση στο κοίτασμα του Πρίνου, κοντά στην Καβάλα.
    Το μήνυμα που στέλνεται στην Τουρκία είναι σαφές, ωστόσο η αντίδραση της Άγκυρας αναμένεται να είναι εξίσου φανερή και σφοδρή. 
    Συγκεκριμένα το ρυμουλκό GSP ANTARES εισήλθε ήδη στα ελληνικά χωρικά ύδατα και τις επόμενες μέρες θα καταφθάσει στην περιοχή της Καβάλας προκειμένου να αρχίσουν οι προπαρασκευές για τις πρώτες γεωτρήσεις.
    Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προχωρημένες έρευνες στον Δυτικό Πατραϊκό κόλπο και τα Ιωάννινα από τις ΕΛΠΕ-Edison και Repsol-Energean αντίστοιχα, ενώ σε εξίσου προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι μελέτες στο Κατάκολο.
    Οι γεωτρήσεις στο Κατάκολο λόγω γεωγραφικής θέσης αλλά και λόγω ταχείας εξεύρεσης του κοιτάσματος, πρόκειται, σύμφωνα με τους ειδήμονες, να ξεκινήσουν σχετικά γρηγορότερα από τα υπόλοιπα σημεία σε νότιο Κρητικό Πέλαγος και βόρειο Ιόνιο. 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

    Ο πραγματικός στόχος του ανεξέλεγκτου Νετανιάχου

      Ο αιμοσταγής πρωθυπουργός του Ισραήλ ψάχνει τη χρυσή ευκαιρία να απαλλαγεί από το Ιράν | (AP Photo/Pamela Smith) ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 01.10...