Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

"Τρέμουν" τα σενάρια πανευρωπαϊκής κατάρρευσης με αφετηρία την Ιταλία

"
Τρέμουν" τα σενάρια πανευρωπαϊκής κατάρρευσης με αφετηρία την Ιταλία

Κυριακή, 04 Ιούνιος 2017 11:49
"Τρέμουν" τα σενάρια πανευρωπαϊκής κατάρρευσης με αφετηρία την Ιταλία

Ότι δεν άρχισε δηλαδή με τις γαλλικές και ολλανδικές εκλογές.

Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα φαίνεται πως συνεχώς παίρνει και από μία "παράταση ζωής", εγκλωβισμένο ωστόσο μέσα στις ίδιες του τις αδυναμίες και ανήμπορο να κάνει πολλά πράγματα, ιδιαίτερα μετά την εκλογή Τραμπ.
Η αναζήτηση συμμάχου στην μακρινή...Κίνα, δεν φαίνεται να σώζει την γηραιά ήπειρο, οι χώρες τις οποίες "τρέμουν" για άλλη μία πιθανή έξαρσης της κρίσης.
Η Ιταλία φαίνεται πως θα είναι ο επόμενος μεγάλος σταθμός της μάχης που θα δοθεί προκειμένου να μην καταρρεύσει με τον πλέον ηχηρό τρόπο η Ε.Ε., μιας και οι επιπτώσεις θα είναι αλυσιδωτές.
Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωπολιτικής Stratfor επαναφέρει στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες το θέμα της Ιταλίας, υπενθυμίζοντας σε όλους τους...ξέγνοιαστους από τη νίκη του Μακρόν, πως η κρίση στην Ευρώπη δεν πέρασε, αλλά πρόκειται να ανοίξει νέο κεφάλαιο. Ίσως το τελευταίο.
Μπορεί οι γερμανικές εκλογές του φθινοπώρου να μην εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για το μέλλον της Ε.Ε., εντούτοις η πραγματική απειλή έρχεται (και πάλι) από τον νότο. 
Οι επενδυτικοί οίκοι BlackRock Inc και Goldman Sachs αλλά και η πλειονότητα των διεθνών αγορών "ποντάρουν" πάνω στην έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ, έπειτα από μία μακρά περίοδο πολιτικής και οικονομικής κρίσης που θα συγκλονίσει εκ νέου την Ευρώπη. 
Εξάλλου δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη το εάν θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές ακόμη και τον ερχόμενο Σεπτέμβρη ή στις αρχές του 2018.
Στην πραγματικότητα αυτό που δίνεται είναι μία πίστωση χρόνου σε Βρυξέλλες και Βερολίνο να ετοιμαστούν για το...αναπόφευκτο 
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Οκτώ νεκροί από τρομοκρατική επίθεση ενόπλων στη Γιάφα – Αναφορές για άλλη τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχείο κοντά στο Τελ Αβίβ

  ΦΩΤΟ REUTERS Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλων τρομοκρατών σήμερα (1/10/24) το απόγευμα στη Γιάφα, στα νότια του Τελ Αβίβ, σύμφωνα...