Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Υπερχείλισε φράγμα στο Χιούστον – Απομακρύνονται κάτοικοι!

Υπερχείλισε φράγμα στο Χιούστον – Απομακρύνονται κάτοικοι!

Φράγμα στην περιοχή του Χιούστον άρχιζε να υπερχειλίζει πριν λίγη ώρα λόγω των βροχοπτώσεων που προκαλεί η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, Μηχανικοί έχουν προσπαθήσει να αποτρέψουν μεγάλη υπερχείλιση υδάτων, απελευθερώνοντας μικρές ποσότητες νερού στο φράγμα Addicks, όμως ο αρμόδιος μετεωρολόγος της κομητείας Χάρις έγραψε πως σε ένα σημείο το νερό έχει πλέον φτάσει στο όριο των σχεδόν 33 μέτρων.
Αν και η υπερχείλιση δεν φαίνεται να απειλεί την σταθερότητα του φράγματος, μπορεί να οδηγήσει τη στάθμη των υδάτων στην περιοχή του ποταμού Μπάφαλο Μπαϊού, ο οποίος περνά από τμήμα της πόλης του Χιούστον.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, τοπικοί αξιωματούχοι έχουν ενθαρρύνει κατοίκους έξι συνοικιών να απομακρυνθούν από τις εστίες τους προτού υπάρξει κίνδυνος αύξησης της στάθμης του νερού.
Ο Χάρβεϊ συνεχίζει να πλήττει για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα την περιοχή το νοτιοανατολικό Τέξας, «αγγίζοντας» παράλληλα και τη γειτονική πολιτεία της Λουιζιάνα, η οποία έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
πηγη fimotro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αλλάζει ο καιρός - Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

  Φωτογραφία Αρχείου | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI  ΚΟΙΝΩΝΙΑ 18.04.24 07:19 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Τοπικέ...