Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Πέρασε» το σχέδιο εθνοκάθαρσης των Ελλήνων της Χειμάρρας - Ποιοι οι «Εφιάλτες» που το υπερψήφισαν (φωτό, βίντεο

«Πέρασε» το σχέδιο εθνοκάθαρσης των Ελλήνων της Χειμάρρας - Ποιοι οι «Εφιάλτες» που το υπερψήφισαν (φωτό, βίντεο)

    Τετάρτη, 30 Αύγουστος 2017 19:30
    «Πέρασε» το σχέδιο εθνοκάθαρσης των Ελλήνων της Χειμάρρας - Ποιοι οι «Εφιάλτες» που το υπερψήφισαν (φωτό, βίντεο)

    Της Χριστίνας Φλάσκου

    Κανονικά προχωρά το σχέδιο υφαρπαγής των περιουσιών των Ελλήνων της Χειμάρρας και της εξαφάνισης οποιουδήποτε ελληνικού και ορθόδοξου στοιχείου από την περιοχή, μετά το πράσινο φως που έδωσε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου για έναρξη των νέων κατεδαφίσεων.
    Όπως σας είχε ενημερώσει το El.gr, με προχθεσινό του δημοσίευμα (Ιδού το αλβανικό σχέδιο για εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Χειμάρρας),  μετά τις έντονες αντιδράσεις των Ελλήνων της περιοχής, ο εξωμότης δήμαρχος Χειμάρρας, Jorgo Goro (σ.σ. του οποίου η ελληνική κυβέρνηση αφαίρεσε την ελληνική υπηκοότητα) μαζί με την κυβέρνηση Ράμα και τους ολιγάρχες συνεργάτες της, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εκτός των ιστορικών ορίων της Χειμάρρας, προκειμένου να «προωθήσουν» το ύπουλο σχέδιο της υποτιθέμενης ανάπτυξής της, και μάλιστα η νέα συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου 2017, στο αλβανικό ανθελληνικό χωριό Kuc του Vranisht, σε απόσταση κάποιων ωρών από την Χειμάρρα.
    Το «στημένο» δημοτικό συμβούλιο, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε σήμερα και ενέκρινε το ύπουλο σχέδιο υφαρπαγής των περιουσιών των Ελλήνων της Χειμάρρας, τη στιγμή, μάλιστα, που 60 Χειμαρριώτες βρέθηκαν στο αλβανικό χωριό Κούτσι, αλλά παρεμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις να προσεγγίσουν στο χώρο συνεδρίασης, παρά το γεγονός ότι με βάση τη νομοθεσία αυτή είναι ανοιχτή στο κοινό.
    Ιδού οι έξι (με ελληνική υπηκοότητα) «Εφιάλτες» του Δημοτικού Συμβουλίου που ενέκριναν με την ψήφο τους το σχέδιο εθνοκάθαρσης του ελληνισμού της Χειμάρρας:
    Μπλερίνα Αντώνη
    Τιμολέον Γκερδούκης
    Κυριάκος Μερκούρης
    Αλέκος Τάτος
    Μιμόζα Δράμη
    Μενέλαος Γκιναράρης
    Ενώ, ο Φώτης Καραβέλας, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με το Σοσιαλιστικό Κόμμα και με καταγωγή από το χωριό Δρυμάδες, που είναι ο κύριος υπεύθυνος για την επιλογή τόπου και χρόνου συνεδρίασης του «στημένου» Δημοτικού Συμβουλίου, δεν ψήφισε την έγκριση του σχεδίου, δηλώντας «παρών». Μια πράξη που ίσως να θεωρείται προσπάθεια εξιλέωσης.
    Για όλους τους ανωτέρω «Εφιάλτες», οι Βορειοηπειρωτικοί φορείς έχουν ήδη ξεκινήσει την διαδικασία συλλογής υπογραφών ώστε να τους αφαιρεθεί η ελληνική υπηκοότητα. Την ίδια ώρα οι Έλληνες της Χειμάρρας, αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και την ελληνικότητα της περιοχής, σχεδιάζουν για αύριο  στις 10 π.μ. τοπική ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το δημαρχείο.
    Οργή των Χειμαρριωτών: «Πίσω από τον ήλιο θα κρυφτεί ο Γιώργος Γκόρος»
    Υπενθυμίζεται ότι το όλο θέμα είχε ξεκινήσει στις 28 Οκτωβρίου του 2016, όπου είχαν σταλεί 19 ειδοποιητήρια σε Χειμαρριώτες ενημερώνοντάς τους να εκκενώσουν τις περιουσίες τους εντός 5 ημερών ώστε να προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις στο πλαίσιο υλοποίησης του "νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου". Ακολούθησαν κινητοποιήσεις, οι οποίες συντονίστηκαν από την τοπική ηγεσία της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και του ΚΕΑΔ, καθώς και με την συνεργασία συλλόγων των αποδήμων Χειμαρριωτών, με αποτέλεσμα το πόρισμα του Αλβανού Συνηγόρου του Πολίτη να τους δικαιώσει.
    Χωρίς να πτοηθούν, λοιπόν, οι κρατικές αρχές προχώρησαν στην εφαρμογή του σχεδιασμού με την προκαθορισμένη πλέον επικύρωση του σχεδίου από το Δημοτικό Συμβούλιο, που είχε σχεδιαστεί για τις 25 Αυγούστου, αλλά λόγω έντονων αντιδράσεων και διαμαρτυριών των Χειμαρριωτών αναβλήθηκε για τις 30/8, ενώ ο Γκόρος δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ακόμη και βία κατά των συγκεντρωμένων.
    Δείτε την ανακοίνωση της Ένωσης Χειμαρριωτών
    Η επιλογή ενός ορεινού, μουσουλμανικού χωριού το οποίο απέχει πάνω από δύο ώρες οδικώς από την Χιμάρα και είναι προσβάσιμο μόνο με 4χ4 οχήματα, για την πραγματοποίηση της συνεδρίασης δεν μοιάζει τυχαία αν αναλογιστούμε επίσης ότι αποτελεί εκλογικό προπύργιο των σοσιαλιστών και του δημάρχου Γκόρο.
    Απέναντι από τον λαό της Χιμάρας, τα δίκαια αιτήματά του και τον δημοκρατικό του αγώνα βρίσκεται συντονισμένη η καθεστωτική μηχανή της οποίας ηγείται ο Αλβανός πρωθυπουργός και στην οποία συμμετέχει ο γενίτσαρος δήμαρχός μας Γκέργκι Γκόρος και τα προερχόμενα από την Χιμάρα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που τον στηρίζουν.
    Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου είναι ένα σημαντικό μέρος του ευρύτερου σχεδιασμόυ για την νέα Χιμάρα όπως τον εξήγγειλε ο Αλβανός πρωθυπουργός το 2014.
    Η στημένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γίνεται με μοναδικό σκοπό να νομιμοποιήσει εν όψει του διεθνή παράγοντα την υφαρπαγή περιουσιών από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι είναι γηγενείς κάτοικοι της Χιμάρας, Έλληνες στην καταγωγή και την συνείδηση.
    Ο αδιάκοπος και αντίξοος αγώνας του λαού της Χιμάρας έχει συντελέσει ώστε να αναδειχθούν οι πραγματικές προθέσεις πίσω από τα περίφημα "σχέδια ανάπτυξης", οι οποίες δεν είναι άλλες από την αποδυνάμωση του ντόπιου στοιχείου και την εκμετάλλευση άνευ κόστους της μοναδικής περιοχής στην αλβανική επικράτεια που έχει τουριστική και αναπτυξιακή προοπτική.
    Αναλογιζόμενοι τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας αντίστασης στην μηχανή του καθεστώτος, παίρνουμε δύναμη για την συνέχεια. Δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες οι επιθετικές τους ενέργειες. Τα "έργα" τους υλοποιούνται με χρήματα των ευρωπαϊκών φορέων στους οποίους έχουμε ήδη απευθυνθεί στοιχειοθετώντας τα δίκαιά μας.
    Η συνεδρίαση της 30ης Αυγούστου πραγματοποιείται για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου σε μια προσπάθεια να αποδειχθεί ότι η Αλβανία είναι πραγματική δημοκρατία που αξίζει την βοήθεια και την συμμετοχή της στους ευρωπαικούς θεσμούς. Πίσω από τον ήλιο θα κρυφτούν αλλά πίσω από το δάχτυλό τους δεν θα τα καταφέρουν. Ο αγώνας συνεχίζεται.
    Στους χάρτες που θα δείτε παρακάτω, με μωβ χρώμα έχουν σημαδευτεί οι περιοχές που θα απαλλοτριωθούν και οι λοιπές όπου υπάρχουν κτίσματα τα οποία θα κατεδαφιστούν.

    Σχετική Ενημέρωση el.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

    http://dlvr.it/T5zhnS