Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Εντελώς ανοικτό το αποτέλεσμα των εκλογών, δηλώνει η Ά. Μέρκελ

Εντελώς ανοικτό το αποτέλεσμα των εκλογών, δηλώνει η Ά. Μέρκελ

«Εντελώς ανοικτή είναι η έκβαση των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου. Βλέπει κανείς, ιδίως αυτές τις μέρες, στις δημοσκοπήσεις ότι το 46% των πολιτών δεν έχει ακόμα αποφασίσει. Πολλοί δεν πιστεύουν ότι η ψήφος τους μετράει, αλλά δεν είναι αλήθεια. Γι αυτό θα αγωνιστώ μέχρι την τελευταία μέρα για να κερδίσει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) κάθε μία ψήφο», είπε η καγκελάριος Μέρκελ μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στην σαββατιάτικη έκδοση της «Neue Osnabrücker Zeitung» (ΝΟΖ).
Η κ. Μέρκελ αντέκρουσε την κατηγορία ότι δεν έλαβε υπόψη την συντηρητική πτέρυγα του κόμματός της για σημαντικές αποφάσεις που έλαβε, με αποτέλεσμα να αφήσει έτσι ελεύθερο πεδίο για να αναπτυχθεί το λαϊκιστικό-ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), λέγοντας ότι «η Γερμανία βοήθησε το 2015 εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους για επείγοντες ανθρωπιστικούς λόγους. Είμαι πεπεισμένη όπως και πριν ότι ήταν σωστό και ότι με αυτόν τον τρόπο η χώρα μας έδειξε το καλό της πρόσωπο». Αναφερόμενη δε στους ψηφοφόρους του κόμματός της οι οποίοι στράφηκαν προς το AfD υπογράμμισε ότι «κατά την προεκλογική περίοδο συνομιλούμε με όλους τους πολίτες οι οποίο ακούνε, διότι για μένα είναι σημαντικό να κατανοήσω τις ανησυχίες τους και να προσφέρω τις λύσεις μας».
Η Γερμανίδα συντηρητική πολιτικός είπε επίσης στην «ΝΟΖ», ότι σε μια ενδεχόμενη νέα κυβέρνησή της «ο στόχος μου είναι τα μισά μέλη της να είναι γυναίκες. Φυσικά θα πρέπει να αναμείνω τις προτάσεις τις οποίες θα κάνουν και οι ενδεχόμενοι κυβερνητικοί εταίροι, αλλά θα μπορούσε να επιτευχθεί (ο στόχος αυτός)».
Η καγκελάριος Μέρκελ απάντησε αρνητικά στο ερώτημα εάν προτίθεται να νομιμοποιήσει την κάνναβη στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο: «Δεν το κρίνω σκόπιμο. Επιτρέπουμε μια πολύ περιορισμένη χρήση της για ιατρικούς λόγους και δεν βλέπω αυτή την στιγμή καμιά επείγουσα ανάγκη για την αύξησή της», είπε χαρακτηριστικά. Τον σκεπτικισμό του για την νομιμοποίηση της κάνναβης έχει εκφράσει και ο ανθυποψήφιός της, ο σοσιαλδηοκράτης (SPD) Μάρτιν Σουλτ, ενώ άλλα γερμανικά κόμματα, όπως οι Πράσινοι (Die Gruenen), η Αριστερά (Die Linke) και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) τάσσονται -για διαφορετικούς λόγους το καθένα- υπέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις παραιτήσεις Σ.Παπασταύρου και Γ.Μπρατάκου «Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου» 28.03.2024 | 20:40

  Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε α νακοίνωση  μετά τις παραιτήσεις του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρ...