Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Το απόρρητο σχέδιο Τουρκίας-Ιράν για εισβολή στο Κουρδιστάν!

Αποκάλυψη: Το απόρρητο σχέδιο Τουρκίας-Ιράν για εισβολή στο Κουρδιστάν!

    Τρίτη, 29 Αύγουστος 2017 08:00
    Αποκάλυψη: Το απόρρητο σχέδιο Τουρκίας-Ιράν για εισβολή στο Κουρδιστάν!

    Τι ετοιμάζει ο Ερντογάν

    Το κοινό τουρκο-ιρανικό σχέδιο κατά των Κούρδων στο Ιράκ διαρρέουν οι τουρκικές εφημερίδες μετά την απόφαση Άγκυρας και Τεχεράνης να σταματήσουν με κάθε τρόπο το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας των Κούρδων του Ιράκ που θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στους πολυπληθείς κουρδικούς πληθυσμούς που διαμένουν στο εσωτερικό των δύο επιτιθέμενων χωρών.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τουρκικών εφημερίδων, το σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη 42.000 Ιρανών στρατιωτών που θα λάβουν υποστήριξη από την τουρκική αεροπορία, ενώ θα αναπτυχθεί σε 3 φάσεις:
    Αρχικά η τουρκική πολεμική αεροπορία θα βομβαρδίσει 19 θέσεις του PKK στις περιοχές Ζαπ, Μπεργουάρι, Μπατούφ, Τσεμχ και Αβασίν στο ιρακινό Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).Η επιχείρηση θα έχει βάθος 19 χλμ μέσα στο έδαφος του Ιράκ από τα τουρκικά σύνορα, ενώ η φάση της θα διαρκέσει 8-10 ημέρες.
    Δεύτερον, οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα εισβάλουν στα όρη Καντίλ στο ιρακινό Κουρδιστάν.  Περίπου 42.000 Ιρανοί στρατιώτες θα συμμετάσχουν στις χερσαίες επιχειρήσεις και θα υποστηρίζονται από τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα.
    Στην τρίτη φάση της ίδιας επιχείρισης, Τουρκία και Ιράν θα εγκαταστήσουν κοινή στρατιωτική βάση στο βόρειο Ιράκ, η οποία θα ελέγχει τη ροή των κουρδικών δυνάμεων και θα εξαπολύει επιθέσεις μικρής ή μεσαίας κλίμακας εναντίων στόχων στο εσωτερικό των κουρδικών επαρχιών.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ερντογάν επιθυμεί διακαώς την σύμφωνη γνώμη και της ιρακινής κυβέρνησης, προκειμένου η επιχείρηση να αποκτήσει κάποια νομιμοποίηση, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει από τη Βαγδάτη την αποστολή ιρακινών στρατευμάτων στην εν λόγω στρατιωτική εμπλοκή.
    Από την άλλη, αναλυτές υποστηρίζουν ότι εάν το Ιράν εμπλακεί σε κοινές πολεμικές επιχειρήσεις με την Τουρκία ενάντια στους Κούρδους, ανοίγει τον "ασκό του Αιόλου" για ευρύτατη αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή με παγκόσμιες συνέπειες, μιας και κάτι τέτοιο θα υποχρέωνε Ισραήλ και Σαουδική Αραβία να εμπλακούν ακόμα περισσότερο στα πράγματα της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση, τα τουρκικά σχέδια δεν θα έχουν τη συγκατάθεση της Ουάσιγκτον που προσανατολίζεται πάση θυσία στη δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κρατους 
    πηγη el.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

    Πασαλιμάνι: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από κατάρρευση κτηρίου - Επτά προσαγωγές

      Newsroom  Ανανεώθηκε:  Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 11:05 To κτήριο που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι. CNN Greece Τραγωδία σημειώθηκε στον  Πειραιά...