Εισηγούνται στον Τσίπρα ανασχηματισμό για να γυρίσει το κλίμα
Να προχωρήσει άμεσα σε κυβερνητικές αλλαγές ζητούν από τον πρωθυπουργό – Ποιοι υπουργοί θα φύγουν από την κυβέρνηση
Να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που υπάρχει με το δράμα στον Σαρωνικό και την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε από την πετρελαιοκηλίδα καθώς και το «ναυάγιο» σε Σκουριές και Ελληνικό, προσπαθεί η κυβέρνηση που αναζητά τρόπους να απεμπλακεί από το επικοινωνιακό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, υπάρχει σοβαρή σκέψη που αναθερμαίνει τα σενάρια για ανασχηματισμό με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σβήνει και να γράφει ονόματα προκειμένου να δώσει το σήμα των αλλαγών.
Όπως συμβαίνει σε κάθε ανασχηματισμό, έτσι και σε αυτόν που πιθανολογείται ότι θα γίνει άμεσα, κάποιοι «προάγονται» ή μένουν στη θέση τους και κάποιοι άλλοι βλέπουν την πόρτα της εξόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, αυτοί που πρόκειται να αναβαθμιστούν ή να μείνουν «ακλόνητοι» είναι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου καθώς και ενδεχομένως ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Παρόλο που και οι τρεις έχουν χειριστεί μέχρι στιγμής σοβαρά χαρτοφυλάκια με σημαντικά νομοσχέδια και έχουν δεχθεί έντονη κριτική από το σύνολο της αντιπολίτευσης, φαίνεται ότι εχουν αποτιμήσει θετικά τους χειρισμούς τους από το Μέγαρο Μαξίμου.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι μένουν στην ίδια… τάξη ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, με ξεκάθαρο μήνυμα για την κάκιστη διαχείριση στον Σαρωνικό, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου που όπως σχολιάζουν αρκετοί έχει μηδενικό έργο καθώς και ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου που φαίνεται να «χρεώνεται» το αρνητικό κλίμα στον τομέα των επενδύσεων. Ωστόσο καλά ενημερωμένες πηγές φέρνουν τον Δ. Παπαδημητρίου να διεκδικεί τη θέση του CEO στην Εθνική Τράπεζα. Ακλόνητος φαίνεται πως είναι και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάτι που δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Π. Σκουρλέτη. Οι συγκρούσεις με τους δανειστές τον καθιστούν ευάλωτο κρίκο ενόψει και της τρίτης αξιολόγησης και των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να περάσουν στο Ελληνικό δημόσιο. Δύσκολα λοιπόν θα παραμείνει ο Σκουρλέτης στην κυβέρνηση, εκτός και αν αλλάξει κάτι σημαντικά υπέρ του. Όσον αφορά τον Ε. Τσακαλώτο, με δεδομένη την επικράτηση της Α. Μέρκελ στις Γερμανικές εκλογές, ο Β. Σόιμπλε τον… θέλει στην κυβέρνηση της Αθήνας γιατί έχει βρεί τρόπους συνεννόησης μαζί του.
Ακλόνητοι φαίνεται να παραμένουν οι Νίκος Παππάς και Δ. Τζανακόπουλος, ενώ είναι άγνωστο τι θα γίνει με τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, από τον οποίο έχουν πολλά παράπονα υπουργοί και ειδικά ο Πάνος Καμμένος με τους ΑΝΕΛ. Όσον αφορά τον Π. Καμμένο δεν φεύγει από το υπουργείο του και είναι ίσως η μόνη περίπτωση που ο πρωθυπουργός θα κάνει ότι του πει ο ίδιος ο υπουργός! Πάντως για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης συζητιέται έντονα το όνομα της Βασιλικής Θάνου!
Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι στις επόμενες δημοσκοπήσεις που θα καταγραφεί το έγκλημα στον Σαρωνικό, τα πράγματα θα γίνοιυν ακόμα πιο δύσκολα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά. Τα σενάρια σχετικά με τον ανασχηματισμό φουντώνουν. Όσο η κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει περπατησιά για να δημιουργήσει θετική επικοινωνιακή εικόνα στην κοινωνία, τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες κυβερνητικών αλλαγών. Ο πρωθυπουργός το σκέφτεται πολύ σοβαρά και μάλλον θα το αποφασίσει. Θα δείξει τις προσεχείς ημέρες για τις αλλαγές…
Fimotro
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου