Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ο.Γεροβασίλη: Αξιολόγηση δεν σημαίνει απολύσεις στο δημόσιο Κατέθεσε τροπολογία για να «τρέξουν» οι διαδικασίες

Ο.Γεροβασίλη: Αξιολόγηση δεν σημαίνει απολύσεις στο δημόσιο

Κατέθεσε τροπολογία για να «τρέξουν» οι διαδικασίες

Ο.Γεροβασίλη: Αξιολόγηση δεν σημαίνει απολύσεις στο δημόσιο
Την πεποίθησή της ότι η διαδικασία της αξιολόγησης στο δημόσιο θα «τρέξει» με ικανοποιητικούς ρυθμούς εξέφρασε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ‘Ολγα Γεροβασίλη, η οποία κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία  με τεχνικές ρυθμίσεις ώστε να προωθηθεί το σύστημα που θεσμοθετήθηκε με τον νόμο 4369 του 2016.
Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που εναρμονίζει το ελληνικό με το κοινοτικό δίκαιο σε θέματα ποινικών διαδικασιών. Επισήμανε πάντως ότι αξιολόγηση δεν σημαίνει απολύσεις.
‘Οπως χαρακτηριστικά είπε «αξιολόγηση δεν σημαίνει ούτε διαθεσιμότητες ούτε απολύσεις, δεν σημαίνει όμως ούτε αποχή από τα εκ του νόμου καθήκοντα των δημοσίων υπαλλήλων, ούτε απαξίωση των δομών του δημοσίου». Η Ο. Γεροβασίλη πρόσθεσε πως «πιστεύω ακράδαντα στις ικανότητες των δημοσίων υπαλλήλων, σε μια εποχή με περιορισμένους πόρους και περιορισμένα κίνητρα, η συντριπτική πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων δίνει καθημερινά με αυταπάρνηση και με υψηλό αίσθημα ευθύνης τον καλύτερο της εαυτό για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Με την προωθούμενη τροπολογία θωρακίζουμε αυτούς τους δημοσίους υπαλλήλους γιατί κάνοντας πράξη την αξιολόγηση, καταρρίπτουμε το στερεότυπο περί δημοσίων υπαλλήλων που αρνούνται, φοβούνται, δεν θέλουν να αξιολογηθούν και βεβαίως μπαίνει ένα τείχος στον κοινωνικό αυτοματισμό που τόσο εύκολα είχε ενεργοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα».
Τέλος επισήμανε πως αξιολόγηση σημαίνει «αξιοκρατία, διαφάνεια, και κοινωνική λογοδοσία».
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πρόοδος στον συγκεκριμένο τομέα και η προώθηση των σχετικών ρυθμίσεων αποτελεί αντικείμενο των διαπραγματεύσεων για το «κλείσιμο» της 3ης αξιολόγησης με τους θεσμούς.

Νόμος 4369/2016

ΝΟΜΟΣ 4369/2016 Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων (διαφάνεια - αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις
Πιό πρόσφατη Κωδικοποίηση με τον νόμο 4489/2017 την 2017-09-21

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4369

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T666lG