Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Στον Λευκό Οίκο ο Αλέξης Τσίπρας τον Οκτώβριο

Στον Λευκό Οίκο ο Αλέξης Τσίπρας τον Οκτώβριο
Πηγή: Twitter/@PrimeministerGR
Στις ΗΠΑ θα μεταβεί στα μέσα Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση στον Λευκό Οίκο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ημερομηνία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον πιθανότατα θα είναι η 17η - 18η Οκτωβρίου. Το «ραντεβού» Τραμπ – Τσίπρα κλείστηκε την Πέμπτη και η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει από τον Λευκό Οίκο τις επόμενες μέρες.
Εξάλλου, την προηγούμενη εβδομάδα ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα ΤζέφρεΪ Πάιατ, είχε επισημάνει ότι δουλεύει έτσι ώστε μία ενδεχόμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο να πραγματοποιηθεί σε σωστές βάσεις και να είναι εποικοδομητική και για τις δύο πλευρές.
Στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρίσκονται θέματα για την οικονομία, όπως η απομείωση του ελληνικού χρέους και η στάση του ΔΝΤ, το προσφυγικό, αλλά και θέματα αμυντικής συνεργασίας, όπως η αεροναυτική βάση της Σούδας, η συμφωνία της οποίας αναβαθμίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες. Επιπλέον, αναμένεται να συζητηθούν και τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κυρ. Μητσοτάκης: Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια - Ψήφος ευθύνης και προόδου στις ευρωεκλογές

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Κυριακή 28 Απριλίου 2024, 10:45:34 /   Τελευταία Ενημέρωση: 10:49   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Την τελευταία του εβδομαδιαία επισκόπηση π...