Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Νίκος Κοτζιάς έστειλε τελεσίγραφο στα Τίρανα: Η ελληνική μειονότητα υπό την προστασία Ελλάδας, ΕΕ και ΗΠΑ

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Νίκος Κοτζιάς έστειλε τελεσίγραφο στα Τίρανα: Η ελληνική μειονότητα υπό την προστασία Ελλάδας, ΕΕ και ΗΠΑ

Ο Νίκος Κοτζιάς έστειλε τελεσίγραφο στα Τίρανα: Η ελληνική μειονότητα υπό την προστασία Ελλάδας, ΕΕ και ΗΠΑ
Κυπριακό, ελληνοτουρκικές σχέσεις, ονοματολογικό τωνΣκοπίων, σχέσεις με Αλβανία, με επιστέγασμα την πρόσφατη αναβαθμισμένη ελληνική παρουσία στην 72η Υπουργική Εβδομάδα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και τον πολυδιάστατο ρόλο της Ελλάδας στο διεθνές και περιφερειακό στερέωμα, ήταν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, την Πέμπτη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση εξέφρασε ο κ. Κοτζιάς πρωτίστως για τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη οι οποίες αποδεικνύουν, όπως είπε, τη διεθνή αναγνώριση της Ελλάδας.
«Μέχρι πριν δύο χρόνια η Ελλάδα πηγαίνοντας στον ΟΗΕ ζητούσε πολλά ραντεβού και συναντήσεις.
»Φέτος δεν ζητήσαμε ούτε μία από τις συναντήσεις που έγιναν, είχαμε τριπλάσια αιτήματα άλλων κρατών για συναντήσεις από αυτά που μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε, γεγονός που δείχνει την αναβάθμιση της χώρας.
»Άλλο πράγμα να ψάχνεις συνομιλητές και άλλο να μην μπορείς να ανταποκριθείς στα αιτήματα των συνομιλητών σου», τόνισε.
Αναφερόμενος στις πολυμερείς συναντήσεις που είχε η ελληνική πλευρά, τριμερείς και τετραμερείς, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο κ. Κοτζιάς τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει στο νέο 4μερές σχήμα συνεργασίας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη -Κροατία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα- και ειδικότερα η απόφαση που ελήφθη στη Νέα Υόρκη να πραγματοποιηθούν κοινές επισκέψεις στη Σερβία, στο Μαυροβούνιο και στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη, οι οποίες θα συνεχιστούν αργότερα και σε όλα τα Βαλκάνια.
Αναφέρθηκε επίσης στη δεύτερη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών, από την Κίνα μέχρι το Περού και την Βολιβία, μια διάσκεψη που δίνει παγκόσμιο ρόλο στη χώρας μας, όπως είπε, και είναι από τις 15 διεθνείς οργανώσεις που έφτιαξε το ΥΠΕΞ τα δυόμισι χρόνια της θητείας του.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T666lG