Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ολονύχτιες οι έρευνες για την αναζήτηση των επιβαίνοντων του αεροσκάφους που κατέπεσε στη Ροδόπη

Ολονύχτιες οι έρευνες για την αναζήτηση των επιβαίνοντων του αεροσκάφους που κατέπεσε στη Ροδόπη
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: EUROKINISSI
Ολονύχτιες και κάτω υπό καταρρακτώδη βροχή θα είναι οι έρευνες εντοπισμού των δύο επιβατών του μονοκινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε στην Κερασιά Ροδόπης τις απογευματινές ώρες.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του περιφερειακού επιχειρησιακού κέντρου πυροσβεστικών υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην περιοχή επιχειρούν με επικεφαλής τον αντιπύραρχο Κώστα Παπάζογλου, διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κομοτηνής, μία ορειβατική ομάδα της ΕΜΑΚ, ένα διασωστικό της 4ης ΕΜΑΚ και τρία οχήματα της πυροσβεστικής.
Ο κ. Καραγκούνης σημειώνει πως τομέρος της πτώσης του αεροσκάφους είναι απόκρημνο, και τις προσπάθειες ανεύρεσης των δύο επιβαινόντων στο μονοκινητήριο αεροσκάφος δυσχεραίνει η καταρρακτώδης βροχή, το σκοτάδι αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής, καθώς υπάρχουν χαράδρες στις οποίες κατεβαίνουν οι συμμετέχοντες στη έρευνα.
Σημειώνεται πως το ιδιωτικό αεροσκάφος απογειώθηκε την Παρασκευή, στις 12.35 από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, με επιβαίνοντες ένα ζευγάρι υπηκόους Ουκρανίας και προορισμό το Βουκουρέστι. Μαζί του και με κοινό προορισμό, απογειώθηκε και ένα δεύτερο επίσης, μικρό αεροσκάφος, το οποίο λίγη ώρα μετά την απογείωση, ανέφερε στο FIR της Σόφιας ότι δεν βλέπει το έτερο αεροσκάφος. 
Η κινητοποίηση του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσηςήταν άμεση και στο πλαίσιο αυτής απογειώθηκε περίπου στις 17.00 ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Super Puma, το οποίο και κατηύθυνε τις έρευνες εντοπισμού στην περιοχή της Κερασιάς, όπου και εντοπίστηκε νωρίτερα το ένα φτερό του αεροσκάφους, απόδειξη της πτώσης και συντριβής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις παραιτήσεις Σ.Παπασταύρου και Γ.Μπρατάκου «Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου» 28.03.2024 | 20:40

  Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε α νακοίνωση  μετά τις παραιτήσεις του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρ...