Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Σεισμός στη Βόρεια Κορέα - Η Κίνα κάνει λόγο για «περίεργη έκρηξη

Σεισμός στη Βόρεια Κορέα - Η Κίνα κάνει λόγο για «περίεργη έκρηξη»
Πηγή: KCNA via REUTERS
Σεισμός 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Βόρεια Κορέα.Μπορεί η δόνηση όντως να είναι ασθενής, ωστόσο, η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για τις πυραυλικές δοκιμές της χώρας.


Η Νότια Κορέα, υποστήρξε, αρχικά, πως ο σεισμός έχει προκληθεί από φυσικά αίτια, ωστόσο η Κίνα ισχυρίζεται πως η σεισμική δόνηση προέκυψε έπειτα από «περίεργη έκρηξη» ενώ τονίζει πως κατά τη δόνηση δεν έχει καταγραφεί εστιακό βάθος. 
Η Νότια Κορέα λίγο αργότερα αναθεώρησε την αρχική της εκτίμηση. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο σεισμός εντοπίστηκε κοντά στην επαρχία North Hamgyong, όπου βρίσκεται η γνωστή «πυρηνική περιοχή» της Βόρειας Κορέας.
Capture
Το πρακτορείο Xinhua επίσης μετέδωσε πως το επίκεντρο φαίνεται να είναι ίδιο σημείο που η Πιονγιάνγκ πραγματοποίησε την πυρηνική δοκιμήστις 3 Σεπτεμβρίου. Με τη σειρά τους και τα Ιαπωνικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για νέα, πιθανή, πυρηνική δοκιμή.
Ο επικεφαλής της αρχής παρακολούθησης πυρηνικής δραστηριότητας, έγραψε στο Twitter ότι παρατηρείται «ασυνήθιστη σεισμική δραστηριότητα»:
Για την ώρα, δεν είναι ξεκάθαρο το τι προκάλεσε τον σεισμό, ωστόσο, έαν επιβεβαιωθούν οι φόβοι, τότε αυτή, θα είναι η 7η πυρηνική δοκιμή της χώρας. 
Σύμφωνα με tweet της αρχής παρακολούθησης πυρηνικής δραστηιρότητας CTBTO, η ασυνήθιστη σεισμική δραστηριότητα στη Βόρεια Κορέα, σημειώθηκε περίπου 50 χλμ. από το σημείο των προηγούμενων πυρηνικών δοκιμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εγκληματική οργάνωση οπαδών: Στη φυλακή ένας εκ των κατηγορουμένων για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του αστυνομικού

  ΕΛΛΑΔΑ  / Σάββατο 27 Απριλίου 2024, 20:19:13 /   Τελευταία Ενημέρωση: 20:20   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογισμός...