Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτές είναι οι τελευταίες εξελίξεις στην Γερμανία

Αυτές είναι οι τελευταίες εξελίξεις στην Γερμανία 

Παρασκευή, 29 Σεπτέμβριος 2017 11:28
Αυτές είναι οι τελευταίες εξελίξεις στην Γερμανία – Ποιοι μπήκαν στο κόλπο σχηματισμού κυβέρνησης

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Τιτάνιες ζυμώσεις στην Γερμανία για την επόμενη πολιτική μέρα της χώρας και προς τα πού τελικά θα κατευθυνθεί τελικά η κυβερνητική πολιτική!
Θα παραμείνει αριστερόστροφη στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης και του συγκεντρωτισμού εξουσιών και πλούτου ή θα στραφεί στην Εθνική Δεξιά του έθνους-κράτους;
Ανοιχτό βέβαια είναι και το σενάριο ενός συμβιβασμού μεταξύ των δύο ιδεολογιών, κάτι όμως που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να πετύχει.
Ήδη πάντως μπαίνουν στον «πάγο» τα πρωτοπαλίκαρα της Άνγκελα Μέρκελ, ενώ στο παιχνίδι σχηματισμού κυβέρνησης μπήκαν οι μυστικές εταιρείες με συνταγή Αμερικής!
Η Γερμανίδα Καγελάριος, προώθησε τον έμπιστό της προσωπάρχη, Χριστιανοδημοκράτη πολιτικό Πίτερ Αλτμάγιερ, προκειμένου να αναλάβει προσωρινά την θέση του Βολφγκανκ Σόιμπλε ως τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.
Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο 59χρονος πολιτικός του CDU, θα αναλάβει μεταβατικά το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, μετά την αποχώρηση του επί χρόνια υπουργού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο Σόιμπλε, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να εκλεγεί στις 24 Οκτωβρίου στο ανώτατο αξίωμα του Προέδρου της Γερμανικής Βουλής, επομένως θα μείνει κενή η θέση του υπουργού Οικονομικών ως τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ο οποίος χρονικά τοποθετείται αρκετά αργότερα, μέχρι και τον Δεκέμβριο.
Το σταθερό και στιβαρό γερμανικό κράτος, θα τα βρει τώρα σκούρα, καθώς ακόμα και μέσα στο κεντροδεξιό χριστιανοδημοκρατικό κόμμα υπάρχουν «φωνές» για δεξιά στροφή, μετά και την άνοδο της δεξιάς παράταξης «Εναλλακτική για την Γερμανία»!
Στο κόλπο πάντως μπαίνουν και οι μυστικές υπηρεσίες της Νέας Τάξης!
Ανώτατος αξιωματούχος των γερμανικών υπηρεσιών αντικατασκοπείας τόνισε τον «κίνδυνο ξένες δυνάμεις να επιχειρήσουν να επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στην Γερμανία».
Η ίδια συνταγή που χρησιμοποιήθηκε στις ΗΠΑ, όπου οι παγκοσμιοποιητές έκαναν λόγο, χωρίς να μπορούν να αποδείξουν κάτι, πως η Ρωσία του Β.Πούτιν επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.
Ο Μπούρκχαρντ Έβεν, επικεφαλής της μονάδας αντικατασκοπείας της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας BfV, είπε ότι μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία υποστηρίζει η Ρωσία, άσκησαν προπαγάνδα, σε μικρή κλίμακα.
«Οι γερμανικές βουλευτικές εκλογές… δεν αντιμετώπισαν μεγάλες επιθέσεις, αλλά πρέπει να επισημάνω ότι ακόμα και μετά τις εκλογές τέτοιου είδους απόπειρες είναι πιθανές, για παράδειγμα προκειμένου να επιχειρήσουν να δυσφημίσουν (αξιωματούχους) ή να προσπαθήσουν να επηρεάσουν τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η Ρωσία φυσικά απορρίπτει τις κατηγορίες ότι αναμειγνύεται στις εκλογικές διαδικασίες που διεξάγονται σε άλλες χώρες.
Μας περιμένει δύσκολος πολιτικός χειμώνας, όχι μόνο στην Δυτική Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα!
EL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Βόμβα» από Ευρωκοινοβούλιο για τα Τέμπη: «Να γίνει αποτελεσματική έρευνα χωρίς παρεμβάσεις – Να προσαχθούν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι» Στηρίζει την ευρωπαία εισαγγελέα ενώ εκθέτει την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη 28.04.2024 | 10:39

  Την ευρωπαία εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι που στοχοποιήθηκε από κυβερνητικά και δικαστικά στελέχη στην Ελλάδα μετά την έκκλησή της για πολιτικ...