Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Ένα βήμα πριν τον εμφύλιο το Ιράκ:

Ένα βήμα πριν τον εμφύλιο το Ιράκ: Μπλόκο των κουρδικών δυνάμεων  στον  ιρακινό Στρατό στο Κιρκούκ!Ένα βήμα πριν τον εμφύλιο το Ιράκ: Μπλόκο των κουρδικών δυνάμεων στον ιρακινό Στρατό στο Κιρκούκ!

Χύτρα έτοιμη να εκραγεί είναι το Ιράκ καθώς η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τη δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στις βόρειες περιοχές της χώρας έχει φέρει την κοινωνία στα πρόθυρα εμφυλίου.
Σύμφωνα με αναφορές, οι κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας δεν επέτρεψαν στον στρατό του Ιράκ να εισέλθει στην περιοχή του Κιρκούκ, με απόφαση της τοπικής κυβέρνησης.
«Δεν έχουμε ανάγκη την ανάπτυξη του στρατού στην περιοχή. Δεν θα επιτρέψουμε στις κυβερνητικές δυνάμεις να εισέλθουν στην πόλη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης Νατζμιντίν Καρίμ. 
Λίγες ώρες νωρίτερα, το ιρακινό κοινοβούλιο εξέδωσε απόφαση για τη διεξαγωγή επιχείρησης, με την οποία θα επιστραφούν στον έλεγχο της κυβέρνησης μεγάλες περιοχές με πετρελαιοπηγές, τις οποίες κατέχουν οι κουρδικές δυνάμεις στο Κιρκούκ. «Η κυβέρνηση χρειάζεται τις περιοχές παραγωγής πετρελαίου στο Κιρκούκ, οι οποίες πρέπει να ενταχθούν υπό τον έλεγχο του ομοσπονδιακού υπουργείου Ενέργειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Βαγδάτης.
Το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία και αυτονομία των Κούρδων στο Ιράκ διεξήχθη τη Δευτέρα, με τη συμμετοχή εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ το ποσοστό που συγκέντρωσε το «ναι» ήταν συντριπτικό, ξεπερνώντας το 91%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Φλώρινα: Συνελήφθη 36χρονος για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

  Newsroom   Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 20:40 Pixabay Ενας  36χρονος  συνελήφθη συνελήφθη την Παρασκευή (26/4) το μεσημέρι στη  Φλώρινα  για ...