Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ποιοι S-400! Ασπίδα Πούτιν στους Κούρδους με τους Τούρκους στα σύνορα του Ιράκ

Ποιοι S-400! Ασπίδα Πούτιν στους Κούρδους με τους Τούρκους στα σύνορα του Ιράκ

    Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017 13:20
    Ποιοι S-400! Ασπίδα Πούτιν στους Κούρδους με τους Τούρκους στα σύνορα του Ιράκ

    του Κίμωνα Χαραλάμπους

    Λίγες μέρες πριν από το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Τουρκίας, σύμφωνα με κουρδικά και τουρκικά ΜΜΕ, ανακοινώθηκε από τον ρωσικό ενεργειακό γίγαντα Rosneft, προφανώς εν γνώσει του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, και από την ΑΔΚ ότι η ρωσική εταιρεία αναλαμβάνει την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου, υποσχόμενη ότι θα επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την κατασκευή του!!! Όλα αυτά με τον τουρκικό στρατό να βρίσκεται στα σύνορα με το Ιράκ, έτοιμο για εισβολή στο Ιρακινό Κουρδιστάν.
    Ως εκ τούτου η Rosneft, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως, με την δραστηριοποίησή της στην περιοχή διεκδικεί μερίδιο της μεγάλης ενεργειακής πίτας που βρίσκεται στο υπέδαφος του υπό ανεξαρτητοποίηση Κουρδιστάν και άρα η Ρωσία προτάσσει «ασπίδα» και δεν θα επιτρέψει την όποια στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στην περιοχή, η οποία θα εμποδίσει την δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.
    Στην πολιτική τα πάντα είναι συμφέροντα και σας έχουμε προϊδεάσει, να μην βιάζεστε για την όποια πώληση ρωσικών πυραυλικών συστημάτων στην Τουρκία. Τα πάντα ρει! Ειδικά όταν πρόκειται για τις σχέσεις δύο κρατών με αντικρουόμενα συμφέροντα!
    Η ανακοίνωση της συμφωνίας, μόλις μερικές μέρες πριν από το δημοψήφισμα, έγινε για να καταδειχθεί η άτυπη στήριξη που παρέχει η Μόσχα στο δημοψήφισμα, για το οποίο επισήμως η Ρωσία δεν έχει εκφράσει κάποια θέση μέχρι σήμερα. Ωστόσο, η συμφωνία τα λέει όλα!
    Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσαν την Δευτέρα ότι άρχισαν γυμνάσια στα σύνορα με το Ιράκ, στο οποίο φυσικά εναντιώνεται κάθετα η Άγκυρα.
    Περίπου 100 στρατιωτικά οχήματα στα οποία συμπεριλαμβάνονται άρματα μάχησ και Howitzer θα συμμετέχουν στις ασκήσεις γράφει η Hurriyet σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan. 

    Σημειώνεται ότι οι ασκήσεις διεξάγονται μια εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα για την Κουρδική Ανεξαρτησία, το οποίo έχει προγραμματιστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου. 
    Την ίδια ώρα, 30 βαγόνια μιας αμαξοστοιχίας φορτωμένα με οχήματα και άλλο στρατιωτικό υλικό, κατευθύνονται στις μονάδες που βρίσκονται στα σύνορα με το Ιράκ και συγκεκριμένα την επαρχία Χατάι.
    Τα οχήματα σύμφωνα με το δημοσίευμα στάλθηκαν από το Κιρκλαρελί στον σταθμό της Αλεξανδρέτας. Πρόκειται για ενισχύσεις μονάδων που βρίσκονται ήδη στην περιοχή. Τα μέτρα ασφάλειας είναι ιδιαίτερα αυστηρά καθώς όλα δείχνουν πως πρόκειται για προετοιμασίες ακόμα και εισβολής, σε περίπτωση που οι Κούρδοι του Ιράκ, προχωρήσουν στην διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας τους.
    Όλα κρέμονται σε μία κλωστή!!!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

    Παπανώτας για Κασσελάκη: Καλό παιδί αλλά για καμιά μπύρα σε κάνα μπαράκι, όχι για ηγέτης

      Λίγα 24ωρα μετά την αποπομπή του από τον ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο  Δημήτρης Παπανώτας  «έσφαξε με το γάντι» τον  Στέφανο Κασσελάκη . Κα...