Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΠΕΔΑ: Στήριξη στους διωκόμενους δημάρχους Χαλανδρίου και Ζωγράφου

ΠΕΔΑ: Στήριξη στους διωκόμενους δημάρχους Χαλανδρίου και Ζωγράφου
31.10.17 | 19:08


ΠΕΔΑ: Στήριξη στους διωκόμενους δημάρχους Χαλανδρίου και Ζωγράφου
Τους διωκόμενους δημάρχους Χαλανδρίου, Σ. Ρούσσο και Ζωγράφου, Τ. Καφατσάκη, στηρίζει με απόφασή της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).
Οι δήμαρχοι δικάζονται αύριο, Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, επειδή αρνήθηκαν να αποστείλουν στοιχεία για τον επανέλεγχο των συμβάσεων εργαζομένων Δήμων, όπως απαιτούσε ο νόμος, που είχε συντάξει ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης.
Στην απόφασή της η ΠΕΔΑ ζητά την παύση των διώξεων των δύο δημάρχων, υπενθυμίζοντας ότι με άρθρο 100 του νόμου - "σκούπα" του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ψηφίστηκε το καλοκαίρι από τη Βουλή, προβλέπεται η «παύση πειθαρχικών και ποινικών διώξεων δημοτικών υπαλλήλων και αρμοδίων προς διορισμό οργάνων των ΟΤΑ για μη χορήγηση στοιχείων εργαζομένων».
“Η ΠΕΔΑ αντιστέκεται στην ποινικοποίηση της στάσης των Δημάρχων που στήριξαν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία”, αναφέρεται στην σχετική απόφαση όπου τα μέλη της Ένωσης ζητούν “να παύσει οριστικά η δίωξη για το ζήτημα αυτό κατά όλων των αιρετών και υπαλλήλων των Δήμων”.
Επισημαίνεται ότι, τη στήριξή της στους διωκόμενους δημάρχους έχει εκφράσει τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πρώτος βομβαρδισμός του Ισραήλ στην καρδιά της Βηρυτού από την 8η Οκτωβρίου

  ΚΌΣΜΟΣ / Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, 05:54:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 10:41 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν...