Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

«Λευκός καπνός» στη Γερμανία

«Λευκός καπνός» στη Γερμανία UPD

merkel-sults-zeehofer.jpg

Ανγκελα Μέρκελ- Μάρτιν Σουλτς- Μέρκελ, Ζέεχοφερ και Σουλτς έφτασαν σε συμφωνία για κυβέρνηση | AP PHOTOS
Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού αναμένεται να έχει σε λίγο καιρό η Γερμανία, καθώς, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, Άνγκελα Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ και Μάρτιν Σουλτς έφτασαν σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης. 24ωρος μαραθώνιος διαπραγματεύσεων για τους ηγέτες CDU, CSU, SPD.
Όπως μεταδίδουν γερμανικά μέσα όπως η Die Welt και το Spiegel οι επικεφαλής των τριών κομμάτων έφτασαν σε κατ' αρχήν συμφωνία για μεγάλο συνασπισμό και τώρα το λόγο παίρνουν οι αντιπροσωπείες των κομμάτων.
Η συμφωνία αυτή ανοίγει τον δρόμο για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις τις επόμενες εβδομάδες, αίροντας ταυτόχρονα την πολιτική αβεβαιότητα που είχε αποδυναμώσει τον ρόλο της Γερμανίας στη διεθνή σκηνή και είχε προκαλέσει ερωτήματα για το αν η Άγγελα Μέρκελ θα κατάφερνε να διατηρήσει την καγκελαρία. 
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες οι διαπραγματευτές των τριών κομμάτων προσπαθούσαν να καταλήξουν σε ένα αποτέλεσμα με βασικά εμπόδια να είναι η οικονομική και μεταναστευτική πολιτική.
Πληροφορίες της Welt αναφέρουν ότι συζητήθηκε πολλή ώρα το ζήτημα της φορολογίας, αλλά και κοινωνικές πολιτικές και πολιτικές υγείας.
Αρχικά υπήρχαν εκτιμήσεις ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει περίπου 45 δισ. για να διαθέσει προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο, όπως φαίνεται το ποσό αυτό θα είναι σχεδόν διπλάσιο.
Μία ακόμη πρόταση που έγινε δεκτή είναι να εισαχθεί μία σύνταξη αλληλεγγύης η οποία θα βοηθήσει τους χαμηλοσυνταξιούχους. Επιπλέον συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των πόλεων με δεκάδες δισεκατομμύρια.
Προβλήματα είχαν δημιουργηθεί και εξαιτίας του αιτήματος του SPD να αυξηθεί ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής από το 42% στο 45% ΕΦ. ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Κασσελάκης άνοιξε το παράθυρο εξόδου…

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Ο Στ. Κασσελάκης σε συνάντηση με εθελοντές και φίλους του | EUROKINISSI ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 25.10.24 09:33 Νίκος Παπαδ...