Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

CNN: Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα με τα σχέδια αντιποίνων του Ισραήλ στο Ιράν

 livanos-epithesi

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διαρροή έρχεται σε μια εξαιρετικά «ευαίσθητη στιγμή» στις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ και είναι βέβαιο ότι θα εξοργίσει το Τελ Αβίβ.

Με το Ισραήλ να έχει «υποσχεθεί» ότι θα προβεί σε αντίποινα κατά του Ιράν και τις ΗΠΑ να δείχνουν πως είναι σε συνεννόηση με το Τελ Αβίβ για την επίθεση, δημοσίευμα του CNN αναφέρεται σε διαρροή άκρως απόρρητων εγγράφων που σχετίζεται με το θέμα.

Όπως αναφέρει λοιπόν το δημοσίευμα, οι ΗΠΑ ερευνούν διαρροή άκρως απόρρητων πληροφοριών που αφορούν τα σχέδια αντιποίνων του Ισραήλ, σύμφωνα με τρία άτομα που φέρονται να έχουν γνώση του θέματος. Μία από τις πηγές επιβεβαίωσε τη γνησιότητα των εν λόγω εγγράφων, αναφέρεται επίσης.

Η διαρροή είναι «βαθιά ανησυχητική», δήλωσε στο CNN Αμερικανός αξιωματούχος.

«Να τα δουν μόνο οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους» 

Τα έγγραφα, με ημερομηνίες 15 και 16 Οκτωβρίου, άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο την Παρασκευή, αφού αναρτήθηκαν στο Telegram από έναν λογαριασμό που ονομάζεται «Middle East Spectator». Χαρακτηρίζονται ως άκρως απόρρητα και έχουν επισημάνσεις που υποδεικνύουν ότι προορίζονται να τα δουν μόνο οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «Five Eyes»: δηλαδή οι Αυστραλία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο

Τα έγγραφα περιγράφουν τις προετοιμασίες που φαίνεται να κάνει το Ισραήλ για να χτυπήσει το Ιράν. Ένα από τα έγγραφα αναφέρει ότι τα σχέδια περιλαμβάνουν τη μετακίνηση πυρομαχικών από το Ισραήλ.

Ένα άλλο έγγραφο λέει ότι προέρχεται από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας και περιγράφει ασκήσεις της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας που περιλαμβάνουν πυραύλους αέρος-επιφάνειας: που επίσης πιστεύεται ότι προετοιμάζουν ένα χτύπημα στο Ιράν.

Αμερικανός αξιωματούχος επισήμανε ότι η έρευνα εξετάζει ποιος είχε πρόσβαση στα έγγραφα του Πενταγώνου. Κάθε τέτοιου είδους διαρροή πυροδοτεί αυτόματα έρευνα από το FBI μαζί με το Πεντάγωνο και τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ. 

Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα, η διαρροή των άκρως απόρρητων εγγράφων έρχεται σε μια εξαιρετικά «ευαίσθητη στιγμή» στις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ και είναι βέβαιο ότι θα εξοργίσει τους Ισραηλινούς, οι οποίοι φέρεται να προετοιμάζονται για να χτυπήσουν το Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σε απελπισία ο Ζαλούζνι! Δεν μπορούμε άλλο είναι 780.000 οι νεκροί- Η Ουκρανία δίνει εδάφη για να τερματιστεί ο πόλεμος

  Ένοπλες Συρράξεις 20.10.2024 - 17:55 Ενημερώθηκε στις: 20.10.2024 - 18:01 Βάλερι Ζαλούζνι και Ζελένσκι παραδέχονται ότι δεν υπ...