Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Ετοιμάζεται χτύπημα στον Λίβανο: Έχουν καταστραφεί ολόκληρα χωριά UPD

 



lebanon
(AP Photo/Leo Correa)


Λίγο πριν το απόλυτο χάος η Μέση Ανατολή •Εντολή εκκένωσης από τον IDF • Μετά τη Γάζα, το Ισραήλ θέλει να ισοπεδώσει και τον Λίβανο

Βρισκόμαστε λίγο πριν από ένα ακόμη ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού (IDF) Ντάνιελ Χαγκάρι ανακοίνωσε ότι θα εκδοθούν εντολές εκκένωσης για τους πολίτες της Βηρυτού προκειμένου να απομακρυνθούν από τοποθεσίες που σχετίζονται με τη Χεζμπολάχ, πριν πραγματοποιηθούν αεροπορικές επιδρομές τις επόμενες ώρες και κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

«Θα χτυπήσουμε πολλές τοποθεσίες τις επόμενες ώρες και ακόμα περισσότερες μέσα στη νύχτα. Τις επόμενες ημέρες, θα αποκαλύψουμε πώς το Ιράν χρηματοδοτεί την τρομοκρατική δραστηριότητα της Χεζμπολάχ χρησιμοποιώντας ως κάλυμμα πολιτικούς θεσμούς και ενώσεις», σχολίασε ο Χαγκάρι. «Θα τους χτυπήσουμε απόψε και θα ενημερώσουμε με τα αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες», προσθέτει προετοιμάζοντας την παγκόσμια κοινή γνώμη για όσα φρικτά ακολουθήσουν. 

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ σημείωσε πως ετοιμάζονται για το επόμενο στάδιο του πολέμου. «Προχωράμε από μια κατάσταση που νικάμε τον εχθρό, σε μια κατάσταση καταστροφής – ανατινάζοντας τις σήραγγες και τις αποθήκες πυρομαχικών και διαλύοντας τη Χεζμπολάχ», είπε σύμφωνα με τους Times of Israel.

Ισοπεδώνουν ολόκληρα χωριά 

Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε πως ο ισραηλινός στρατός ανατίναξε σήμερα με δυναμίτη πολλά σπίτια σε τρία χωριά κοντά στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός διεξάγει επιχειρήσεις στις μεθοριακές κοινότητες Αντάισεχ, Μάρκαμπα και Ραμπ Ταλατίν, σύμφωνα με το ANI, έπειτα από σφοδρές αεροπορικές επιδρομές που έθεσαν στο στόχαστρο δεκάδες κοινότητες και χωριά.

Όπως μεταδίδει εξάλλου το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), που επικαλείται τοπικές πηγές ασφαλείας, ο ισραηλινός στρατός έχει καταστρέψει σχεδόν ολοσχερώς χωριά στον νότιο Λίβανο, ισοπεδώνοντας σπίτια και τεμένη.

Ο στρατός ανατίναξε την πόλη Ράμια κοντά στην Μπιτ Τζμπέιλ στην περιοχή της μεθορίου, μεταξύ άλλων τοποθεσιών, δήλωσαν στο dpa λιβανικές πηγές ασφαλείας. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για αυτήν την πληροφορία.

Η σφοδρότητα των χτυπημάτων ερμηνεύεται ως αντίποινα για την επιχείρηση της Χεζμπολάχ με drone που έφτασε μέχρι το σπίτι του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Την ίδια ώρα, δεν σταματούν οι επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων και εργαζομένων ανθρωπιστικών οργανώσεων αλλά και του ΟΗΕ. «Μπουλντόζα» του ισραηλινού στρατού «κατεδάφισε εσκεμμένα» σήμερα ένα παρατηρητήριο της UNIFIL στη Μαρουάχιν στον νότιο Λίβανο, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η αποστολή διατήρησης της ειρήνης του ΟΗΕ. «Παρά την πίεση που ασκείται στην αποστολή (...) οι στρατιώτες διατήρησης της ειρήνης παραμένουν σε όλες τις θέσεις», σύμφωνα με την ανακοίνωση. «Θα συνεχίσουμε να επιτελούμε τα καθήκοντα για τα οποία έχουμε εντολή» δηλαδή «να επιτηρούμε και να αναφέρουμε» την κατάσταση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, προσθέτει η UNIFIL.

Απαντά με ρουκέτες η Χεζμπολάχ

Η λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτόξευσε ρουκέτες προς τρεις στρατιωτικές βάσεις στο βόρειο Ισραήλ, έπειτα από δεκάδες αεροπορικούς βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού στο έδαφος του Λιβάνου. Αυτές οι «ομοβροντίες ρουκετών» έθεσαν στο στόχαστρο τρεις στρατιωτικές βάσεις, μεταξύ των οποίων μία εγκατάσταση αντιαεροπορικής άμυνας, στο βόρειο Ισραήλ κοντά στις πόλεις Χάιφα και Σαφέντ, και δυτικά της λίμνης Τιβεριάδα, σύμφωνα με ανακοινώσεις που δημοσιοποίησε η φιλοϊρανική οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Νέος γύρος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή - Έκρηξη και καπνοί στη Βηρυτό, «θα εντείνουμε τα χτυπήματα» λέει ο IDF

  Ο ισραηλινός στρατός προανήγγειλε ότι θα εξαπολύσει στοχευμένα πλήγματα σε ε...