Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Εφιάλτης, η εκλογή Κασσελάκη

 

gletsos
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Απόστολος Γκλέτσος, υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.


Για να σε βάλει το ΚΚΕ σε ψηφοδέλτιο, κάθεσαι στα θρανία, μελετάς Αυτοδιοίκηση και μετά μπαίνεις. Ειδικά αν είσαι προβεβλημένος, που σημαίνει ότι θα σε καλέσουν στις τηλεοράσεις. Δεν αφήνει το ΚΚΕ να πας εκτεθειμένος. Εμείς πώς τον βγάλαμε αυτόν και τον αφήσαμε τόσο πολύ να εκτεθεί και να λέει ό,τι του κατεβεί; Με αφήνει άφωνο.

Ο Απόστολος Γκλέτσος δεν χρειάζεται συστάσεις. Με συγκεκριμένη διαδρομή σε θέατρο και τηλεόραση, αλλά και στα δημόσια πράγματα, την Αυτοδιοίκηση εν προκειμένω, τώρα διεκδικεί την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Το κύριο μέτωπό του είναι προς τον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο περιγράφει ως έναν άπειρο πολέμου, που όμως του ανατέθηκε να ηγηθεί του στρατεύματος. Ο οποίος (ο Στ. Κασσελάκης) δεν έκανε τίποτε άλλο από το να γυρνά «επί έντεκα μήνες από κανάλι σε κανάλι και να μας λέει πόσο πλούσιος είναι και πόσο ευτυχισμένος». Αναγνωρίζει τα προσόντα του τ. προέδρου, πλην όμως δεν θέλει να διαβάσει, δεν θέλει να ακούσει, υποστηρίζει. Εκείνος, αντιθέτως (ο Απ. Γκλέτσος δηλαδή), έχει καθίσει στα «θρανία του ΚΚΕ», όπως λέει. Ενώ, αν εκλεγεί, δεσμεύεται ότι το κόμμα θα πάει «πιο αριστερά»

Γιατί θέτετε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, κύριε Γκλέτσο, και τι φιλοδοξείτε να πετύχετε με αυτό;

Ξεκίνησα βλέποντας ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά, καθόλου όμως καλά, για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκίνησα, όπως και οι άλλοι σύντροφοι, να συμμαζέψουμε λίγο τα πράγματα, να σταματήσουμε την κατρακύλα. Δεν υπάρχει προσωπική φιλοδοξία, θέλουμε να φέρουμε ξανά τον κόσμο στον ΣΥΡΙΖΑ, τον κόσμο στην κάλπη. Υπάρχει ένα βιογραφικό που μπορεί να στηρίξει μια υποψηφιότητα. Αν συμβεί να με προτιμήσουν οι σύντροφοι, είναι μια πρόκληση, στην οποία πιστεύω ότι μπορώ να αντεπεξέλθω. Με μένα στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα θα πάει πιο αριστερά. Πιστεύω στο κράτος, στο δυνατό κράτος. Τώρα, τι σημαίνει πιο αριστερά; Κρατική, κρατικότατη Υγεία και Παιδεία για αρχή.

Δεν υπάρχει προσωπική φιλοδοξία, θέλουμε να φέρουμε ξανά τον κόσμο στον ΣΥΡΙΖΑ, τον κόσμο στην κάλπη. Με μένα στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα θα πάει πιο αριστερά. Πιστεύω στο κράτος, στο δυνατό κράτος. Τώρα, τι σημαίνει πιο αριστερά; Κρατική, κρατικότατη Υγεία και Παιδεία για αρχή

Επειδή αναφερθήκατε στο βιογραφικό σας, έχετε διατελέσει δήμαρχος στη Στυλίδα…

Δύο φορές. Τη δεύτερη φορά από την πρώτη Κυριακή, με 68%. Για δύο θητείες, αντιπολίτευση με 25%. Το 2019 παρ’ ολίγον να εκλεγώ με 47,5%.

Εχω διαπιστώσει στις δηλώσεις σας ότι ο μοναδικός αντίπαλός σας είναι ο Στέφανος Κασσελάκης. Γιατί;

Μα, δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Κάναμε το απίστευτο λάθος, θα περνάει ως εφιάλτης από τα όνειρά μας. Ημασταν, βέβαια, σοκαρισμένοι από τις δύο συνεχόμενες ήττες, έφυγε ο Αλέξης (Τσίπρας), ο φυσικός ηγέτης μας. Επιπλέον, θέλαμε να καταψηφίσουμε την Αχτσιόγλου γιατί πλάι της υπήρχαν στελέχη που είχαν κάνει πολλά στον Αλέξη, δεν θέλαμε να πάρουν την προεδρία. Ετσι μας προέκυψε αυτό το παιδί, που δεν είχε κάνει ούτε θαλαμοφύλακας κι εμείς τον ανεβάσαμε σε ένα άλογο, του δώσαμε σπαθί και του είπαμε να ηγηθεί του στρατεύματος εν ώρα πολέμου. Αν είναι δυνατόν! Καταστρέψαμε και το κόμμα και αυτόν τον ίδιο.

Και ο ίδιος, πάντως, έχει πει ότι το γεγονός πως εξελέγη πρόεδρος επιβεβαιώνει ότι κάτι λάθος γίνεται σε αυτό το κόμμα...

Ναι, το είπε, όπως έχει πει και χειρότερα μέσα στα όργανα. Το κατάλαβε και ο ίδιος, παρ' όλα αυτά δεν θέλει να διορθώσει τίποτε, δεν θέλει να ακούσει, δεν θέλει να διαβάσει, δεν θέλει να εκμεταλλευτεί τα προσόντα που έχει. Είναι επικοινωνιακός και λαμπερός, θα μπορούσε με τη βοήθεια κάποιων συντρόφων, κάποιων τεχνοκρατών, κάποιων ανθρώπων που γνωρίζουν από πολιτική, να αποδώσει κάποια πράγματα. Αλλά δεν θέλει. Θέλει να κάνει του κεφαλιού του, να γυρίζει επί έντεκα μήνες από κανάλι σε κανάλι και να μας λέει πόσο πλούσιος είναι και πόσο ευτυχισμένος. Και να λέει… αρλούμπες στα οικονομικά. Αν αθροίσεις αυτά που μοίραζε, όντας αδιάβαστος, ήθελες 2-3 προϋπολογισμούς. Γελούσαν από τη Νέα Δημοκρατία, κλαίγαμε εμείς. Δεν γίνεται έτσι, Στέφανε παιδί μου.

Κάποιος αντίπαλός σας θα αντέτεινε ωστόσο ότι και εσείς είστε επικοινωνιακός και λαμπερός…

Ναι, αλλά εγώ διαβάζω κιόλας. Εχω βιογραφικό στην πολιτική και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εχω διοικήσει. Μέχρι να πάω να γίνω πρώτο βιολί, είχα τρεις θητείες δημοτικού συμβούλου ξεκινώντας από το ΚΚΕ. Για να σε βάλει το ΚΚΕ σε ψηφοδέλτιο, κάθεσαι στα θρανία, μελετάς Αυτοδιοίκηση και μετά μπαίνεις. Ειδικά αν είσαι προβεβλημένος, που σημαίνει ότι θα σε καλέσουν στις τηλεοράσεις. Δεν αφήνει το ΚΚΕ να πας εκτεθειμένος. Εμείς πώς τον βγάλαμε αυτόν και τον αφήσαμε τόσο πολύ να εκτεθεί και να λέει ό,τι του κατεβεί; Με αφήνει άφωνο.

Να ρωτήσω για κάτι που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες. Εχετε ενημερωθεί γιατί σας παραπέμπουν σύντροφοί σας στην Επιτροπή Δεοντολογίας; Ακουσα ότι σας κατηγορούν για «ακραίες θέσεις».

Δεν με έχει ενημερώσει το κόμμα. Αλλά δεν σημαίνει κιόλας ότι θα ασχοληθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Κάνατε, τέλος, μια δήλωση για εισαγωγή αλλοδαπών ιερόδουλων. Μια δήλωση που σε κάποιους προκάλεσε απορίες, σε άλλους ακόμη και οργή. Τι λέτε;

Ενδεχομένως η διατύπωση να μην είναι όπως πρέπει να είναι. Ομως, είναι ένα υπαρκτό θέμα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, αλλοδαποί που έχουν θέμα. Θα επανέλθω όταν ολοκληρωθεί μια μελέτη από επιστήμονες. Μίλησα για απολύτως νόμιμες διαδικασίες και υπό την αιγίδα κρατών, δεν μίλησα για κάτι παράνομο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εφιάλτης, η εκλογή Κασσελάκη

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI Απόστολος Γκλέτσος, υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 26.10.24 ...